Luxe rondreis Vietnam

Een verre reis moet aanvoelen als een prachtig stuk muziek...

De zangers, het orkest en de dirigent. 

In harmonie komen zij tot een meesterwerk

En daarom presenteren wij...

De verrassend luxe rondreis Vietnam. 

Gecomponeerd door de beste zangers ( gidsen ), de grandeur van het orkest ( accommodatie ) en de dirigent ( reisorganisatie ) die zorgt dat alles op rolletjes loopt.

De ''Astral Weeks'' onder de rondreizen...

Vraag over de luxe rondreis?

Stel je vraag direct

 • dag tot dag
 • Prijzen
 • offerte

Programma luxe privé rondreis Vietnam

Alle tours en transfers tijdens de luxe rondreis ziijn op privé basis. Alleen de cruise door Bai Tu Long is op een gedeelde boot met totaal 3 cabins. 

Dag 1. Welkom

Welkom in de bruisende hoofdstad van Vietnam. Jullie worden verwelkomd op het vliegveld en naar het hotel in het oude centrum van Hanoi gebracht. 

Om 18.00 worden jullie opgehaald door de gids voor een verkenningstocht door de oude wijk waarbij jullie een aantal van de heerlijkste gerechten proeven. 

dag1-luxe-rondreis-vietnam
 • The Light Hotel
the-light-hotel-hanoi

Dag 2. Een tour door Hanoi

Vandaag worden jullie rond 08.30 opgehaald voor een privé tour langs de highlights van de stad. Het vervoer is met de auto en jullie worden begeleid door een Engelssprekende gids. 

Jullie bezoeken vandaag de volgende bezienswaardigheden

 • Het Ho Chi Minh Mausoleum
 • Ho Chi Minh's paalwoning ( waar hij van 1958 tot 1969 woonde )
 • One pillar pagoda
 • Army history museum
 • Tempel van de literatuur
 • Het Hoan Kiem meer

Tussen alle bezienswaardigheden door stoppen jullie bij een traditioneel Vietnamees restaurant om te genieten van een heerlijke lunch.

Aan het eind van de dag zijn jullie een hoop te weten gekomen over de geschiedenis van Indochina, leider Ho Chi Minh en de vele legendes en helden van Hanoi.

hanoi-city-tour
 • The Light Hotel 

Dag 3. Een bijzondere vallei

Vandaag worden jullie vroeg opgehaald door de chauffeur voor de rit naar Mai Chau. Na aankomst bij de accommodatie genieten jullie van een overheerlijke lunch om daarna samen met de gids op de fietst te stappen. De vallei is vlak maar omgeven door prachtig gebergte en al fietsend door de rijstvelden lijkt de grote stad inmiddels mijlenver. 

 • Mai Chau Ecolodge 

Jullie overnachten op een prachtige lokatie midden in de vallei. Wat een uitzicht.

Dag 4. Door naar Pu Luong

Na het ontbijt zeggen jullie deze prachtige plek vaarwel, maar niet getreurd want het wordt nog mooier. De chauffeur brengt jullie naar het nabijgelegen Pu Luong Natuurreservaat waar jullie inchecken in een bungalow met een fantastisch uitzicht over de vallei. 

Na de lunch maken jullie een wandeling door het natuurpark. 

 • Pu Luong Retreat 

Dag 5. Pu Luong - Hanoi

Deze ochtend ontspannen jullie nog wat in de vallei en maken jullie nog een korte wandeling. Na de lunch brengt de chauffeur jullie terug naar Hanoi. 

dag-6-luxe -rondreis
 • The Light Hotel 

Dag 6. Cruisen door Bai Tu Long Bay

Vandaag haalt de chauffeur jullie om 8.30 op voor een heerlijke tweedaagse cruise door Bai Tu Long Bay. Dit is het gebied van Halong Bay waar minder boten worden toegelaten wat de ervaring een stuk beter maakt. 

Jullie gaan aan boord van de Amira Cruise. Een klein schip met slechts 3 cabins aan boord. Jullie genieten daar van de uitstekende service en heerlijke maaltijden. 

 • Amira Cruise

Dag 7. Vanuit de baai naar Tam Coc

Sta vandaag vroeg op voor een Tai Chi sessie op het dek als je dat wilt. Het is erg bijzonder om samen met de baai te ontwaken. 

Na een ontspannen ochtend op het water keren jullie terug in de haven waar de chauffeur staat te wachten om jullie naar de volgende prachtige bestemming te brengen. 

 • Tam Coc Garden Resort

Jullie overnachten weer op een erg bijzondere plek tussen de rijstvelden op een achtergrond van karstgebergte. 

