Het weer in Vietnam in juni

In Zuid Vietnam wordt het regenseizoen inmiddels met open armen ontvangen. De verzengende hitte van de maanden april en mei is op zijn eind en langzaam krijgen we te maken met meer regen, gekenmerkt door korte buien aan het einde van de dag. Centraal Vietnam is nog steeds buitengewoon uitstekend terwijl in het Noorden de luchtvochtigheid en neerslag toeneemt. De valleien van Mai Chau en Ninh Binh worden erg heet. Voor langere trekkings is het aan te raden om de hoogte van Sapa op te zoeken.

Zuid Vietnam

Het regenseizoen is aangebroken. Over het algemeen heb je daar in juni weinig last van. Af en toe een hevige bui aan het einde van de dag is de enige ongemakkelijkheid of verfrissing afhankelijk van hoe je het bekijkt. Er zijn verder geen noemenswaardigheden te vermelden.

Centraal Vietnam

Nog steeds volop zomer. Juni is een uitstekende maand voor de Centrale regio. Goed voor een rondje langs Hue, Hoi An en de centrale hooglanden.

Noord Vietnam

Het is volop zomer in het noorden van Vietnam. Dit betekend hoge temperaturen en af en toe regen. Juni is niet een ideale maand voor lange trekkings door de bergen. Informeer even bij een touroperator. Deze kunnen je de situatie schetsen en afhankelijk daarvan bepaal je of je gaat of niet.

Overzicht van het weer per maand

Meer reisinformatie