Het weer in Vietnam in juli

Weer Vietnam in juli

Vietnam in juli

Het weer is grotendeels gelijk aan dat van de maand juni met Centraal Vietnam nog steeds als beste regio. Zuid Vietnam zit nu midden in het regenseizoen maar de piek moet nog komen. De meeste dagen zijn droog met af en toe een bui. In het Noorden is het nu volop zomer met regelmatig regen en hoge temperaturen. Al met al nog steeds een goede maand Vietnam in juli als geheel te zien.

Zuid Vietnam

Wisselvallig weer is wat je kunt verwachten. Het begint vaker te regenen maar de buien zijn niet frequent en van korte duur. Verwacht wat meer bewolkte dagen en een lekkere gevoelstemperatuur. Er is geen noemenswaardige reden om bestemmingen over te slaan. Nha Trang lijkt door haar microklimaat te ontsnappen aan het zuidelijke regenseizoen en is de beste strandbestemming in Zuid Vietnam op dat moment.

Centraal Vietnam

De centrale regio heeft in de maand juli de beste weer condities. De temperatuur zal iets lager liggen dan de voorgaande maanden en er zal af en toe een bui vallen.

Noord Vietnam

Heet en af en toe regen. De regen zorgt ervoor dat lange trekkingen niet ideaal zijn. Het beste ga je met een gids en kijkt even de condities ter plekke aan. Verder is wisselvalligheid het sleutelwoord. Niet uitstekend maar zeker ook niet slecht.

Overzicht van het weer per maand

meer reisinformatie