Rondreis Vietnam 4 weken 

Alle highlights in één reis - mooier kan bijna niet

Dit is een rondreis voor de mensen met tijd. 

De pensionado's en vrije vogels.

De mensen met een datum in het paspoort die niet overeenkomt met hun jonge avontuurlijke geest.  

De mensen die een land willen proeven, voelen, ruiken, ervaren en gewoon ook heerlijk willen ontspannen. 

Dit is de rondreis door Vietnam in 4 weken.

In vogelvlucht

 • 28 dagen
 • Start in Hanoi
 • Vertrek uit Ho Chi Minh City
 • Hanoi - Ha Giang - Hanoi - Mai Chau - Pu Luong - Tam Coc - Bai Tu Long Bay - Phong Nha - Hue - Hoi An - Ho Chi Minh City - Mekong Delta - Phu Quoc
Kaart rondreis Vietnam 4 weken

Maak dromen werkelijkheid!


Programma rondreis Vietnam in 4 weken

Dag 1. Aankomst in Hanoi 

Welkom in Hanoi! Onze chauffeur haalt jullie op en brengt jullie in een kleine 40 minuten naar het hotel. 

Om 18.00 haalt onze gids jullie op voor een streetfood walking tour. Dit is een fantastische manier om de oude wijk te ontdekken en tegelijkertijd allerlei nieuwe gerechten te proberen. 

De gids is enthousiast en kan jullie alles vertellen over het reilen en zeilen in Hanoi Old Quarter. Bovendien is jullie reismaatje voor vanavond erg gezellig. 

Voldaan en vol van nieuwe indrukken worden jullie rond 21.30 weer terug naar het hotel gebracht. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 2. Hanoi 

Rond 08.00 worden jullie opgehaald voor een 4,5 uur durende fietstocht door de stad en de Rode Rivier Delta. Dit is het platteland grenzend aan Hanoi. 

Jullie komen langs highlights als het Mausoleum en de poorten van de oude stad. Ook fietsen jullie door nauwe steegjes, langs B52 lake en langs het grote Westlake. 

En wat te denken van de beroemde Train Street!

Het laatste deel van de tocht fietsen jullie het platteland in ook wel bekend als ''The Banana Plantation''. Jullie komen uit op de Long Bien brug en fietsen terug de stad in. 

Jullie eindigen deze ochtend met een lekkere lunch. 

Rond 13.00 zijn jullie terug in de stad waar jullie de rest van de middag naar eigen inzicht kunnen besteden. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 3. Hanoi - Ha Giang - Quan Ba

Jullie reizen deze ochtend per limousine bus naar Ha Giang. Bij aankomst haalt de gids jullie op om na de lunch met de Ha Giang Loop te starten. 

De tour kan achterop scooters of in een comfortabele auto. 

Vandaag rijden jullie tot aan Quan Ba Town en jullie stoppen onderweg onder andere bij Quan Ba Heaven's Gate en het paleis van de Hmong koning. 

 • Homestay of Hotel

Dag 4. Quan Ba - Meo Vac

Highlight vandaag is de fantastische Ma Pi Leng Pass. Vandaf deze pas heb je een fantastisch uitzicht over het bergachtige landschap en de Nho Que Rivier. Al;s het weer het toelaat kunnen jullie ook een boottocht over de rivier maken. Jullie overnachten in Meo Vac. 

 • Homestay of Hotel

Dag 5. Meo Vac - Ha Giang - Hanoi

Als jullie hier op zondag zijn dan staan jullie vandaag eens extra vroeg op om de fantastische Meo Vac zondagmarkt te bezoeken. Ben je hier op een andere dag dan zal de gids het programma aanpassen. 

Jullie rijden vandaag terug naar Ha Giang via Du Gia, een prachtig gebied met uitgestrekte rijstterrassen. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 6. Hanoi

Na de enerverende tocht door Ha Giang Province hebben jullie vandaag een dag vrij in Hanoi om wat bij te komen en je voor te bereiden op het vervolg door Noord Vietnam. 

