Het weer in Vietnam in oktober - verrassendvietnam.nl

Het weer in Vietnam in oktober

Het weer in Vietnam in oktober

Vietnam in oktober

Centraal Vietnam zit nu midden in het regenseizoen. In het zuiden verbeteren de condities behoorlijk wat ook een bezoek aan de eilanden weer goed mogelijk maakt. In Noord Vietnam komen we langzaamaan weer in uitstekende condities. De luchtvochtigheid daalt wat de gevoelstemperatuur zeer aangenaam maakt. Ook is het perfect weer voor lange trekkingen in Noord Vietnam en de Centrale hooglanden.

Zuid Vietnam

Naar mate de maand vordert zal er steeds minder regen gaan vallen. Ook daalt de temperatuur een beetje wat een aangenaam gevoel geeft. Het wordt beter strandweer en de eilanden zien een aanzienlijke verbetering in weertype.

Centraal Vietnam

Het is het beste om de centrale regio te vermijden in oktober. Het is inmiddels de piek van het regenseizoen en in combinatie met tropische stormen en de incidentele overstroming alles behalve ideaal.

Noord Vietnam

Heerlijk weer in het noorden. De temperaturen zijn erg aangenaam en de dagen worden gekenmerkt door een blauwe lucht en zonneschijn. Uitstekende trekking condities in Sapa en Mai Chau.

Overzicht van het weer per maand

meer reisinformatie