Ervaringen en reviews

Op deze pagina verzamelen we ervaringen en reviews van reizigers die een rondreis of tour(s) hebben gedaan met Verrassend Vietnam. 

Ik voeg je graag toe aan deze ''wall of fame'' dus neem na het lezen van de ervaringen van andere reizigers eens een kijkje in het tour aanbod en de individuele rondreizen door Vietnam. Samen maken we er een onvergetelijke reis van.

Fantastische reis!...

Beste Thomas,

wat een fantastische reis hebben wij gehad. Bijna al je tips opgevolgd en alle gebieden goed kunnen bezoeken. Wat een heerlijk eten, prachtige natuur en lieve mensen hebben wij mogen ervaren en ontmoeten! Accomodaties waren prachtig en op top locaties. Bijgaand wat foto’s van onze onvergetelijke experience!
Groetjes Gabrielle, Jan, Anne en Julian

Gabrielle, Jan, Anne en Julian  //  

Wat een land..

Beste Thomas,

Wat een land, wat een ervaring en wat een mooie belevenis!

Zo rond de kerst spraken we met ons gezin over de volgende zomervakantie. We kwamen al snel tot de conclusie dat we dit jaar graag met elkaar (gezin met twee pubers van 14 en 16) een verre reis wilden maken. Na mooie reizen in China, was de blik al snel gericht op zuidoost Azië. Vietnam was voor ons al snel een logische keuze: afwisselende natuur, veel geschiedenis en bovenal ook nog heerlijk eten.

We wilden als gezin reizen en kwamen al snel bij Verrassend Vietnam uit. Waarom? Thomas biedt vaste reizen, maar ook bouwstenen en maatwerk. Bovenal was voor ons doorslaggevend dat we precies konden aangeven wat we wilden en het geen 13-in-een-dozijn-reis zou worden. Wij houden van wat kleinere logeeradresjes, soms wat luxe en soms bij mensen thuis. En ook excursies in klein gezelschap of als gezin en niet met grote groepen. En ik kan zeggen: Thomas heeft dit meer dan waar gemaakt.

Door een tyfoon strandden we op de heenweg in HongKong, waardoor we een dag later in Hanoi aankwamen. Het programma werd er meteen op aangepast. Super handig dat je de reis per dag in een app hebt zitten; omschrijving, foto’s en eventuele tickets voor trein en vliegtuig staan daar allemaal in. Altijd actueel, want kleine aanpassingen werden er meteen ingezet. Ook hadden we een appgroepje waar snel op vragen werd gereageerd.

Vietnam heeft ons in meerdere opzichten verrast. De mensen zijn enorm vriendelijk en behulpzaam; ik was in de nachtbus een tasje met kabels vergeten, dat werd de volgende dag al naar onze nieuwe homestay gebracht. De gidsen spraken goed Engels en wisten ons veel te vertellen over het land en de geschiedenis, maar stonden ook open voor vragen over hun leven. Je voelt je meer dan welkom.

De eerste week was intensief met intens Hanoi, een paar dagen hike in Sapa (aanrader!), veel reizen, Bai Tu Long Bay, fietstochten in Tam Coc, maar elke dag een cadeautje. De homestay in Tam Coc en vooral het zwembad voelde zalig. Kleinschalig, vriendelijk en mooie plekjes. De rest van de reis hebben we genoten van tempels, pagodes, grotten, zee, drijvende markt, modern Ho Chi Minh City met als kers op de taart een paar dagen in een prachtig groen resort in Mui Ne.

Wij kijken terug op een geweldige reis en teren nog lang op de mooie herinneringen die we hebben gemaakt!

Hartelijke groet,

Familie van Meerendonk

Familie van Meerendonk  //  

Raak!...

In de zomer van 2022 besloten wij, (mijn man en ik, 73 en 71 jaar) een reis naar Vietnam te maken. 

In het verleden hebben we meerdere groepsreizen gemaakt met andere organisaties, maar de data waarop zij reizen aanbieden in het najaar van 2022, kwamen ons niet uit. 


Dus verder gezocht. Na wat omzwervingen kwamen we terecht op de site van Verrassend Vietnam.


En dat was Raak!


