Alles over Vietnam in je mailbox

Blijf op de hoogte van de mooiste plekjes en de beste tips die je reis naar Vietnam onvergetlijk maken.

Mooiste stranden Vietnam: Een top 10

mooiste stranden vietnam

Met meer dan 3000 kilometer aan kustlijn is het niet verwonderlijk dat Vietnam rijk is aan een aantal heerlijke stranden. Van bekende strandplaatsen als Phu Quoc en Nha Trang tot de meer onbekende stranden op Con Dao en Doc Let. Je bent in Vietnam altijd in de buurt van een prachtig strand. De mooiste stranden liggen echter in het zuiden van Vietnam. In deze lijst stellen we de top 10 samen van de mooiste stranden in Vietnam.

Top 10 mooiste stranden Vietnam

Bai Nhat

Zonder twijfel het mooiste strand in Vietnam. Gelegen op het grootste eiland Con Son in de Con Dao archipel. Bai Nhat is een strand waar je alleen maar van kunt dromen thuis in de regenachtige Europese winter. Het strand is extreem schoon, het water helder als glas en het mooiste is dat je dit strand voor je zelf alleen kunt hebben. Je vindt hier geen hotels, resorts of restaurants. Alleen jij, het water en het zand. Bai Nhat is gemakkelijk te bereiken vanuit Con Son Stad per brommer of taxi.

Bai Nhat op het eiland Con Son is een van de mooiste in Vietnam

Bai Sao

Inmiddels een favoriet bij vele reizigers. Bai Sao op de oostkant van het eiland Phu Quoc is een strand uit een reisfolder. Kraakhelder water en hagelwit zand geflankeerd door een enorme rij palmbomen. Door de toegenomen populariteit zul je het strand tegenwoordig wel moeten delen met groepen toeristen. Het beste ga je direct naar de noordkant van het strand om neer te strijken bij het Paradise restaurant. Zo vermijd je de massa’s

Bai Sao op Phu Quoc

Doc Let

Iets ten noorden van de populaire badplaats Nha Trang ligt het vaak overgeslagen Doc Let Beach. Een prachtig wit zandstrand met enkele goede resorts en hotels. Tijdens het regenseizoen op de eilanden in het zuiden is dit je beste keuze voor een korte strandvakantie.

doc let beach

Bai Dam Trau

Het zal je niet verbazen dat de mooiste stranden op de Vietnamese eilanden te vinden zijn. Zo ook Bai Dam Trau. Een prachtig goudgeel zandstrand op de noordkant van Con Son eiland. Met op het moment alleen enkele simpele restaurants en bars is dit strand nog steeds een pareltje wat nog niet zwart ziet van de toeristen.

bai dam trau

Fingernail beach

Ten zuiden van Phu Quoc in de An Thoi archipel vind je het strand waar je naar op zoek was. Dit prachtige kleine strandje op Fingernail Island is onderdeel van snorkeltours en is een absolute must voor wie een dagje erop uit wil trekken. Wil je niet met een groep dan kun je een eigen boot charteren in het havenstadje An Thoi.

fingernail beach

Foto Ivuvu.vn

Nha Trang

Nha Trang’s 6km lange strand is er één die door veel reizigers bezocht wordt. En met een enorme keuze aan hotels, resorts en bars is er genoeg te doen. En ja het is een erg toeristische plek maar wie de moeite neemt om de omgeving te verkennen wordt verwend met eilandjes en een keur aan veel rustiger strandjes.

Het lange strand van Nha Trang

An Bang Beach

Een kleine 6km buiten het historische stadje Hoi An vind je An Bang Beach. Een leuke plek om even een korte strandvakantie in te lassen om bij te komen van het reizen door Vietnam. Eén van de beste stranden om te bezoeken tijdens onze zomermaanden.

An Bang Beach in Hoi An

Foto via Flickr

Da Nang

Met bijna 30 kilometer aan strand is Da Nang een ideale bestemming om even lekker op het strand te hangen. De moderne stad is behoorlijk aan populariteit aan het winnen en met een toenemend aanbod aan hotels en resorts zeker de overweging waard.

Danang

Foto via Ivuvu.com/vn

Lang Co Beach

Het plaatsje Lang Co gelegen tussen de bekende toeristen steden van Hue en Hoi An is een goede stop voor iedereen de tijd heeft om wat langer in de regio te verblijven. Het enorme goudgele zandstrand is voor het grootste deel nog onontwikkeld wat ervoor zorgt dat je hier nog niet over de toeristen struikelt.

Lang Co Beach in de avond

Bai Men

Als laatste in de lijst een strand voor de avonturiers. Om op dit strand te komen zul je nogal wat moeite moeten doen. Vanuit Rach Gia in de Mekong Delta neem je een boot naar de Nam Du eilanden. Hier wordt je moeite beloond met dit prachtige strand.

Bai Men op Nam Du

Dit vind je misschien ook interessant


Leave a Comment: