Het coronavirus in Vietnam

Op deze pagina houden we je op de hoogte van het verloop van de coronacrisis in Vietnam en wanneer Vietnam weer open gaat voor toeristen.

Coronavirus status in Vietnam

Algemene toestand

De aanpak van Vietnam op de uitbraak van het Corona virus is alom geprezen. Het land doet enorm snel aan track and trace zodat positief geteste mensen snel in isolatie gezet kunnen worden. 


Dit in combinatie met het sluiten van de grenzen heeft ervoor gezorgd dat er in Vietnam eigenlijk nauwelijks besmettingen en overlijdens voorkwamen. 


Sinds mei 2021 heeft het land echter te maken met grotere uitbraken en ondanks dat de track en trace strategie nog steeds erg goed werkt schieten de besmettingen toch snel omhoog.


Vaccinatiestrategie

Vaccinatie begint op stoom te komen. In Ho Chi Minh City waar op dit moment de meeste uitbraken zijn wordt in rap tempo gevaccineerd. Groepen die met prioriteit gevaccineerd worden zijn leraren, fabrieksmedewerkers, politie, zorgpersoneel en het leger. Na deze groepen lijkt men zich te focussen op districten en wijken waar op dat moment nog uitbraken zijn. 

In het laatste kwartaal van 2021 worden nog grote hoeveelheden vaccins geleverd voor de landelijke uitrol. Vietnam heeft ook technologie ingekocht om zelf vaccins te gaan produceren. Daarbij komt ook nog een eigen ontwikkeld vaccin dat momenteel in de derde testfase zit. 

De verwachting is dat de benodigde vaccinatiegraad tegen het einde van 2021 / begin 2022 gehaald zal zijn. 

Vaccinatiegraad december 2021

Update 13 december 2021: Er zijn op dit moment meer dan 75 miljoen mensen gevaccineerd. Van deze groep heeft bijna 60 miljoen een dubbele dosis gekregen. 

Wanneer gaat Vietnam open voor toeristen?

Vietnam is op dit moment in een aantal locaties open voor toerisme maar praktisch gezien is dit niet interessant voor het merendeel van de toeristen. Je moet namelijk nog steeds 7 dagen in quarantaine in een hotel. 


Dit zal naar verwachting snel gaan veranderen. Vanaf januari zullen er meerdere internationale vluchtroutes geopend worden en zal de 7 dagen quarantaine regel vervallen.


Het is op dit moment alleen nog niet duidelijk wat er bij aankomst gaat gebeuren. 


De verwachting is dat er een bewijs van vaccinatie + een negatieve test ( 72 uur voor vertrek ) nodig is. 


Meer informatie zal spoedig volgen. 


Ontvang een melding als de grenzen open gaan

Schrijf je hieronder in voor de corona nieuwsbrief. Je ontvangt dan een mail als er een update is. 

Deze email groep wordt alleen gebruikt voor updates over het heropenen van Vietnam.