Welkom in Ho Chi MInh City / Saigon

Ho Chi Minh City/Saigon - Stad van 7 miljoen brommers

Welkom in Ho Chi MInh City ook wel Saigon genoemd door de oudere generatie. Deze indrukwekkende stad ontwikkeld zich in een razend tempo en is de economische hoofdstad van Vietnam. Business is waar het hier om draait en e stad kent dan ook een enorm aantal jonge ondernemers uit binnen en buitenland die het hier hopen te maken. Naast de snelle ontwikkeling vind je hier echter nog een stad die nog veel trekken heeft van het oude Vietnam. Een wandeling door steegjes en straten laten je het oude Saigon zien waar de tijd soms lijkt te hebben stil gestaan. Ook het gruwelijke verleden van de oorlog heeft een plek in de stad met het uistekende War Remnants Museum als icoon. Je kunt hier je dagen vulen met het afgaan van alle bezienswaardigheden, maar vergeet niet het nachtleven en de uitstekende restaurant scene te ontdekken. Ook vind je hier een selectie van het beste street food die het land te bieden heeft.

​Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om je dagen in Saigon te vullen. Gebruik de reisgids om alles te weten te komen over de stad en laat je inspireren door de blog artikelen. 

Ken je feiten

 • 8 miljoen inwoners
 • Ongeveer 7 miljoen brommers
 • Het economische hart van Vietnam
 • Meest populaire gerecht: Com Tam
 • Op elke straathoek een coffeeshop
 • Airport bus 152 en 109 
 • Vanuit het hele land komen hier mensen naar toe voor werkgelegenheid
 • Cho Lon in district 5 staat bekend als Chinatown
 • De stad heete voor 1975 ''Saigon'' en wordt nog steeds vaak zo genoemd
Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City/Saigon reisgids

 • Hoe kom je er
 • Wat moet je zien en doen
 • waar kun je het lekkerste eten vinden
 • Hoe reis je verder

Ho Chi Minh City/Saigon hotelgids

Lees alles over:

 • De beste luxe hotels
 • De beste middenklasse hotels
 • De beste budgethotels

5 bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

1. Een wandeling door Cho Lon

een pagode in Cho Lon Saigon

Een bezoek aan Saigon is niet compleet zonder een wandeling door Cho Lon, Saigon's Chinatown. De wijk is rijk aan een groot aantal mooie pagodes, oude winkelpanden en de bekende Binh Tay markt. Deze levendige markt is het thuis van groothandelaren die de lokale winkels bevoorraden. Veder ontdek je de vele steegjes en handelsstraten die Cho Lon zo'n levendige wijk maken.

2. ​Vul je maag met streetfood

streetfood in Ho Chi Minh City

Schelpen, krab en inktvis in district 4 of Banh Trang in het park. Ho Chi Minh City heeft een ruime keuze aan de beste streetfood gerechten. Het toenemende aanbod aan streetfood tours bewijst dit. En wat te denken van een heerlijke Banh Mi als ontbijt. Deze vietnamese versie van het franse stokbrood gevuld met pate, vlees, komkommer en andere groenten en kruiden is een absolute hit.

3. Ervaar het verkeer tijdens de avondspits

De avondspits in Saigon

Spring achterop een Xe Om of huur je eigen scooter en ervaar hoe het is om tijdens de avondspits door het centrum te rijden. Wat vanaf de kant als totale anarchie lijkt, is als je er middenin zit best ok georganiseert. ​Zie hoe de meest vreemde voorwerpen vervoert worden en zie hoe de jongere generatie van top tot teen uitgedost klaar is voor het nachtleven.

4. Zonsondergang vanaf een skybar

een skybar in Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh City heeft een groot aantal skybars waarvanaf je de krioelende menigte kunt bekijken onder het genot van een cocktail. Zeker tijdens zonsondergang is dit een machtig schouwspel terwijl de lucht langzaam van kleur veranderd. En de meeste skybars hebben tijdens dit tijdstip happy hours dus het is ook nog goed voor de portemonnaie.​

5. Doe een dagtrip buiten de stad

Cao Dai tempel

Leer over het indrukwekkende tunnelcomplex van Cu Chi dat gebruikt werdt door de Vietcong tijdens de Vietnam oolog en bezoek de indrukwekkende Cao Dai Tempel. Deze twee attracties zijn gemakkelijk als dagtrip te doen en zeker de moeite waard. Voor de beste ervaring ga je vanuit Saigon met de speedboat naar de Cu Chi Tunnels. 

Meer over Ho Chi Minh City/Saigon lees je hier

Blijf op de hoogte van de beste restaurants en de leukste activiteiten in de stad. 


Het weer in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is eigenlijk het gehele jaar door prima te bezoeken maar de beste tijd is zonder twijfel tussen december en maart. De temperatuur is dan zeer aangenaam wat een flinke stadswandeling uiterst plezierig maakt. Kom je in april of mei verwacht dan erg hete dagen en wij raden aan om tussen 12 en 3 lekker binnen te blijven. 

​Het droge seizoen begint meestal in december en eindigt na de extreme hitte van april en mei in juni. Het regenseizoen loopt grofweg van juni tot november en is ook een aangename tijd om de stad te bezoeken. Zeker op bewolkte dagen voelt het niet zo heet aan. De regen komt meestal kort maar hevig aan het einde van de middag, maar er zijn ook dagen dat het uren achter elkaar naar beneden komt. Gelukkig zijn deze dagen zeldzaam wat de stad een prima bestemming maakt gedurende het hele jaar.

Het weer in Saigon

Inspiratie

Een van de mooiste filmpjes waarin je de energie van de stad voelt is gemaakt door fotograaf Rob Whitworth. Hij legde de stad vast door duizenden foto's te maken en deze te monteren tot een timelapse.