Het weer in Vietnam in januari

Vietnam in januari

Het weer in Vietnam in januari leent zich uitstekend om het land als geheel te bezoeken. Het regenseizoen in Centraal Vietnam komt ten einde en in het zuiden en noorden is het droog en schijnt de zon volop. Je zult rekening moeten houden met temperatuurverschillen. In delen van het noorden zijn de temperaturen namelijk een stuk lager dan je zou verwachten van een tropisch land.

Zuid Vietnam

Verwacht niets anders dan zonneschijn en heerlijke temperaturen. Januari is een perfecte maand voor de strandliefhebber. De eilanden Phu Quoc en Con Dao zijn op hun best evenals de stranden van Nha Trang en Mui Ne. De temperatuur is aangenaam en door de lagere luchtvochtigheid voelt het heerlijk aan. Neem een jas mee voor Dalat en de centrale hooglanden.

Centraal Vietnam

Het einden van het regenseizoen breekt aan in de Centrale regio. De stranden van Hoi An zijn waarschijnlijk nog niet optimaal dus zoek je portie strand in het zuiden. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 23 graden.

Noord Vietnam

Het noorden is in januari droog en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 19 graden. Ideaal weer voor wandeltochten in de natuur en Hanoi. Een cruise door Halong Bay is aan de frisse kant en kan mistig zijn. Dit geeft echter weer een mysterieuze ambiance aan het geheel die veel reizigers zal aanspreken.

Tet festival. Chinees nieuw jaar

Afhankelijk van de maankalender valt Tet in het einde van de maand. Houdt rekening met een enorme run op vlieg, bus en boot tickets. Enige planning in het vooruit is zeker aan te bevelen.

Overzicht van het weer per maand

meer reisinformatie