Vanaf het eerste contact sprak het ons zodanig aan dat we in overleg met Thomas onze wensen duidelijk kregen, en Thomas heeft op basis daarvan een voorstel gemaakt. Wat heel fijn is dat je, met dat concept in handen, kunt inzoomen op de verschillende locaties, de accomodaties daar, de trekkings etc. Thomas scherpte op basis van onze feedback een en ander aan, en er ontstond een reis die helemaal passend was! Dat beloofde wat!


Die belofte is helemaal waar gemaakt. Alles was perfect geregeld. Via de app verliep het contact met hem uitstekend. Alle andere reviews benoemen hetzelfde, en wij beamen dat volledig!


Tijdens onze reis kwamen we een paar westerse jongeren tegen, die tegen ons zeiden: "wat fantastisch dat jullie dit NOG doen!!" Mijn mond viel open! Nooit aan gedacht dat wij dat, op onze leeftijd, NIET zouden kunnen doen! Voor mensen van onze leeftijd, die er aan twijfelen of dat wat voor hen is, zou ik zeggen: Vanzelfsprekend!


Het is heel prettig dat je, ook al reis je met z'n tweeën, weet dat er iemand op de achtergrond is die weet waar je bent, de situatie ter plekke kent, en die, waar dat nodig zou zijn, bij kan sturen.  


Deze keer reisden we in het Noorden. Wie weet komt een andere keer het  en Zuiden van Vietnam aan de beurt. 


Thomas, we weten je te vinden!!

Heel hartelijk bedankt, 

Ronald en Mieke

Ronald en Mieke  //  

Het was een geweldige reis...

Verassend Vietnam review

In juli 2022 hebben wij Vietnam bezocht en graag delen wij onze ervaring met Verassend Vietnam! Ons reisgezelschap bestond uit één moeder en vijf twintigers. Thomas heeft de reis georganiseerd en goed afgestemd op onze wensen. Zowel voor als tijdens de vakantie was het bureau goed bereikbaar. Boeken bij Verassend Vietnam raden wij iedereen aan omdat, Thomas erg bekend is in Vietnam en weet hij de minder toeristische en bekende plekjes uit te zoeken wat de reis nog specialer maakt.

Verblijf en transport was altijd top geregeld, zodra we ergens aankwamen stond er alweer een busje klaar om ons te vervoeren. Erg handig en omdat je het zelf niet hoeft uit te zoeken bespaart het veel tijd.

Het was een geweldige reis en één hoogtepunten van onze reis was de trekking in Sapa door de rijstvelden en het “primitieve” verblijf daar. Daarnaast hebben we ontzettend genoten van de tocht op de boot door Bai Tu Long. Op voorhand waren we daar een beetje huiverig voor omdat we van anderen hadden gehoord dat Ha Long Bai erg toeristisch en druk is. Gelukkig was onze boottocht naar Bai Tu Long, daar was het helemaal niet druk en de uitzichten even spectaculair. Ook het slapen op de boot was een fantastische ervaring! Ook hebben we één nachtje bij een gids doorgebracht in de Mekong Delta. Samen met haar hebben we de lokale markt bezocht om eten in te slaan voor onze kookles die avond. Onder haar leiding hebben we een traditioneel Vietnamees diner op tafel gezet. Dit was erg leuk en gezellig om te doen!

We hebben de Vietnamezen als vriendelijke, behulpzame mensen leren kennen en bedanken de chauffeurs, gidsen en Thomas voor deze onvergetelijke reis!

Met vriendelijke groet,

Miranda en de 5 20’ers   //  

Van de ene verbazing in de andere...

Hallo Thomas,

Onze reis is fantastisch gelopen. We leerden verschillende facetten van het land kennen. We tuimelden van de ene verbazing in de andere. 

De reis was goed opgebouwd en alles was tot in de puntjes georganiseerd. 

We proefden het land van Noord naar Zuid en kwamen toffe vriendelijke  mensen tegen. Alle gidsen waren enorm onderlegd en behulpzaam. Het is een reis die ons lang zal bijblijven. 

We bevelen zeker uw reisorganisatie aan bij vrienden en kennissen.

Bedankt voor de goeie service. 

Hartelijke groeten van Marie en Marijke

Marie en Marijke //  

4 weken door Vietnam..

