Rondreis Vietnam in 4 weken - Mooier kan bijna niet

Dit is een rondreis voor de mensen met tijd. 

De pensionado's en vrije vogels.

De mensen met een datum in het paspoort die niet overeenkomt met hun jonge avontuurlijke geest.  

De mensen die een land willen proeven, voelen, ruiken, ervaren en gewoon ook heerlijk willen ontspannen. 

Dit is de rondreis door Vietnam in 4 weken. 

Vraag over deze 4 weekse rondreis?

Stel je vraag direct

  • dag tot dag
  • Prijzen
  • offerte

Programma rondreis Vietnam in 4 weken

Dit is één van de mooiste individuele rondreizen door Vietnam die je kunt maken. Werkelijk alle hoogtepunten en mooiste plekjes zitten erin verwerkt. 

Dag 1. Aankomst in Hanoi

Bam! Welkom in het altijd drukke en chaotische Hanoi. Wat een contrast met onze keurige Vinexwijken maar wat een heerlijke energie raast er door de smalle straten van de Old Quarter.

Tijdens de transfer naar het hotel heb je al wat meegekregen van deze energie en vanavond starten we de 4 weekse rondreis door Vietnam gelijk op de best mogelijke manier. Om 18.00 worden jullie namelijk opgehaald voor een wandeltour door de oude wijk. Tijdens deze tour proeven jullie de meest bijzondere Vietnamese street food gerechten. 

Dag 2. Fietsen door Hanoi en de Rode Rivier Delta

Vandaag zien jullie de hoofdstad van een kant die de meeste toeristen niet meekrijgen. Jullie maken een fantastische fietstocht door onbekend Hanoi en een deel van de Rode Rivier Delta. Dit is het platteland grenzend aan de stad. 

De tour duurt van 8.00 tot 12.00. De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. 

Dag 3. Van Hanoi naar Ha Giang - Start van een ongekend avontuur 

Jullie worden om 6.30 opgehaald door de minivan voor de rit naar Ha Giang. Bij aankomst worden jullie opgehaald en naar een traditionele Tay Homestay gebracht. De Homestay is gelegen in een prachtige omgeving van bergen en rijstterrassen. In de middag maken jullie een makkelijke trekking door dit gebied. 

Dag 4. Achterop de motor naar Dong Van 

Na het ontbijt rond 08.00 springen jullie achterop bij de ervaren motorgidsen voor een avontuur dat nu al legendarisch is.

De rit van deze dag eindigt in de plaats Dong Van en onderweg staan er een aantal prachtige stops op het programma.

Enkele hoogtepunten:

  • Heavens Gate
  • The Twin Mountains
  • Hmong Kings Palace
  • Lung Tam Weaving Village

De overnachting is in het hotel in Dong Van.

Liever niet achterop de motor?

Deze tour kan ook met een auto gedaan worden. 

Dag 5. Dong Van - Ma Pi Leng Pass - Ha Giang - Hanoi

Na het ontbijt is het weer tijd voor een enerverende rit. Deze dag staat in het teken van de Ma Pi Leng Pass.

Deze bergpas werd oorspronkelijk aangelegd door de minderheden die hier in de bergen leven. De pas is gelegen op een hoogte van 1500 meter en is zo'n 20 kilometer lang. Grandioze uitzichten is wat je kunt verwachten.

Jullie rijden door langs Meo Vac en eindigen de dag in Ha Giang. Daar stappen jullie op de bus terug naar Hanoi.

Dag 6. Marktbezoek en kookles van een master chef

Tijd om iets nieuws te leren maar bij deze les zit je niet saai in de schoolbanken. Vandaag gaan jullie onder begeleiding van een Vietnamese chef inkopen doen op de lokale markt om vervolgens bij haar thuis te leren hoe je een heerlijke Vietnamese lunch moet bereiden. 

Om 14.00 zijn jullie terug bij het hotel. De rest van de middag en avond zijn vrij.

Dag 7. Fietsen in Mai Chau en overnachten in Pu Luong

Vandaag rijden jullie naar de Mai Chau Vallei. Jullie komen daar rond lunchtijd aan en na de lunch maken jullie een mooie fietstocht door de vallei. Na de tour worden jullie afgezet bij de accommodatie in het fabelachtige Pu Luong Nature Reserve.

Dag 8. Trekken door Pu Luong Nature Reserve

Trek je wandelschoenen maar aan. Vandaag trekken jullie een volle dag door dit indrukwekkende natuurgebied. Een lange wandeling maar één die je niet snel zult vergeten. 

Dag 9. Ontspanning en terug naar Hanoi

Deze ochtend kunnen jullie lekker uitrusten aan het zwembad en van het uitzicht genieten. Na de lunch worden jullie teruggebracht naar Hanoi. 

Dag 10. Cruisen door Bai Tu Long Bay

In elke rondreis door Vietnam moet natuurlijk een cruise zitten. En wat nu beter dan varen door Bai Tu Long Bay. De meest rustige baai in dit gebied. 

Geniet van de heerlijke maaltijden aan boord, leuke activiteiten als kajakken en zwemmen en overnacht in een mooie kajuit op het schip.

Dag 11. Bai Tu Long Bay - Tam Coc

Zie de zon opkomen tijdens een Tai Chi sessie op het dek, bezoek een bijzondere grot en geniet nog van een heerlijke lunch voor jullie weer terugkeren in de haven. Vanuit hier worden jullie naar de volgende bestemming gebracht. Het prachtige Tam Coc. 

