De beste hotels in Vietnam

Het toerisme in Vietnam zit duidelijk in de lift. Steeds meer reizigers komen de prachtige bestemmingen van het land bezoeken en daardoor neemt ook het aanbod aan resorts, guesthouses en hotels toe. Tussen het enorme aanbod zitten vele fantastische overnachtingsmogelijkheden die je vakantie onvergetelijk maken. De kunst is om deze eruit te pikken. Op deze pagina verzamel ik de adressen van die speciale plekjes.

De beste hotels in Vietnam naar plaats

Hieronder vindt je een overzicht van de beste hotels in de meest populaire bestemmingen. Elke hotelgids is onderverdeeld in luxe, middenklasse en budget hotels. Verschillende type hotels in Vietnam: Wat kun je verwachten

In Vietnam vind je een groot aanbod aan goede accommodaties. Van spotgoedkoop tot extreem duur en alles wat daar tussen zit. In dit hoofdstuk vertel ik je meer over de verschillende types accommodatie en wat je kunt verwachten.

Hostels

Hostels zijn de beste keuze voor backpackers die graag andere reizigers willen ontmoeten om samen mee te reizen of te feesten. Je kunt meestal al vanaf €5 per persoon overnachten op een gemengde slaapzaal.

Veel hostels zijn modern en hebben mooie gemeenschappelijke ruimten en zelfs zwembaden. De gemiddelde leeftijd van de reizigers is vrij jong ( 18-25 ) wat het voor de wat oudere reiziger meestal niet de beste keuze maakt. Voor een echte ‘’local ervaring’’ moet je hier niet zijn.

Homestays

De term ‘’homestay’’ suggereert dat je bij een Vietnamese familie in huis verblijft. In de meeste gevallen is dit inderdaad zo maar de term wordt ook veel gebruikt voor kleinschalige budgetaccommodaties. Denk aan bungalows gelegen in een mooie natuurlijke omgeving onder beheer van een lokale familie.

De faciliteiten variëren van eenvoudig tot comfortabel.

Eenvoudige back-to-basic homestays

  • Gedeelde badkamer
  • Eenvoudige privékamers of gedeelde slaapruimten
  • Dunne matrassen
  • Geen airconditioning
  • Eten wat de pot schaft

Comfortabele homestays

  • Privékamer of bungalow met eigen badkamer
  • Redelijke kwaliteit matrassen
  • Airconditioning
  • Kleinschalig restaurant met een klein menu

Een homestay ervaring is iets wat je zeker minimaal één keer gedaan moet hebben in Vietnam.

Hotels & guesthouses

Hotels en guesthouses is waar de grootste groep reizigers zal verblijven. Guesthouses zijn in feite simpele budgethotels. Je krijgt er een privékamer met eigen badkamer, airconditioning en een ventilator. Je hebt vaak al een kamer voor €15 per nacht.

De kwaliteit van hotels wordt aangeduid met een sterrenklassering. Echter, dit is vaak niet accuraat en niet te vergelijken met de standaarden zoals je in Europa gewend bent. Het kan dus zeker een keer voorkomen dat je in een 3 sterren hotel belandt dat tegenvalt. Websites als Tripadvisor en Booking.com bieden betrouwbare recensies van andere reizigers. Probeer alleen niet in de valkuil te stappen door urenlang recensies te lezen. 

Luxe resorts

Wie af en toe in luxe wil verblijven, zit goed in Vietnam. De prijzen liggen een stuk lager dan in Europa en de kwaliteit van de luxe resorts is uitstekend. Luxe resorts hebben altijd een groot terrein met prachtige tuinen, eigen zwembaden, directe toegang tot een strand of prachtige uitzichten over de bergen. Prijzen starten rond de €70 per nacht oplopend tot wel €600 per nacht.

Inspiratie en Tips nodig ?

Download Gratis de Verrassend Vietnam reisgids met Routes, Reistips en Inspiratie over de verborgen parels