De ultieme backpacker tour door Noord Vietnam

Trekking Sapa

5 dagen 4 nachten voor $219

Ga mee op een onvergetelijke trip waarbij je het beste van Sapa en Halong Bay ziet. Twee van de meest indrukwekkende plekken die je kunt bezoeken in het Noorden van Vietnam.

Je vraagt ‘’Had ik niet ergens gelezen dat deze twee bestemmingen helemaal platgelopen zijn door toeristen’’?

Goede vraag, en het antwoord is ja, het is enorm toeristisch. Daarom is het goed dat je op deze pagina beland bent want er is een manier om het echte Noord Vietnam te zien op een route die de massa het nakijken geeft.

En ook niet geheel onbelangrijk, de tour is speciaal gericht op backpackers zodat je zeker weet dat je met een gezellige groep op stap bent. 

Ga je mee?

long-arrow-down
  • Programma
  • Reserveren
  • Paklijst

Dag 1. Hanoi- Sapa

Je wordt tussen 21.00 en 21.40 opgehaald bij je hostel of hotel en naar het busstation gebracht voor de nachtbus naar Sapa.

Dag 2.Sapa– Ta Van ( ontbijt, lunch, diner )

Je komt rond 03.00 aan in Sapa waarna je in de bus nog even kunt doorslapen tot 06.00. Je owrdt dan opgehaald en naar het partner hotel gebracht voor het ontbijt en douche. Ondertussen heb je een fantastisch uitzicht over Sapa stad en de Muong Hoa vallei.

Rond 09.00 wordt je opgehaald door je eigen lokale Hmong gids. De trekking gaat beginnen. We beginnen de trekking met een bezoek aan de lokale markt om proviand in te slaan voor de lunch. Goed voorbereid beginnen we aan de trek naar Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van in de Muong Hoa Vallei.

Tijdens de 15km lange trekking bezoeken we 3 dorpjes van etnische minderheden. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de vallei met in de verte de Fansipan, Vietnam’s hoogste berg. De trek leidt ons vervolgens door het dorp van de ‘Black Hmong’ waar je kennismaakt met de traditionele manier van weven en borduren. Na een vullende lunch trekken we door en overnachten we in een traditioneel Hmong huis in Ta Van. Met afstand de beste accommodatie in de vallei.

Dag 3. Ta Van – Giang Ta Chai – Sapa ( ontbijt, lunch )

Na een lekker ontbijt verlaten we Ta Van en zetten onze trek voort voor een bezoek aan de ‘Red Dao’ minderheid in het dorpje Giang Ta Chai. We komen langs een prachtige waterval, lopen over smalle paden tussen de rijstterrassen en steken de Muong Hoa Rivier over om te lunchen op een fantastische plek. Langzaam keren we terug naar Ta Van waar je nog even kunt douchen en wat relaxen voordat je opgehaald wordt om terug te keren naar Sapa. Vanuit Sapa stap je in de comfortabele bus terug naar Hanoi waar je rond 21.30 aan zal komen.

( exclusief hotel overnachting in Hanoi )

Dag 4. Ontspanning! Cruisen door de wereldberoemde baai (  lunch, diner )

Hanoi – Cat Ba Eiland – Lan Ha Bay – Privé eiland

07.30: Vertrek vanuit Hanoi voor de rit naar de haven in Hai Phong

12.45: Aankomst in Cat Ba Town om aan boord te gaan van het cruiseschip. Een lekkere lunch wordt geserveerd aan boord.

13.30: Al cruisend door het prachtige landschap van Lan Ha Bay bezoek je even later een drijvend vissersdorp. Hierna is het tijd om te kajakken door de Dark en Light cave. Als je geluk hebt zie je de in Cat Ba National Park beschermde White Headed langur apen.

De cruise gaat hierna tijdelijk voor anker. Tijd om te zwemmen en van de boot in het diepe te duiken.

18.00: Aankomst op het privé eiland. Check in in de dorm of privé bungalow.

19.30: Tijd voor een heerlijk diner. Na het avondeten kan het feestje beginnen. Om 24.00 gaat het vuur aan en wordt de nieuwe dag ingeluid.

Dag 5. Privé eiland - Trekking op Cat Ba Eiland - Hanoi ( ontbijt, lunch )

05.00: Als je rond dit tijdstip kan opstaan kun je genieten van de prachtige zonsopkomst.

07.00 – 08.30: Tijd om de maag te vullen bij het ontbijtbuffet.

09.30: Verlaat het privé eiland per boot naar Cat Ba Island. Aangekomen op het eiland ga je met de bus naar Cat Ba National Park voor een 2 uur durende trekking naar de top van Ngu Lam Peak. Het uitzicht is hier fantastisch en zal al je Instagram vrienden jaloers maken.

12.30: Tijd voor de lunch om daarna terug te gaan naar het vaste land. Je bent rond 17.00 terug in Hanoi.