Het weer in Vietnam in april

vietnam in april

Temperaturen in Zuid Vietnam gaan door het dak. De hoge temperaturen maken fysieke activiteiten zwaarder maar met weinig regen en perfect strandweer nog steeds een erg goede tijd. In Noord Vietnam is het uitstekend weer om hoogtepunten als Sapa en Halong Bay te bekijken met milde temperaturen. Centraal Vietnam is een en al zonneschijn. Vietnam in april is al met al een topmaand om het land volledig te bekijken.

Zuid Vietnam

Verwacht nog steeds veel zonneschijn en heldere luchten met heel af en toe een buitje. De temperaturen en luchtvochtigheid stijgen en maken dat het hel erg heet aanvoelt. Een stadswandeling rond het middaguur neigt naar zelfpijniging. Een middagdutje of lekker eten in een airconditioned restaurant is een tip. Behalve de hogere temperaturen is het een en al goed nieuws uit het zuiden.

Centraal Vietnam

Het is een en al goed nieuws in het midden van Vietnam. Zonneschijn, blauwe luchten en lekkere temperaturen. De tijd van het jaar om eens even wat langer te blijven hangen in Hoi An om de historische stad te combineren met een korte strandvakantie.

Centraal Vietnam ligt er prachtig bij in April

Heerlijk weer in Centraal Vietnam

Noord Vietnam

Een van de beste maanden voor een trekking door Sapa. De temperaturen stijgen en de meeste dagen zijn droog. Een prima maand ook voor een Halong Bay cruise. Het regent nauwelijks en de hele regio is uitstekend te bereizen.

Meepakken:

De dag van de hereniging ook wel de val van Saigon genoemd afhankelijk vanuit welke zijde je het bekijkt. Deze feestdag valt op de 30e van april. De dagen ervoor en erna kan het wat drukker worden in het vervoer tussen verschillende plaatsen omdat veel Vietnamezen van de gelegenheid gebruik maken om familieleden te bezoeken.

Overzicht van het weer per maand 

Meer Vietnam reisinformatie