Dag 12. Fietsen in Tam Coc

Vandaag gaan jullie met je eigen gids op pad voor een 40 kilometer lange fietstocht door de prachtige omgeving. Tussendoor staat er ook nog 2 uur varen op het programma. 

Jullie bezoeken onder andere:

  • Hang Mua Viewpoint
  • Bich Dong Pagode
  • Thai Vi Tempel

Dag 13. Vrije dag en door naar Dong Hoi

Vandaag doen jullie even helemaal niets althans dat moet je zelf weten. We regelen een late checkout en jullie worden in de avond opgehaald en naar het treinstation van Ninh Binh gebracht. Daar stappen jullie op de nachttrein naar Dong Hoi.

Dag 14. De grotten van Phong Nha bekijken

Na een vroege aankomst op Dong Hoi Trainststation worden jullie opgehaald en naar ons partnerhotel in Dong Hoi gebracht. 

Hier zal het ontbijt klaar staan en hebben jullie de gelegenheid om je op te frissen. 

Rond 08.00 worden jullie opgehaald voor een dagtrip naar twee indrukwekkende grotten in het Phong Nha Ke Bang National Park.

Aan het einde van de middag worden jullie afgezet bij de accommodatie in Phong Nha.

Dag 15. Phong Nha 

Geniet van een vrije dag in de wonderlijke omgeving van Phong Nha Ke Bang National Park.

Dag 16. Naar Hue met een bijzondere stop onderweg

Jullie worden opgehaald door je vervoer naar keuze en naar Hue gebracht. Onderweg stoppen jullie op een belangrijke historische plek. 

In Vinh Moc bezoeken jullie namelijk de gelijknamige tunnels en de DMZ.  Tijdens de Vietnamoorlog werd er in dit gebied enorm veel gevochten en de dorpelingen brachten daarom veel tijd door in het tunnelstelsel. 

Vanwege de bombardementen brachten de dorpelingen soms dagen en weken door onder de grond. 

Naast schuilplaats dienden de tunnels ook als aanvoerplek van wapens en proviand voor de Noord Vietnamese soldaten die zich ten zuiden van de DMZ bevonden.

Dag 17. Hue bekijken

Bij Verrassend Vietnam zijn we geen cultuurbarbaren en we sturen je dan ook niet naar een waterpark vandaag. Hue was namelijk lang de hoofdstad van Vietnam van waaruit de keizers regeerden. jullie bezoeken onder andere de enorme Citadel, de Thien Mu Pagode en enkele indrukwekkende tombes. 

Dag 18. Achterop de motor naar Hoi An

Veel van onze reizigers bestempelen deze dag als een hoogtepunt van de reis. En je moet dit dan ook echt ervaren. Jullie gaan achterop bij ervaren Easyriders van Hue over de beroemde Hai Van Pass naar Hoi An.

Top!

In Hoi An is het tijd om even een paar dagen te ontspannen.

Dag 19. Hoi An

Geniet van een vrije dag in Hoi An. De stranden Cua Dai en An Bang zijn vlakbij en ook de oude stad ligt op steenworp afstand.

Dag 20. Hoi An 

Vrije dag.

Dag 21. Vliegen naar Ho Chi Minh City 

Vandaag vliegen jullie vanuit het nabijgelegen Da Nang naar het altijd warme zuiden van Vietnam. De metropool Ho Chi Minh City. Bij aankomst worden jullie opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden.

Dag 22. Naar de Cu Chi Tunnels

Vandaag gaan jullie ondergronds. Nou ja, het hoeft niet maar je hebt de mogelijkheid om de tunnels in te gaan. 

Jullie worden opgehaald en vertrekken even later met de speedboot naar het Cu Chi Tunnelcomplex. Hier verteld de gids alles wat je moet weten over de hevige gevechten die in dit gebied hebben plaatsgevonden. Ook een uitgebreide uitleg over het gebruik van het tunnelstelsel komt aan bod. 

Jullie zijn rond 14.30 weer terug in de stad. De rest van de middag en avond is vrij. 

Dag 23. De Mekong Delta in

Het einde van de reis nadert alweer maar er staat een prachtig slotakkoord op het programma. De indrukwekkende Mekong Delta afgesloten met een aantal dagen ontspanning op het eiland Phu Quoc. 

Vandaag vertrekken jullie in de ochtend naar de Mekong Delta voor een toffe tour waar je echt kennismaakt met het lokale leven. Jullie fietsen over het platteland en verkennen het gebied per boot. Het landschap en het heerlijke eten in deze regio zullen jullie zeker bekoren. 

Dag 24. De Mekong Delta

Vandaag maken jullie een cruise over de rivier. Even heerlijk ontspannen. 

Dag 25. Naar Phu Quoc

Vroeg op vandaag voor een transfer naar Can Tho. Daar stappen jullie op het vliegtuig naar Phu Quoc om de laatste dagen als een baas op een prachtig strand te ontspannen.  Het is ook mogelijk om de oversteek per boot te maken. 

Dag 26. Phu Quoc

Silence is golden

Dag 27. Phu Quoc 

Rol nog maar een keer om

Dag 28. Phu Quoc - Ho Chi Minh City

Geniet van een ontspannen ochtend. Na de lunch worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Daar worden jullie weer opgehaald en naar het hotel in de stad gebracht.

Dag 29. Naar het vliegveld

Pick up tijd afhankelijk van jullie vlucht naar huis, 

Zin gekregen in deze prachtige rondreis?

Vraag nu een offerte aan