Inentingen Vietnam

inentingen vietnam

Gezond blijven tijdens het reizen is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet ziek worden tijdens je reis door Vietnam. Het is daarom belangrijk om al enige tijd voor vertrek de juiste inentingen Vietnam te krijgen. Omdat je hiervoor een afspraak moet maken bij de vaccinatie instantie van jouw keuze is het aan te raden om dit minimaal twee weken voor vertrek te regelen. Beter is om dit nog wat langer van te voren te doen, zeker indien je meerdere prikken nodig hebt voor een bepaalde vaccinatie. 

Voor het meest actuele advies kun je het beste even een afspraak maken bij de vaccinatispecialisten van Meditel

Hieronder lees je welke inentingen zij aanraden.​

Verplichte inentingen Vietnam

In de meeste gevallen zijn er geen verplichte inentingen tenzij je 7 dagen voordat je in Vietnam aankomt in een gele koorts gebied bent geweest. Gele koorts komt voor in een groot aantal landen in Afrika en Zuid- Amerika.

Aanbevolen inentingen Vietnam

​Reisorganisaties raden een aantal inentingen aan voor een reis door Vietnam. Houd de site in de gaten voor eventuele veranderingen.

DTP ( Difterie, Tetanus en Polio )

Deze ziekten komen in Europa nog maar zelden voor. In Vietnam is het risico hierop echter groter. Indien je na 1-1-1950 geboren bent en alle kindervaccinaties gehad hebt volstaat 1 prik waarna je weer 10 jaar beschermd bent. Heb je deze vaccinaties nooit gehad dan worden er 3 prikken aangeraden. Maak hiervoor op tijd een afspraak.

Hepatitis A en B

Hepatitis A is een ontsteking van de lever. Je kunt deze ziekte oplopen door met ontlasting besmet drinkwater of voedsel. De vaccinatie bestaat uit 2 prikken. Na deze 2 prikken ben je 25 jaar lang beschermd.

Hepatitis B is een leveraandoening die ook teruggevonden kan worden in de nieren en alvleesklier. De ziekte wordt overgedragen door blootstelling aan geïnfecteerd bloed en lichaamsvloeistoffen. Deze ziekte valt dus ook onder de Soa’s. Over het algemeen wordt vaccinatie aangeraden als je langer dan 3 maanden in een risicogebied verblijft.

Optionele inentingen Vietnam

De volgende vaccinaties zijn persoonsgebonden. Overleg met de vaccinatie instantie over de importantie hiervan.

  • BMR ( Bof, Mazelen en Rode hond )
  • Buiktyfus
  • ​Tuberculose
  • ​Japanse encefalitis
  • ​Rabies
  • Schistosomiasis

Dit vind je misschien ook interessant


Leave a Comment: