Over mij en Verrassend Vietnam

September 2013. Na een aantal jaar als docent economie gewerkt te hebben op een school in Den Haag besluit ik, Thomas Dijkhuizen, om er een jaar tussenuit te gaan om te reizen en werken in Vietnam. Het land dat mij al lang intrigeerde vanwege de roerige geschiedenis en de beelden van prachtige natuur en cultuur. Dat jaar zou echter een stuk langer duren, maar dat wist ik op dat moment nog niet.

Aangekomen in het drukke Ho Chi Minh City besluit ik om een kamer te huren in een gedeeld huis en op zoek te gaan naar werk. Gewapend met een stapel CV’s, een gehuurde scooter en stropdas besluit ik de verkeerschaos te trotseren om bij elke school die ik tegenkom een CV op het bureau te deponeren. Diezelfde avond nog heb ik een baan. Met het relatief hoge salaris en de lage levenskosten zit ik voorlopig goed.

Mijn favoriete bezigheid. Eilandhoppen rond de An Thoi eilanden.

Inmiddels is het 2017 en heb ik in de afgelopen jaren zo’n beetje alle uithoeken van dit prachtige land gezien. Wonen en reizen in Vietnam is voor mij een geweldige ervaring en ik ben dankbaar voor het feit dat ik dit nog steeds kan blijven doen.

Waarom een website over Vietnam

Thomas Dijkhuizen 

’Het doel van deze website is om jou als bezoeker te voorzien van de beste tips, adviezen, inspiratie en reisinformatie. Geschreven en vastgelegd door een inwoner van dit snel ontwikkelende land.

Waarom een website over Vietnam? Simpel. Dit is een van de mooiste landen in Azië en ik als inwoner heb een speciale band met het land. Ik ben in de gelukkige omstandigheid om echt de tijd te nemen dit land te ontdekken ook buiten de toeristische standaard route.

Tijdens mijn tochten diep in de Mekong Delta is er altijd wel een vriendelijke bewoner die mij uitnodigd voor een kop thee.

Veel informatie op het internet is beknopt, versplinterd over een honderdtal sites. Dat moet beter kunnen dacht ik. Alle content op deze website is ontwikkeld door mijzelf of geselecteerde bijdragers, evenals 90% van alle foto’s en video’s. Alle beschreven bestemmingen zijn persoonlijk bezocht en aanbevelingen worden gedaan om jou als reiziger te laten genieten van een reis door dit fascinerende land.


Deel je ervaringen

Verrassend Vietnam is niet opgericht als one-man show. Interactie met reizigers is belangrijk om zodoende de beste resource over dit land samen te stellen. Ik sta altijd open voor tips, samenwerking of voorstellen om de gebruikerservaring van de site te verbeteren.

Hoe kun je bijdragen

  • Foto's

Het komt wel eens voor dat de regen met bakken naar beneden komt of die dikke mist er voor zorgt dat we met slechte foto’s terugkomen. Jouw foto’s kunnen helpen om het uiterlijk van de site te verbeteren.

  • Reisverslagen en reviews

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen in Vietnam. Heb je een reisverslag of review van een toer of hotel en wil je dit delen? Ik plaats het graag. Voorwaarde is wel dat het verslag niet op andere sites geplaatst wordt.

  • wees sociaal

Deel de artikelen op facebook of andere social media.


Ik hoop dat je een fantastische vakantie zult hebben en ervaringen zult opdoen die je niet snel meer vergeet.

Veel reisplezier

Thomas

BlogSociety