De hele maand maart (2023) reisden we door Vietnam. We begonnen in het Noorden en trokken via midden Vietnam naar het Zuiden. Thomas organiseerde onze reis en alles klopte. Alle excursies, alle activiteiten, alle transfers, alle verplaatsingen enz. verliepen op rolletjes. De gidsen spraken redelijk tot goed Engels en waren allen enthousiast. Alle lof! 

Vietnam is een prachtig land om door te reizen. De ruige bergen in het noorden maken een verpletterende indruk. De rijstvelden die door heel Vietnam te zien zijn, zijn schilderachtig en hebben een kleur groen die in Europa niet bestaat. De mensen zijn vriendelijk. Het eten is heerlijk. Er zijn zoveel verschillende gerechten, dat het niet mogelijk is om in vier weken vakantie alles te proeven. Hanoi is dynamisch, maar open en overzichtelijk. Ho Chi Minh City is groot, indrukwekkend. Deze stad moet je echt leren kennen. Dan ontdek je dat in steegjes en op daken veel leven en gezelligheid te vinden is. 

We hebben volop genoten. We waren heel erg tevreden over Verrassend Vietnam met Thomas als drijvende kracht.

Kitty en Hans

Kitty en Hans  //  

De cruise was fenomenaal...

Hoi Thomas,

Sorry, ik had je al eerder willen berichten. Elisa en ik hebben genoten van onze eerste dagen in Hanoi. De foodtour was super. Leuke en enthousiaste gids en veel geproefd en geleerd over het leven in Hanoi. De fietstocht was in begin best spannend maar de gids anticipeerde super lief en we hebben een ontzettend leuke ochtend met hem gehad, veel gezien en leuke gesprekken gevoerd. De cruise was fenomenaal! Vriendelijke staf, lekker eten, leuke activiteiten. Kortom we hebben echt genoten van deze dagen en we willen jou dan ook enorm bedanken!

Met vriendelijke groet, 

Elisa en Elvira  //  

Rondvlucht over Halong Bay...

Hey Thomas, de vlucht was een hele mooie ervaring! Je ziet de bay vanuit een ander perspectief en kan zo de omvang ervan goed waarnemen. Het was echt prachtig!

Lauren en Lotte  //  

Onze 18 daagse reis was perfect geregeld...

In Juli/augustus ’22 heeft ons gezin, bestaande uit 5 personen, een rondreis door Vietnam gemaakt die we bij Verrassend Vietnam hebben geboekt.

Vanaf het begin heeft Thomas Dijkhuizen met ons meegedacht en ook nuttige adviezen gegeven wat uiteindelijk heeft geleid tot een rondreis van Noord naar Zuid helemaal naar onze wens.

Verrassend Vietnam is een flexibele organisatie waarbij eigenlijk alles wel geregeld kan worden en, omdat men in Vietnam is gevestigd, veel lokale ervaring heeft iets wat ons een betrouwbaar gevoel gaf.

Onze 18-daagse reis was perfect geregeld waarbij alles klopte. Alle transfers met de bekende minibusjes waren keurig op tijd en ook de diverse tours die we via Thomas hebben geboekt

waren professioneel georganiseerd.

 

Wij kijken terug op een heerlijke vakantie met veel mooie en bijzondere herinneringen!

Namens alle medereizigers hartelijk dank Thomas en team voor de organisatie.

Michel de Bruyn  //  

2 Dagen met de Easyriders van Dalat naar Mui Ne...

We hadden twee fantastische dagen met de Easyriders Peter en Dragon. Onderweg zagen we prachtige landschappen en dorpjes vol aardige mensen. De geur van het platteland en de cashewbomen zal ons altijd bijblijven

Ien en Marcel  //  

We hebben ruim 500 foto's gemaakt , dat zegt wel genoeg...

Hoi Thomas ,

Wij willen je hartelijk danken voor de geweldige rondreis in Vietnam.


Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven zo mooi alles was.


We hadden alles via de site en de mail met je geregeld TOP. Onze reis vond plaats in de tijd van het coronavirus. Gelukkig hebben we daar weinig last van gehad en alles kunnen doen zoals gepland.


We begonnen onze reis in Hanoi Old Quater. De street food tour was super en de ei koffie hadden we zeker niet willen missen , zo lekker. Daarna zijn we naar de Ban Gioc watervallen geweest en Ba Be Lake. We hebben overnacht bij de fam Kim , zo gastvrij vriendelijk en gezellig. daarna een 3 daagse boottrip op Bai Tu Long Bay heerlijk gekajakt gezwommen en vooral gegeten. Tam Coc slapen in een heuse Waterfront bungalow. Hue en Hoi An zo leuk met al de verlichte lampionnen in de straten en de verlichte markt. Mekong Delta de drijvende markt en fietsen. HCMC vond ikzelf wat minder. ( te druk).


De laatste 5 dagen zouden we in Mui Ne verblijven super mooi resort met een mooi strand. Helaas werden dit er maar 3 omdat de reis ingekort moest worden ivm het coronavirus.


Alle transfers van binnenlandse vluchten , treintickets , ophaal service met de taxi was allemaal keurig op tijd. De tourgidsen spraken goed engels en wisten genoeg te vertellen.


We hebben ruim 500 foto's gemaakt , dat zegt wel genoeg.


Dit is een korte omschrijving van waar we geweest zijn maar wij hebben zoveel mooie leuke dingen gedaan en gezien dat ik iedereen die deze site bezoekt , naar onze mening met een gerust hart kan boeken.


De reisbescheiden , visa , vouchers , tours , communicatie met Thomas via de app en telefonisch zijn gewoon geweldig goed en van ons krijgen ze een DIKKE VETTE 10.


Thank you for the amazing trip.

Corina en Ron  //  

Vier weken verrassend door Vietnam...

Net terug van 4 weken reizen door Vietnam en gelukkig alle reisbeperkingen i.v.m. de Covid-19 ontlopen! Zoals beloofd aan Thomas een review op onze reis en de organisatie van Thomas Dijkhuizen: “Verrassend Vietnam”.


Wij maakten de reis met z’n vieren (zie onderaan).

Na vergelijkingen van offertes hebben we besloten met Verrassend Vietnam in zee te gaan, vanwege prijs, aangesloten bij GGTO maar ook de goede adviezen en prettig contact vooraf in het overleg over de opbouw van de reis.


We zullen de reis niet in detail gaan bespreken maar in grote lijnen onze ervaringen duidelijk maken.

De reis is fantastisch voorbereid. Via een app kunnen we dag voor dag de reis gaan volgen. Binnen de app zitten ook alle vouchers voor hotels, vervoer en excursies. Dat deze app ook offline is te raadplegen is heel handig.


Dan de praktijk: de goede voorbereiding bleek ook in de praktijk vrijwel vlekkeloos te verlopen. Reserveringen, binnenlandse vluchten, transfers en hotels en uitstapjes: overal stonden mensen klaar om ons op te vangen en te begeleiden. Vietnam is een strak en nauwkeurig georganiseerd land, dat merk je aan het nakomen van alle planningen en afspraken.


De keuze van de hotels was precies zoals wij ons dat hadden voorgesteld en besproken. Soms basic, soms middenklasse en soms luxe. Een heerlijke afwisseling. Maar overal schoon en bijzonder vriendelijke ontvangst. Wij voelden ons overal veilig en welkom. Er zaten slechts drie “hobbeltjes” in de hele 4 weken: een chauffeur die ons wilde laten betalen voor een stukje transfer, een verkeerde hotelreservering die binnen 15 minuten ter plekke was opgelost en een keer een te kleine auto tijdens een langere rit.


Deze zaken zijn via app contact met Thomas ook direct opgelost. We kunnen eigenlijk stellen dat de hele organisatie door Thomas fantastisch was geregeld! Daardoor hadden wij een zorgeloze vakantie en hebben volop kunnen genieten van het land, de aardige bevolking en de rijke historie.


Speciale vermelding verdienen alle gidsen die we gedurende de reis hebben ontmoet. Deskundig, gastvrij, erg goed geïnformeerd en de Engelse taal voldoende machtig om het verhaal duidelijk over te brengen.


Korte weergave van onze reisroute:

 • Hanoi:Old Quarter, streetfood tour, fietstocht, Dong Xuan Market, Cathedral, Thang Long water puppet
 • Bai Tu Lung Bay: een overnachting. Kajakken, Luxe en heerlijk verwend! Weer helaas wat minder.
 • Trang An (Ninh Binh): fietstocht en boottocht. Treinreis van Ninh Binh naar Dong Hoi.
 • Phong Nha Ke Bang : Paradise Cave, boottocht
 • Hue: DMZ tour, Perfume river boottocht, Dong Ba Market, Citadel, Motortocht via de Hai Van pas naar Hoi An.
 • Hoi An: Le Loi street, wandelingen door de stad, Japanse brug.
 • Via binnenlandse vlucht Danang naar Ho Chi Minh en door naar:
 • Mui Ne: heerlijk onderkomen in prachtig resort, zandduinen en Fairy Stream.
 • Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels, War Remnants Museum, Notre Dame, Post Office.
 • Ben Tre (Mekong): boottochten, fietstochten en genieten aan de rivier!
 • Phu Quoc: Strand, rust, Night Market! Heerlijk.

Al met al een geweldige vakantie gehad. Organisatie van Verrassend Vietnam in een woord “geweldig!”. Wij kunnen de organisatie van Thomas Dijkhuizen van harte aanbevelen als je een reis door Vietnam wilt maken.


Het is maatwerk! Er mag altijd contact met ons opgenomen worden voor diepere en nadere informatie.


THOMAS………HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR ALLLE GOEDE ZORGEN!

Rik, Hetty, Harry en Wilma  //  

Van de ene verrassing in de andere...

Woww!!!!.  Na een wat spannende start hebben we geweldig genoten. In Sapa 2 dagen trekking met een superleuke gids waar we de tweede dag ook thuis een lunch hadden. Ook de ontvangst/ verblijf en eten in het hostel in Ta Van was geweldig! Warm en hartelijk. Vooral de vrouw die daar alles regelde was super aardig en behulpzaam! Daarna naar Halong Bay waar we van de ene verrassing in de andere vielen.  We zijn net terug in Hanoi en laten alles even rustig bezinken. Het was een fantastische trip met geweldige plekken en de meest aardige mensen!!!!

Len Mastenbroek  //  

Alles is perfect geregeld...

Dag Thomas,

We zijn nu enkele dagen terug van een werkelijk fantastische reis naar Vietnam. Bij het voorbereiden van onze reis en zoeken naar excursies en meerdaagse tours kwamen we steeds weer terecht bij de site “verrassend vietnam”. Lezend dat Thomas ook individuele rondreizen samenstelt hebben we de sprong in het diepe gewaagd( voor ons in ieder geval, nooit eerder gedaan) en hem gevraagd een groot deel van onze reis naar Vietnam in te vullen.

En we kunnen niet anders zeggen dan dat héél goed bevallen is. Alles is perfect geregeld, de communicatie vooraf en ook ter plekke verloopt snel en accuraat. Wat wij zeer konden waarderen is dat er veel gebruik wordt gemaakt van lokale bedrijfjes en gidsen en niet van grotere touroperators. Alle tours waren erg kleinschalig en “ off the beaten track”. Zelfs in meer toeristische omgeving zoekt de gids dan een weg te voet of per fiets waardoor je het gevoel hebt er “alleen” te lopen of fietsen.

De gekozen homestay’s en hotels voldeden aan de verwachting en de door gastvrouwen en heren bereidde maaltijden waren lekker. Dus alle lof voor het samenstellen van deze individuele rondreis voor ons. Bedankt Thomas.

De rondreis voerde ons van Hanoi, waar we een fietstocht in de rode rivierdelta hebben gemaakt ( een absolute aanrader) via een trekking in het gebied rond Sapa ( Tavan vallei) naar een 3 daagse tour in het uiterste Noorden langs de Chinese grens ( Cao Bang, Ban gioc en Ba Be national park). Geweldige tour, maar houdt er rekening mee dat het veel en lang rijden is van de ene naar de andere bestemming, niet erg, want het landschap is prachtig, maar wel handig om te weten.

Cruisen in Halong Bay ( rustige gedeelte) is goed verzorgd, ontspannen, mooi en leuk, maar als je al eens kalksteen rotsen hebt gezien in het water zou je dit kunnen overslaan als je moet kiezen. Unieke is wel de grootte van het gebied. Fietsen in Ninh Binh en in Hoi An is echt ontzettend leuk. Beide gidsen loodsen je langs stille weggetjes en het authentieke Vietnam.

