Het weer in Vietnam in mei

Vietnam in mei

Deze maand is prima om Vietnam in mei als geheel te zien. De beste condities zijn te vinden in Centraal Vietnam waar blauwe lucht en zonneschijn nog steeds de boventoon voert. In Zuid Vietnam staan we aan het begin van het regenseizoen maar verwacht het grootste deel van de maand nog steeds voornamelijk droog en warm weer. In Noord Vietnam stijgen de temperaturen en komt er langzaam wat meer regen.

Zuid Vietnam

Het begin van het regenseizoen zit er aan te komen wat betekent dat het wat vaker zal gaan regenen zeker tegen het einde van de maand. Het is nog steeds snoeiheet maar de stranden en eilanden liggen er prima bij.

Centraal Vietnam

Alleen maar goed nieuws. Verwacht blauwe luchten en hoge temperaturen. De maand mei is ook een prima tijd om te gaan duiken of snorkelen op de Cham eilanden voor de kust van Hoi An.

Noord Vietnam

De temperaturen stijgen en daarmee ook de kans op een bui maar deze vallen niet vaak. Uitstekende condities in Sapa en Mai Chau. Goed nieuws voor de liefhebbers van wandeltochten in de natuur. Halong Bay ligt er ook goed bij ondanks dat het een moeilijk te voorspellen gebied is.

Overzicht van het weer per maand

meer reisinformatie