Alles over Vietnam in je mailbox

Blijf op de hoogte van de mooiste plekjes en de beste tips die je reis naar Vietnam onvergetlijk maken.

Pu Luong Nature Reserve: Een bijzondere plek voor een mooie trekking

Pu Luong Nature Reserve

Buiten de gebaande paden op een kleine 147km afstand van Hanoi vind je een prachtig natuurreservaat en is wat mij betreft één van de hoogtepunten in Vietnam. Het Pu Luong Nature Reserve heeft een beeldschoon landschap dat gekenmerkt wordt door rijstterrassen, uitgestrekte velden, bossen en beekjes. De etnische minderheden die in dit gebied leven behoren tot de ‘’White Thai’’ en zijn waarschijnlijk bekend bij de reizigers die het nabijgelegen Mai Chau al bezocht hebben. Waar Mai Chau al een populaire bestemming is vanwege de prachtige omgeving is het Pu Luong Nature Reserve toch echt wel van een andere grootte van schoonheid. En een gecombineerd bezoek is een absolute aanrader van je verblijf in Noord-Vietnam.

Wat te doen in het Pu Luong Natuurreservaat

locals in het natuurreservaat

Het reservaat is enorm en een dagtocht vanuit Mai Chau laat je dus ook maar een klein deel zien. Wij namen een dag tour via de homestay waar we verbleven en het was absoluut prachtig. We werden opgehaald met een auto waarna de eerste stop bij een bamboe fabriek was. Daarna door naar het reservaat voor een fikse wandeling. De auto bracht ons naar de top van een berg waarna we tijdens afdaling van zo’n 2,5 uur langs de meest prachtige natuur en uitzichten richting dal gingen. Aangekomen in het dal bij mensen thuis een uitstekende lunch gehad waarna we weer terug richting Mai Chau gingen.

Er is ook de mogelijkheid om een meerdaagse trekking door het gebied te doen waarbij je moet rekenen op 4 a 5 uur lopen per dag. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dat zeer aangenaam tot behoorlijk zweten. Een trekking kan gemakkelijk geregeld worden bij homestays in Mai Chau of een reisbureau in Hanoi. Op eigen gelegenheid op een motor het gebied doorkruisen is ook een optie. Maar houdt er rekening mee dat veel wegen niet meer dan een zandpad zijn. In het regenseizoen kan dat gevaarlijk zijn, zeker voor onervaren rijders. Er zijn genoeg homestays te vinden dus met een goede kaart en een plan kun je gemakkelijk op weg.

Pu Luong fotoverslag

een bamboefabriek op de weg naar het park

Bamboefabriek op de weg naar het natuurpark

de verwerking van bamboe
genomen vanuit de auro op de weg naar het reservaat

Uitzicht vanuit de auto aan de voet van de berg

een overzicht vanaf het beginpunt van de wandeling

Het begin van de afdaling. In de diepte zie je waar je naartoe gaat.

vriendelijke locals in Pu Luong National Park

Vriendelijke locals groeten je

HEt begin van de afdaling

De wandeling door de rijstvelden

Bijna op het einde van de wandeling

Bijna aan het einde van de wandeling

Dit vind je misschien ook interessant

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply