Het weer in Vietnam in februari

Vietnam in februari

Februari is een topmaand voor Vietnam als geheel. De regenval is op een minimum in het gehele land en de temperaturen zijn aangenaam. In het noorden nog wel wat aan de lage kant maar het maakt het uitstekend weer om lange wandeltochten door de prachtige hooglanden te houden.

Zuid Vietnam

Een van de beste maanden voor duik en strandliefhebbers. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden, er valt nauwelijks regen en het duiken en snorkelen op de eilanden is voortreffelijk.

Centraal Vietnam

Het regenseizoen is hier inmiddels voorbij. De temperatuur stijgt naar een aangenaam gemiddelde van 25 graden en de stranden van Hoi An zijn weer uitstekend om te bezoeken. Kortom: geen vuiltje aan de lucht.

Noord Vietnam

Februari is een van de droogste maanden maar het kan nog steeds behoorlijk fris zijn. Warme kleding is een must. Verder heeft het gebied rond Halong Bay te maken met mist. Het is moeilijk om te voorspellen hoe de condities zijn. Het beste bekijk je het ter plekke en maakt daaruit je beslissing.

Tet festival. Chinees nieuw jaar

Afhankelijk van de maankalender valt Tet in het einde van de maand. Houdt rekening met een enorme run op vlieg, bus en boot tickets. Enige planning in het vooruit is zeker aan te bevelen.

Overzicht van het weer per maand

meer reisinformatie