Achterop de motor van Hue naar Hoi An is een hele leuke ervaring en dag, en ontzettend goed verzorgd. Alle gidsen op de rondreis zijn zeer vriendelijk en gastvrij en spreken behoorlijk tot zeer goed Engels en niet onbelangrijk: zijn zeer goed geïnformeerd en deskundig. Kortom: groeten van twee zeer tevreden klanten.

Groet, Louck en Mieke

Louck en Mieke  //  

We hadden bevlogen gidsen...

Hallo Thomas,
We hebben een fantastische rondreis gehad.

De transfers waren goed geregeld en de hotels waren perfect, ook nog een upgrade gehad in Can To. De excursies waren geweldig, we hebben gevaren, gefietst en gewandeld. Vietnam heeft een mooie natuur. We hadden leuke bevlogen gidsen die goed Engels spraken. Ze wilde graag over hun cultuur vertellen en zorgde ervoor dat we geweldige ervaringen opdeden. We zijn op plekken geweest die we zelf niet hadden kunnen bedenken. We hebben zoveel indrukken opgedaan het is niet te bevatten. Het eten was erg lekker zoals de bananenbloem, inktvis en geit.

Kortom we hebben genoten. Ik zou zeker Verrassend Vietnam aanraden als je een rondreis wil maken in Vietnam.
Als we weer naar Vietnam gaan boeken we zeker we bij Verrassend Vietnam.

Carla en Hans //  

Dank voor alle goede zorgen...

Hi Thomas,

we hebben het helemaal top gehad. Onze complimenten voor de prima organisatie en support. We zijn helemaal in de watten gelegd en hebben veel mooie indrukken van dit prachtige land gekregen.

Dank voor alle goede zorgen, groeten,

Netty & Tom

Netty en Tom  //  

De trekking was top...

Dag Thomas.


Zoals ik je op de app liet horen zou ik nog een terug koppeling geven van onze Vietnam reis.


Vooropgesteld was het zeer prettig bij jou te boeken en alles is prima bevallen.


Sapa reis:

Pickup bij ons hotel in Hanoi, was prima, het meisje regelde alles perfect en bracht ons naar trein coupe. Hetgeen ook wel prettig was als je voor het eerst trein hebt geboekt in Vietnam. Ze regelde zelfs nog een paar blikjes bier voor mooi prijsje…!! Trein was overigens ook prima,  cabine netjes, flesjes water etc.


Pickup in Lao Cai ging denk ik mis. Er was niemand met een naambordje, maar aantal mannen zette ons in taxi busje bij andere reizigers en vroegen toen 30 dollar. Hadden niet onze naam en zeiden dat we dat in Sapa terug kregen bij organisatie…? Toen ik het hier niet mee eens was werd het 20 dollar als we maar instapten…. . Zodoende even contact gelegd met jou .Vervolgens kwam dame op scooter die wel onze naam had en ons in taxi heeft gezet naar hotel in Sapa.  Douchen en ontbijt met uitzicht goed geregeld !!


De tracking was top, gids Mie, was geweldig. Goed Engels en we hebben ook met de “volgploeg”  (meisjes uit de dorpjes) gekletst en wat kunnen bijdragen door souvenirs te kopen. Onze trui hadden we niet nodig met 30-35 graden maar schoenen met profiel zijn echt een must.

De homestay, prima verblijf. Gezellig en goed eten.


Sapa express: een van de betere bussen die we gehad hebben, ruime stoelen en rechtstreekse rit naar Hanoi met 1 pauze. Geen stops voor in en uitstappen van passagiers.


Halong Bay:

Ook prima trip, het programma was wel vol waardoor we wat minder vrije tijd hadden om van het varen te genieten en te relaxen, daar tegenover stond echter dat alles prefect geregeld was.


Ontvangst, welkomstdrankje, lunch, en daarna kajakken naar strandje. Hierna douchen avondeten en vervolgens lekker aan dek gezeten.


2e dag gingen de 3 daagse gasten op andere boot en gingen we weer kajakken naar zelfde strandje , nu met leuk bezoek aan een grot erbij, hierna een eind gevaren en naar een parel kwekerij en vissersdorpje op het water wat ook wel erg mooi was. Rond 15.00 uur waren we weer terug op de eigen boot met je kamer hier  waren er weer nieuwe gasten die weer gingen kajakken maar wij hebben toen heerlijk aan het dek gezeten. Laatste dag grot bezocht en weer terug.