Deze dag kunnen we ook een dagdeel een leuke kookles plannen of een tour naar de Log Bien groothandels markt. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 7. Hanoi - Mai Chau - Pu Luong

Jullie chauffeur brengt jullie deze ochtend naar Mai Chau. Hier genieten jullie van een heerlijke lunch waarna de gids jullie komt halen voor een mooie fietstocht door de vallei. 

Jullie fietsen tussen de rijstvelden en ervaren het boerenleven. Bovendien hebben jullie de kans om het huis van een familie te bezoeken. Hier leven 4 generaties onder één dak en iedereen draagt zijn steentje bij op het land en in in het huishouden. 

Na de fietstocht brengt de chauffeur jullie naar Pu Luong Nature Reserve. 

 • Ecolodge aan de rijstvelden

Dag 8. Pu Luong

Vandaag gaan jullie op een trekking door het Pu Luong Nature Reserve. Jullie wandelen naar het prachtig gelegen Kho Muong Village en de dichtbij gelegen grot. 

De tocht ernaartoe gaat door het bamboebos, langs rijstterrassen en prachtige uitzichten. 

Aan het einde van de middag komt een auto jullie ophalen voor de rit terug naar de ecolodge. 

 • Ecolodge aan de rijstvelden

Dag 9. Pu Luong - Tam Coc

Deze ochtend kunnen jullie gebruiken om even lekker uit te rusten aan de rand van het zwembad. Na de lunch haalt de chauffeur jullie op voor de rit naar Tam Coc. 

Onderweg maken jullie een korte stop bij de waterwielen in Chieng Lau Village. Deze zijn niet het hele jaar door in gebruik ( afhankelijk van waterstand ) maar ook buiten gebruik zijn ze fotogeniek. 

Na deze stop rijden jullie door. Het verpletterende landschap van Ninh Binh Province langzaam opdoemend in de verte. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 10. Tam Coc

Na het ontbijt haalt onze gids jullie op voor een dag fietsen en varen in het sprookjeslandschap van Tam Coc. Jullie fietsen vandaag zo'n 25km en maken een 2 uur durende boottocht. 

Jullie bezoeken onder andere de Bich Dong Pagode, Thai Vi Tempel en het Hang Mua Viewpoint. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 11. Tam Coc - Bai Tu Long Bay

Jullie sluiten de ronde door het noorden af met ontspanning op het water. Onze chauffeur brengt jullie naar de haven waar jullie aan boord gaan van een relaxte cruise door Bai Tu Long Bay, het meest rustige gedeelte van het gebied wat bekend staat als Halong Bay. 

Kajakken, zwemmen, relaxen op het dek en vissen zijn enkele activiteiten die op het programma staan. 

Jullie overnachten in een comfortabele cabin die van alle gemakken is voorzien. 

 • Cabin op de boot

Dag 12. Bai Tu Long Bay - Hanoi - Dong Hoi

Het ochtendprogramma bestaat meestal uit kajakken en het bezoeken van een grot. Tijdens de lunch vaart de boot langzaam terug naar de haven. 

Vanuit de haven gaan jullie met de shuttlebus terug naar Hanoi. Jullie worden afgezet bij het hotel en kunnen de stad in. Rond 19.00 gaan jullie naar het treinstation voor de nachttrein naar Dong Hoi. 

 • Nachttrein

Dag 13. Dong Hoi - Phong Nha

De trein komt rond 06.00 aan. Jullie worden opgehaald en naar ons partnerhotel in Dong Hoi gebracht voor ontspanning en ontbijt. Rond 08.00 Gaan jullie op een tour naar Phong Nha Ke Bang National Park waar jullie onder andere de prachtige Paradise Cave bezoeken. 

Na de tour worden jullie afgezet bij de accommodatie in Phong Nha. 

 • Ecoresort

Dag 14. Phong Nha

Geniet van een vrije dag in de wonderlijke omgeving van Phong Nha. We hebben een hele mooie doe-het-zelf-fietsroute met kaart voor jullie om er zelf op uit te trekken. 

