Hanoi

Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi

Hanoi, voor veel reizigers het begin of eindpunt van een reis door Vietnam. Deze stad barst van de cultuur, heeft een bruisend straatleven en is de uitvalsbasis voor een bezoek aan vele natuurwonderen in de regio. Na je landing ben je al gauw in de oude wijk wat de beste plek is om de stad te verkennen. De nauwe straatjes met elk hun eigen karakter zitten vol met heerlijke eettentjes, hotels in elke prijsklasse en niet te vergeten ''Bia Hoi'' gelegenheden. Ook wel bekend als het goedkoopste bier ter wereld. Op deze pagina nemen we je mee langs alle bekende en minder bekende bezienswaardigheden en activiteiten.

Hanoi infographic

Plan je trip

Alles wat je moet weten lees je in de complete reisgids

  • Hoe kom je er
  • Wat moet je zeker zien en doen
  • Waar kun je het beste eten en drinken
  • Wat zijn de beste hotels en guesthouses
  • Wat is er te doen in de omgeving

Hanoi Hotelgids

Lees hier alles over:

  • De beste luxe hotels
  • De beste middenklasse hotels
  • De beste budget hotels en guesthouses

top 5 bezienswaardigheden in hanoi

1. Wandel door de oude wijk

De oude wijk van Hanoi

Leer over de aparte straatnamen, geniet van de oude gebouwen en fotografeer er op los. Dit is de oude wijk van Hanoi, ook wel ''Old Quarter'' genoemd. Deze bruisende wijk is het toeristische epicentrum van de stad en je vind hier dan ook de beste hotels en restaurants. Vergeet ook niet om aan het einde van een lange wandeling neer te strijken bij een van de vele Bia Hoi plekken.

2. Zonsondergang vanaf de Long Bien brug

long bien brug

Deze historisch belangrijke brug is een icoon van de stad en een absolute aanrader om de zonsondergang te bekijken.​ De brug wordt gebruikt door de trein, fietsers en brommers. En er is een voetgangersgedeelte. Dit maakt een wandeling over de brug een leuke besteding van de namiddag. Zeker fotografen kunnen hier hun hart ophalen.

3. Ho Chi Minh mausoleum

ho chi minh mausoleum

Bekijkde vader des vaderlands ''Uncle Ho''. Deze invloedrijke man ligt opgebaard in zijn eigen mausoleum. Met name voor Vietnamezen is een bezoek aan het mausoleum erg belangrijk. Wil je de grote leider zien kleed je dan respectvol en denk eraan dat foto en video niet toegestaan is.

4. Het Hoan Kiem meer

Hoan Kiem lake vlakbij de oude wijk van Hanoi

Vlakbij de oude wijk ligt het Hoan Kiem meer. Tijdens de koelere uren van de dag kun je hier een heerlijke wandeling maken. Sta vroeg op om de Vietnamezen hun ochtendgymnastiek te zien doen hier. In het midden van het meer zie je de iconische Thap Rua pagode. Deze pagode is gebouwd ter eren van de magische schildpad die er indirect voor zorgde dat de Chinese indringers verdreven werden.

5. Bia Hoi corner

De Bia Hoi corner

De Bia Hoi corner is de plek om in de avond nieuwe vrienden te maken. Deze plek is bekend vanwege de vele tentjes met vers bier en snacks. Het publiek is een leuke mengelmoes van lokals en toeristen. Misschien is dit je eerste kennismaking met de piepkleine krukjes waarop je tijdens je Vietnam reis nog wel vaker een biertje of twee zult drinken.


Lees meer over Hanoi en blijf op de hoogte


Het weer en klimaat in Hanoi

In tegenstelling tot het zuiden heeft het Noorden van Vietnam in de regio Hanoi 4 seizoenen. Afhankelijk van de tijd van het jaar zul je rekening moeten houden met wat je in je koffer stopt. 

De winters zijn relatief koud. Mischien niet in temperatuur maar in combinatie met een hoge luchtvochtigheid kan het wel degelijk erg koud aanvoelen. De zomers zijn heet en er valt tijdens deze tijd een hoop regen. Voor de toerist is dit echter niet zo storend.

De absoluut beste reistijd voor een bezoek aan Hanoi is tijdens de herfst en lente maanden. september-november en ​maart-mei. De temperatuur is dan erg aangenaam en de luchtvochtigheid op een lager niveau wat een flinke stadswandeling een leuke bezigheid maakt. 

weer cijfers voor hanoi