Kortom een redelijk vol en leuk programma, eten was erg lekker en soms zelfs te veel, personeel deed erg zijn best. 

Familie Linders  //  

Pu Luong gebied is werkelijk schitterend mooi...

Hoi Thomas,


Voor wat betreft de reis kijken we zeker terug op een ongelooflijk mooie tijd in een vriendelijk, mooi en interessant land.

We willen je dan zeker hartelijk danken voor een mooie combinatie van activiteiten, die echt heel goed in elkaar steken. Alle lof……


Ik zal proberen in het kort mijn geheugen op papier te krijgen.

HCM-stad was erg leuk, was onze eerste ervaring in Azië.

Mekong delta was gewoon super, ook zeker het contact met de gids en home cooking etc. De afstand tussen Ben Tre en Can Tho is wel wat lang, maar het zeker waard.


Vlucht naar Hoi An en Hoi An ook een mooi en leuk gebied. Super Homestay. Mooi snorkelen.

Motortocht over de Hai Van Pass was schitterend. Leuke lui en heel goed verzorgd. (Was even afwachten, want mijn vrouw en kinderen hadden nog nooit achterop een motor gezeten).


De Hue city tour was erg gefocust op de oudheden en duurde wat lang en de gids viel vaak in herhalingen, maar was wel leerzaam. Weet overigens niet of hier andere mogelijkheden waren geweest.


Phong Na super homestay en mooie excursie naar de grotten.

Nachttrein naar Hanoi is met name bij de start erg leuk en een wandelingetje door de trein laat je ook beseffen dat alles hier anders is….

Puntje wat ik wellicht anders had gedaan is het vervoer naar Ha Giang. De chauffeurs van de 9-sits limo’s zijn niet de vriendelijkste en de rijstijl (ongeduldig) laat wel wat te wensen over.


De motortocht in het hoge noorden was werkelijk schitterend, zeker na de eerdere storm en waterschade aan wegen. Prima jongens die ons twee mooie en gezellige dagen hebben bezorgd. Super.


Pu Luong gebied is werkelijk schitterend mooi. Ook de trekking en wandeling door een locale gids (met een paar woorden Engels) was erg leuk.


Ninh Binh en omgeving is ook (net als alles) erg mooi. De homestay was prima, alleen ligging (tussen de eenden) iets minder. Deze geven toch een bepaalde “geur” af. Wel heerlijk verbleven en lekkere locale gerechten gegeten.

Halong Bay was ook prima verzorgd, leuke mensen aan boord en een leuk programma. 


Hanoi natuurlijk meerdere keren gezien en beleefd. Wat een leuke en gezellige stad is dat, jammer dat het 15 uur vliegen is.


Dit teruglezend en samenvattend kan ik niet anders zeggen dat we enorm genoten hebben en dat het programma wel vol, maar heel mooi gevarieerd was en dat onze interesse in Azië zeker aanwezig blijft.


Kortom nogmaals hartelijk dank voor jullie gedetailleerde organisatie, Super.

Met vriendelijke groet,

Robbert.

Familie van loo //  

Genoten van inderdaad een verrassende reis...

Beste Vietnamreiziger,

Twijfel niet langer..
Kies voor Verrassend Vietnam!

Wij zijn een zojuist gepensioneerd echtpaar.
Reizen graag en wilden eens weten wat het zou betekenen om niet alles zelf te hoeven regelen.
Nou, in EEN woord...heerlijk.
We hebben genoten van inderdaad een verrassende reis.
Zijn op plekken gekomen en hebben dingen gedaan die we zelf nooit hadden kunnen bedenken.
Taxi’s, hotels, tours ( meeste privé) waren perfect geregeld.
Als er iets mis ging, werd eea snel en goed opgelost.
Thomas reageerde steeds vlot op mijn vooraf gestelde vragen.
We hebben een geweldige 4 weken gehad en kunnen van ganser harte Verrassend Vietnam aanraden.

Met plezier kijken wij terug!

Hartelijke groeten,
Winny en Chris van den Boogaard

Winny en Chris  //  

Prachtig land en lieve mensen...

Ha Thomas,


We zijn weer geland maar we gloeien nog na! Wat een heerlijke reis hebben we gehad!