 • Ecoresort

Dag 15. Phong Nha - Hue

Rond 10.00 haalt de chauffeur jullie op voor de rit naar Hue. Onderweg stoppen jullie bij de Vinh Moc Tunnels waar jullie de tijd hebben om deze te bezoeken. 

Na dit bezoek brengt de chauffeur jullie naar het hotel in Hue en is de rest van de dag ter vrije besteding. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 16. Hue

Tijd om in de geschiedenis te duiken van Hue, de oude keizerlijke hoofdstad. Dit is een dag waarbij de camera overuren draait om alle prachtige gebouwen vast te leggen. 

In de ochtend varen jullie over de Parfum Rivier en bezoeken jullie Thien Mu Pagode en de Citadel. 

Na de lunch bezoeken jullie de indrukwekkende tombes van de keizers. Deze complexen liggen net buiten de stad in een serene omgeving. 

Rond 16.00 zijn jullie terug bij het hotel. Gebruik de avond maar eens goed om de fantastische keuken van Hue te ontdekken. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 17. Hue - Hoi An

Yes, de leukste road trip van het land staat vandaag op het programma. Spring achterop de motor bij een Easyrider of kies voor een toffe legerjeep. 

Onderweg stoppen jullie bij Lap Na Lagoon, Lang Co Beach, de Elephant Springs, de wereldberoemde Hai Van Pass en de Marble Mountains. 

Een dag om niet te vergeten. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 18. Hoi An

Hoi An is omringd door rijstvelden en boerderijen. Vandaag gaan jullie met de fiets op een veerboot naar een eilandje in de Thu Bon Rivier. Hier ervaren jullie het echte plattelandsleven. Wonderlijk dat dit nog bestaat zo dicht bij het toeristische centrum. Er zijn opties voor een halve dag of een hele dag fietsen. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 19. Hoi An

Geniet van een vrije dag in Hoi An. Er zijn verschillende interessante musea te bezoeken en het aanbod aan restaurants in het stadje is top. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 20. Hoi An- Ho Chi Minh City

Jullie zeggen Centraal-Vietnam vaarwel en vliegen vandaag naar de zuidelijke metropool Ho Chi Minh City. Tijdens de rit van naar het hotel kun je je verbazen over de zee aan brommers die door de straten razen. Het is heet, chaotisch en vol van leven. Waar je in je vinex wijk een kanon kunt afvuren en niemand zou raken, moet je dat hier niet proberen. 

We hebben een leuk hotel in het hart van de stad voor jullie uitgezocht. Vanaf hier zijn de bezienswaardigheden lopend te bereiken. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 21. Ho Chi Minh City

Vandaag hebben jullie een vrije dag om zelf de bezienswaardigheden langs te gaan. Tijdens een wandeling kun je het War Remnants Museum, het Reunification Palace, de Notre Dame en het oude postkantoor goed bezoeken. Liever een gids mee? Geef het aan, dan kunnnen we dat voor jullie regelen. 

De avond kunnen jullie mooi beginnen met een cocktail op een rooftop bar om daarna lekker te dineren in een bijzonder Vietnamees restaurant. Wij hebben uiteraard uitstekende tips voor een mooi avondprogramma. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 22. Cu Chi Tunnels

Deze ochtend bezoeken jullie de Cu Chi Tunnels. Bij aankomst bekijken jullie eerst een korte documentaire om vervolgens met de gids over het terrein te gaan. 

Er is de mogelijkheid om een tour per speedboot te doen of met een busje. 

Rond 14.30 zijn jullie terug in de stad en is de rest van de middag en avond ter vrije besteding. 

 • 3 of 4 sterren hotel 

Dag 23. Ho Chi Minh City - Mekong Delta

Na het ontbijt haat onze chauffeur jullie op voor een rit naar het platteland rond Can Tho. Na de lunch gaan jullie fietsen over het platteland om het echte lokale leven te ervaren. Jullie stoppen bij verschillende werkplaatsen en een interessante tempel. 

