Con Dao

Con Dao eilanden: Een absolute parel in het zuiden van Vietnam

De Con Dao eilanden. Misschien wel de mooiste eilandengroep van Vietnam vind je op nog geen 45 minuten vliegen van Ho Chi Minh City. Hier vind je rust, de mooiste stranden en de beste duik en snorkelspots van het land. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om je trip naar het eiland voor te bereiden en in de stemming te komen. 

Een kaart van de Con Dao eilanden
 • Grootste eiland: Con Son
 • populatie: 7000
 • Totale archipel: 16 eilanden
 • Provincie: Ba Ria - Vung Tau
 • Bereikbaar per boot en vliegtuig
 • 150km2 National Park
 • Hoogste punt: 557 meter
ligging Con Dao

Plan je trip

Alles wat je moet weten over de Con Dao eilanden lees je in de complete reisgids.

 • Hoe kom je er?
 • Wat moet je zeker doen en zien?
 • Waar kun je het lekkerste eten?

Con Dao hotelgids

Lees hier alles over:

 • Luxe resorts
 • Middenklasse hotels en resorts
 • Budget hotels en guesthouses


con dao hoogtepunten

1. Bekijk de zonsondergang op Bai Nhat en het Dam Trau strand

Con Dao zonsondergang

​Bai nhat is een van de meest bijzondere stranden die je in Vietnam kunt vinden. Het strand is alleen toegankelijk tijdens eb, het water is helder als glas en het strand is extreem schoon. De bergen op de achtergrond geven dit strand een mysterieus karakter wat niet zou misstaan in een film. Voor de beste zonsondergang op het eiland ga je echter naar Dam Trau vlakbij het kleine vliegveldje. Er zijn ook enkele strandtentjes dus geniet van een cocktail terwijl de zon langzaam de zee in zakt.

2.​ Ga hiken in het National Park

Con dao national park

Con Dao bestaat voor een groot deel uit National Park. Je kunt hier een aantal prachtige trekkingen maken en door het geringe aantal toeristen ben je vaak alleen in de jungle. Niets mooier dan na een lekkere wandeling uit te komen op een verlaten strandje met het helderste water dat je ooit gezien hebt. Vergeet ook je snorkelset niet want je kunt hier prima snorkelen vanaf de kant.

3. Leer over het vreselijke verleden van het eiland

con dao hoogtepunten

Het is niet altijd paradijs geweest hier. Lange tijd werd het eiland gebruikt als gevangenis voor politieke dissidenten. Hier werden gevangenen vreselijk gemarteld en vastgehouden in de beruchte ''tiger cages''. Je kunt op het eiland over dit verleden leren door de gevangenissen te bezoeken. Ook een bezoek aan het nieuwe museum is een must.

4. Verken het leven onder water

vissen op con dao

Con Dao is de beste plek om te duiken in Vietnam. Ook het snorkelen is hier fantastisch. Je ziet vele soorten vissen en koraal. Kom je in de juiste tijd dan kun je hier zeeschildpadden zien die hun eieren komen leggen op de eilanden in de archipel. Ook is Con Dao bekend vanwege de aanwezigheid van reuzenschelpen.

5. Tour over het eiland met een scooter

con dao hoogtepunten

Ver weg van het drukke vasteland kun je hier uitstekend de weg op met een scooter. Verken de vissersdorpjes en de vele verlaten strandjes van het eiland. Een ​rit over de Con Son promenade mag ook niet ontbreken. Vergeet niet te tanken want er zijn maar 3 tankstations op het eiland.


Lees meer over de Con Dao eilanden


Het klimaat op de Con Dao eilanden

Als je het online weerbericht moet geloven is het altijd slecht weer op de Con Dao eilanden. Dit is uiteraard niet waar, maar vanwege de ligging is een nauwkeurige weersvoorspelling onmogelijk. Geen zorgen en laat je niet weerhouden door het weerbericht. Er zijn genoeg prachtige dagen op de eilanden en je zou jezelf tekort doen  door niet te gaan. De Con Dao eilanden hebben een tropisch klimaat wat betekent dat er grofweg een droog en een regenseizoen is.

Droog Seizoen- november tot mei

Het droge seizoen op de eilanden loopt grofweg van november tot mei. Onze wintermaanden zijn erg aangenaam maar de zee kan wild zijn. Voor de beste strand en duik condities kom je vanaf maart.

Regenseizoen-juni tot oktober

Het regenseizoen is de beste tijd voor als je de zeeschildpadden wilt zien. Deze dieren komen hun eieren leggen op de vele strandjes in de eilandengroep. Er valt aanzienlijk meer regen maar de dagen zijn nog steeds overwegend zonnig met aan het eind van de dag een bui. de wolkenprtijen en regen kunnen het zicht onder water wel erg verslechteren dus niet ideaal voor duikers. Ook zijn niet alle duikplekken te bereiken vanwege de ruigere zee.​

klimaat op de con dao eilanden

Korte documentaire over Con Dao

De beste video over Con Dao die online te vinden is, is er een van reisjournalist Dave Fox. Hij maakte recent deze fraaie mini documentaire waarin de schoonheid van de eilanden zowel boven als onder water belicht worden. Ook neemt hij je mee langs het nare verleden. Een aanrader voor als je binnenkort afreist naar Con Dao.


De beste stranden op de Con Dao eilanden

Op de Con Dao eilanden vind een aantal van de mooiste stranden van Vietnam. Er zijn zoveel kleine strandjes te bekijken dat je waarschijnlijk tijd tekort hebt om ze allemaal te bezoeken. Check daarom onze top 5 zodat je zeker weet dat je de pareltjes van Con Dao te pakken hebt. Meer over deze stranden lees je in de reisgids.

De beste stranden op de Con Dao eilanden

Geen tijd om alle stranden te bezoeken? Zorg dan dat je de twee mooiste stranden van het eiland bekijkt. Bai Nhat en Bai Dam Trau zijn absoluut de mooiste stranden van het eiland en horen ook bij de mooiste stranden van Vietnam. 

Bekijk de videos ​

Bai Nhat

Bai Dam Trau