Klimaat Vietnam - verrassendvietnam.nl

Klimaat Vietnam

Het klimaat in Vietnam kan onderverdeeld worden in drie zones. Noord Vietnam, Centraal Vietnam en Zuid Vietnam. Veel reizigers zullen ervoor kiezen om alle gebieden te bezoeken. Het kan dan geen kwaad om iets van het weer en het klimaat te weten voordat je gaat. Op deze pagina vind je alle informatie om je voor te bereiden op het weer en klimaat in Vietnam.

Klimaatzones Vietnam

Noord Vietnam

Noord Vietnam kent een subtropisch klimaat met een duidelijk onderscheid in seizoenen. De relatief koude winter duurt van november tot maart waar temperaturen schommelen tussen de 22 en 16 graden. De zomer loopt ongeveer van mei tot oktober en is heet en vochtig. De meeste regen valt in de maanden juli, augustus en september.

Centraal Vietnam

Centraal Vietnam heeft een tropisch klimaat maar krijgt te maken met elementen vanuit de noordelijke zone. Tussen februari en augustus is het droog en heet waarna langzaam de temperaturen dalen en er een heftig regenseizoen aankomt met oktober en november als piek. Afgezwakte tyfoons kunnen overstromingen veroorzaken.

Zuid Vietnam

Zuid Vietnam kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen het hele jaar door. Het klimaat kenmerkt zich door een milde droge periode tussen december en maart. Een hete droge periode tussen april en juni en een regenseizoen tussen juni en november. De regen komt meestal kort maar heftig. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 32 graden.

vietnam weer en klimaat

De beste reistijd

Er is niet echt een beste of slechte tijd om Vietnam te bezoeken. Door het verschil in klimaat krijg je bijna altijd te maken met verschillende weertypen. Wel kun je je reis afstemmen op de beste weercondities. In het artikel over de beste reistijd lees je waar je moet zijn op verschillende tijden in het jaar.

Overzicht van het weer per maand

In het overzicht van het weer per maand kun je lezen waar op dat moment de zon is en wat de beste bestemmingen zijn om in een bepaalde maand te bezoeken of misschien te vermijden.

Dit vind je misschien ook interessant