In de avond bereiden jullie samen het diner. Geen kookles maar gewoon leuk samen koken. 

 • Homestay of ecolodge

Dag 24. Mekong Delta - Phu Quoc

Vroeg op vandaag. Jullie maken een boottocht over de Cai Rang drijvende markt. Als een echte local hebben jullie het ontbijt aan boord. Op de markt heb je een koffieboot, een soepboot en een broodjesboot ronddobberen. De Vietnamese versie van de Mcdrive. 

Verder varen jullie door smalle kanalen met overhangende palmen en maken jullie nog een aantal interessante stops. 

Na de tour brengt de chauffeur jullie naar de haven van waaruit jullie met de snelle veerboot de oversteek maken naar Phu Quoc. 

 • 3 of 4 sterren resort 

Dag 25-27. Bijkomen aan het strand

Tijd om alle indrukken te verwerken. Geniet van het tropische paradijs, het kabbelende water en de spectaculaire zonsondergangen. 

En willen jullie een dag gaan snorkelen of het eiland verkennen dan zijn er genoeg opties. 

 • 3 of 4 sterren resort 

Dag 28. Phu Quoc - Ho Chi Minh City

De rondreis door Vietnam in 4 weken komt vandaag tot een einde. Geniet nog van een ochtend aan het strand en zodra het tijd is om te gaan brengen we jullie naar het vliegveld. 

Tot ziens, en we zien jullie graag nog een keer terug.  

Scroll nu verder om een offerte aan te vragen of bekijk onze pagina met voorbeeld individuele rondreizen door Vietnam voor meer inspiratie. 

De hele maand maart reisden we door Vietnam. We begonnen in het Noorden en trokken via midden Vietnam naar het Zuiden. Thomas organiseerde onze reis en alles klopte. Alle excursies, alle activiteiten, alle transfers, alle verplaatsingen enz. verliepen op rolletjes. De gidsen spraken redelijk tot goed Engels en waren allen enthousiast. Alle lof! 


Vietnam is een prachtig land om door te reizen. De ruige bergen in het noorden maken een verpletterende indruk. De rijstvelden die door heel Vietnam te zien zijn, zijn schilderachtig en hebben een kleur groen die in Europa niet bestaat.


De mensen zijn vriendelijk. Het eten is heerlijk. Er zijn zoveel verschillende gerechten, dat het niet mogelijk is om in vier weken vakantie alles te proeven. Hanoi is dynamisch, maar open en overzichtelijk. Ho Chi Minh City is groot, indrukwekkend. Deze stad moet je echt leren kennen. Dan ontdek je dat in steegjes en op daken veel leven en gezelligheid te vinden is. 


We hebben volop genoten. We waren heel erg tevreden over Verrassend Vietnam met Thomas als drijvende kracht.

Kitty en hans

Praktische informatie

Budget indicatie

Tussen €2100 -2700 per persoon. De prijs is afhankelijk van de gekozen hotelstandaard, aantal excursie en type vervoer. 

Inclusief

 • Tours en entreegelden
 • Ontbijt
 • Lunch tijdens excursies
 • Transfers en treinreizen
 • Binnenlandse vlucht
 • 24/7 ondersteuning
 • Programma in app voor IOS of Android

Exclusief

 • Intercontinentale retourvlucht
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Klantbijdrage GGTO Garantiefonds
 • Reserveringskosten

Tijd om jullie vakantieplannen vorm te geven

Offerte Aanvraag Rondreis 4 Weken

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Een indicatie is voldoende. Onze reizen kunnen op elk gewenste dag gestart worden.
Een indicatie is voldoende. Hiermee kunnen we de juiste hotels kiezen en inschatten welke excursies we kunnen opnemen in het reisvoorstel.
Geef aub zo uitgebreid mogelijk aan wat jullie wensen zijn voor deze rondreis. Zijn er bepaalde bestemmingen die jullie niet willen missen of hebben jullie voorkeur voor bepaalde activiteiten?Veel strand of veel natuur? Hoe duidelijker je bent, des te beter kunnen we je een passend voorstel aanbieden.