Aslof je onderdeel bent van een schilderij.

Dag 8. Fietsen door prachtige omgeving

Tijd voor wat beweging. Vandaag gaan jullie met je eigen gids op pad voor een 40 kilometer lange fietstocht door de verbluffend mooie omgeving van Tam Coc en Trang An.

Onderweg is er ook ruimte voor ontspanning want jullie maken namelijk een boottochtje door een gebied dat ook wel bekend staat als het ''Halong Bay on land''. 

 • Tam Coc Garden Resort

Dag 9. Tam Coc - Hanoi - Hue 

Geniet van een ontspannen ochtend in Tam Coc. Rond het middaguur brengt de chauffeur jullie naar het vliegveld van Hanoi voor de vlucht naar de oude keizerlijke hoofdstad Hue. 

Daar worden jullie weer opgehaald en naar het hotel gebracht.

 • Alba Spa Hotel

Dag 10. Hue City Tour 

Jullie worden rond 8.30 opgehaald voor een prive tour langs de hoogtepunten van Hue. Jullie bezoeken onder andere de Thien Mu Pagode, de Citadel, Khai Dinh Tombe en zien ook nog een deel van het mooie platteland. 

dag-10-luxe-rondreis
 • Alba Spa Hotel

Dag 11. Naar het historische Hoi An

De chauffeur haalt jullie om 9.00 op en brengt jullie naar de oude stad van Hoi An. Onderweg stoppen jullie op de wereldberoemde Hai Van Pass en bij de Marble Mountains. 

dag11-luxe-rondreis
 • Anantara Resort 

De overnachting is weer in stijl. Dit prachtige resort maakt de luxe rondreis door Vietnam zo bijzonder. De komende dagen genieten jullie van rust en ruimte.

Dag 12. Fietsen over het platteland

Hoi An is omringd door een fraai landschap met rijstvelden. Uitstekend om op de fiets te verkennen. Jullie gids zal om 8.30 klaarstaan en brengt jullie na een prachtige tocht om 15.30 terug.

 • Anantara Resort 

Dag 13. Vrije dag

Vandaag genieten jullie van een vrije dag. Een uitgelezen mogelijkheid om wat door het oude centrum te slenteren.

 • Anantara Resort 

Dag 14. Naar het bruisende Saigon

Vandaag worden jullie opgehaald door de chauffeur en naar het nabijgelegen vliegveld van Da Nang gebracht. Daar stappen jullie op het vliegtuig naar het bruisende Ho chi Minh City. Het voormalige Saigon.

 • Silverland Yen Hotel 

Dag 15. Ho Chi Minh City bekijken

Vandaag neemt de gids jullie mee voor een tour langs de hoogtepunten van de stad. Jullie leren vooral veel over het Saigon tijdens de Vietnamoorlog. 

 • Silverland Yen Hotel 

Dag 16. De machtige Mekong River

Jullie worden om 8.30 opgehaald door de chauffeur voor een ritje naar Ben Tre. Daar gaan jullie aan boord van een luxe sampan voor een cruise over de Mekong rivier en door de nauwe kanalen vol waterpalmen. 

De provincie Ben Tre produceert enorm veel kokosnoten en je ziet hier dan ook afgeladen schepen en rijen met palmbomen tot zover het oog kan reiken.

dag16-luxe-rondreis
 • Mango Home riverside Ben Tre 

Dag 17. Mekong Delta - HCMC

Deze ochtend doen jullie het rustig aan met een kort boottochtje en een stukje fietsen over het platteland. Na de lunch brengt de chauffeur jullie terug naar de stad. 

 • Silverland Yen Hotel 

Dag 18 t/m 20. Een heel bijzonder eiland

Na het ontbijt op dag 18 worden jullie opgehaald en naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht. Daar stappen jullie op het vliegtuig naar het eiland Con Dao. De vlucht duurt slechts 35 minuten. 

Op dit beeldschone eiland wonen slechts 7000 mensen en het grootste gedeelte wordt ingenomen door National Park. Hier komen jullie de laatste dagen van de reis helemaal tot rust. 

 • Poulo Condor Resort 

Dit prachtige resort is gelegen tussen een privé strand en een mysterieuze bergketen. Hier worden jullie in de watten gelegd de komende dagen.

Dag 21. Terug naar huis

Vandaag komt de luxe rondreis door Vietnam helaas ten einde. Jullie kunnen terugkijken op een onvergetelijke reis. Na een korte vlucht zijn jullie terug in Ho Chi Minh City voor jullie aansluiting naar huis.