De ultieme backpacker tour door Noord Vietnam

Trekking Sapa

5 dagen 4 nachten. Van $250 voor $219

Speciaal voor backpackers en lezers van het Verrassend Vietnam Ebook hebben Verrassend Vietnam en Get Up And Go Vietnam de krachten gebundeld voor een unieke Noord Vietnam ervaring.


De vijfdaagse tour neemt je mee op een onvergetelijke ervaring waarbij je het beste van Sapa en Halong Bay ziet.


Je vraagt ‘’Had ik niet ergens gelezen dat deze twee bestemmingen helemaal platgelopen zijn door toeristen’’?


Goede vraag, en het antwoord is ja, het is enorm toeristisch. Daarom is het goed dat je op deze pagina beland bent want er is een manier om het echte Noord Vietnam te zien op een route die de massa het nakijken geeft.


Ga je mee?


Mooi. Voordat je het programma gaat lezen eerst nog even het volgende:


Je hebt na het downloaden van het Ebook een welkomstmail gehad. In deze mail heb je een code ontvangen waarmee je deze unieke vijfdaagse tour kunt boeken voor $219 ( €177)in plaats van de gebruikelijke $250 ( €205 ). Dat is mooi meegenomen.

long-arrow-down
  • Programma
  • Reserveren
  • Paklijst

Dag 1. Hanoi- Sapa


Je wordt tussen 21.00 en 21.40 opgehaald bij je hostel of hotel en naar het busstation gebracht voor de nachtbus naar Sapa.


Dag 2.Sapa– Ta Van ( ontbijt, lunch, diner )


Je komt rond 03.00 aan in Sapa waarna je in de bus nog even kunt doorslapen tot 06.00. Je owrdt dan opgehaald en naar het partner hotel gebracht voor het ontbijt en douche. Ondertussen heb je een fantastisch uitzicht over Sapa stad en de Muong Hoa vallei.


Rond 09.00 wordt je opgehaald door je eigen lokale Hmong gids. De trekking gaat beginnen. We beginnen de trekking met een bezoek aan de lokale markt om proviand in te slaan voor de lunch. Goed voorbereid beginnen we aan de trek naar Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van in de Muong Hoa Vallei.


Tijdens de 15km lange trekking bezoeken we 3 dorpjes van etnische minderheden. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de vallei met in de verte de Fansipan, Vietnam’s hoogste berg. De trek leidt ons vervolgens door het dorp van de ‘Black Hmong’ waar je kennismaakt met de traditionele manier van weven en borduren. Na een vullende lunch trekken we door en overnachten we in een traditioneel Hmong huis in Ta Van. Met afstand de beste accommodatie in de vallei.


Dag 3. Ta Van – Giang Ta Chai – Sapa ( ontbijt, lunch )


Na een lekker ontbijt verlaten we Ta Van en zetten onze trek voort voor een bezoek aan de ‘Red Dao’ minderheid in het dorpje Giang Ta Chai. We komen langs een prachtige waterval, lopen over smalle paden tussen de rijstterrassen en steken de Muong Hoa Rivier over om te lunchen op een fantastische plek. Langzaam keren we terug naar Ta Van waar je nog even kunt douchen en wat relaxen voordat je opgehaald wordt om terug te keren naar Sapa. Vanuit Sapa stap je in de comfortabele bus terug naar Hanoi waar je rond 21.30 aan zal komen.


Dag 4. Ontspanning! Cruisen door de wereldberoemde baai ( ontbijt, lunch, diner )


Vroeg op voor een onvergetelijke cruise door een absoluut wereldwonder. De cruise en route is speciaal ontworpen voor backpackers dus je bent gegarandeerd in uitstekend gezelschap.

Om de massa’s te vermijden varen we grotendeels door het rustiger Lan Ha Bay en langs Cat Ba Island. Ideaal om te verkennen per kajak om zo die verlaten strandjes en grotten te bereiken.


07.20 Verzamelen bij het meetingpoint in de oude wijk van Hanoi.

07.30 Bus vertrekt van Hanoi naar Haiphong.

10.30 We stappen aan bord van de speedboot naar Cai Vieng ten westen van Halong Bay.

11.00 Je stapt aan boord voor een spectaculaire cruise door een rustig gedeelte van Halong Bay terwijl de lunch wordt geserveerd.

14.00 Geniet van een uur lang kajakken op zee, peddelend door vele kalme lagunes en verborgen grotten. De uitgestrekte lagune is de perfecte bestemming om te zwemmen & kajakken vanwege het rustige water en de schitterende omgeving. Je kunt er van de boot springen om heerlijk te zwemmen. Daarna vervolgen we onze reis naar Lan Ha Bay met geweldige natuur op weg naar ons privé-eiland.

17.30 Aankomst op ons afgezonderde privé-eiland. We checken in in ons hostel. Geniet van het strand of ontdek de omgeving van het eiland.

19.00 Diner

21.00 Geniet van de avond en heb een mooie tijd op het strand.

00.00 Geniet van het middernachtelijke vreugdevuur op het strand.


Dag 5. Tweede dag cruisen en terug naar Hanoi ( ontbijt, lunch )


08.30 Tijd voor het ontbijt. Gebakken eieren, pannenkoeken en andere westerse ontbijt klassiekers.

10.00 Klim naar de top van de berg voor een prachtig panoramisch uitzicht over Lan ha Bay of blijf gewoon lekker chillen op het strand.

12.30 Neem een uitgebreide lunch mee voor de busrit door Cat Ba National Park waarna we per speedboot terugkeren op het vasteland.

17.00 De tour eindigt in Hanoi.


Copyright 2017, Verrassend Vietnam

Theodora Versteeghstraat 20 ( geen bezoekadres )

2642DL Pijnacker

KVK: 69851956