Prachtig land en lieve mensen.


De eerste twee weken waren best veel indrukken achter elkaar, maar des te fijner waren de rustdagen op het eind. Een prima balans.


Ik zal eens rondvragen wat als hoogtepunten ervaren werd. Zelf springt er niet direct een uit maar zijn het een boel mooie herinneringen:


de gezellige drukke oude stad in Hanoi, de slaaptrein, de kletsnatte trektocht door de rijstvelden rond Sapa, met de kayak ontsnappen naar een verkeerd strandje in Bai Tu Long Bay, de grotten en het paradijsje met zwembad daarna, de serene roeitocht onder de bergen door bij Ninh Binh, het gezellige Hue, met de motoren naar Hoi An, eten op het strand van An Bang, de lieve mensen daar, het lekker rondscheuren op scootertjes en bovenal de heerlijke gezelligheid met ons 8-en!


Heel erg veel dank voor de goede voorbereiding en ook voor de continue support per whatsapp. We voelden dat er over ons gewaakt werd 🙂


Nogmaals dank en tot de volgende reis!

Herman, Lydia en clan

Familie Hintzen //  

Ervaringen die je verrijken...

Alles liep op rolletjes. En dat begon met een meerdaagse trekking in Sapa met een hele fijne, lokale gids, en tot mijn aangename verrassing bestond de 'groep' alleen uit ondergetekende.


Heerlijk om niet met een meute toeristen in file te lopen, maar samen met de gids waar ik een fijne klik mee had. Heel bijzonder om bij haar thuis te worden uitgenodigd om daar een halve dag door te brengen met haar hele schoonfamilie en samen te koken en eten.


Dat zijn de ervaringen die je verrijken als mens en je altijd bij zullen blijven.


En de cruise was een fijne afsluiter met heerlijk eten, vriendelijk personeel, en om de haverklap uitzichten waarvan de foto nooit recht doet aan de werkelijkheid. De meerdaagse cruise, waardoor een bezoek aan een visserdorpje op het water mogelijk is, is reden genoeg om een meerdaagse cruise te boeken.

Harriet  //  

Mooie stukjes natuur...

Zowel onze dochters (7 en 9 jaar) als wijzelf hebben erg genoten van onze tours naar Pu Luong en Bai Tu Long Bay. Het zijn twee erg mooie stukjes natuur in Vietnam. Pu Luong is naar onze mening een goed alternatief om aan de drukte van Sapa te ontsnappen en toch heel mooie rijstterrassen te zien.


Ook de cruise in Bai Tu Long heeft ons erg bekoord. We werden er door de bemanning en gidsen echt in de watten gelegd. 


Het feit dat we pas enkele dagen op voorhand geboekt hebben en dat dit kort opgevolgd werd door Thomas apprecieerden we heel erg.

Familie van Baelen  //  

Hadden we niet graag willen missen...

Bai Tu Long Bay: 2 nachten op de boot geweest. Was erg mooi. Waren blij dat we deze tour hadden geboekt i.p.v. de tour van 1 nacht.


De 2e dag gingen we nog verder het water op, meer gezien en gedaan. De gasten die maar 1 nacht hadden geboekt, gingen de andere dag al weer op tijd terug.
Zeer aan te raden om een tour van 2 nachten te boeken.

Mekong-delta:
Ontspannen, rustig, we waren maar met z'n tweetjes, dus een klein gezelschap. Leuk om bij de locals thuis te slapen. Mensen zijn erg gastvrij!


Goed dat we daar geslapen hebben, zodat we de andere
dag op tijd (5.30 uur) naar de drijvende markt konden gaan. Was een geweldige ervaring! Hadden we niet graag willen missen!!!


Alles was perfect georganiseerd.
Erg makkelijk om dit uit handen te hebben gegeven.
Contact verliep prettig. Onze vragen werden snel beantwoord. Tussendoor nog een reminder gekregen. Een aanrader om bij deze organisatie te boeken!

Jan Dekker  //  

Prima kamer en heerlijk eten...

Hoi Thomas,


We hebben een paar heerlijke dagen gehad. Weer was niet fantastisch maar het was droog en dat is in deze periode al heel wat. De mist geeft ook iets mysterieus aan het landschap, wat de moeite waard is.


Tijdens de cruise was alles prima geregeld. Prima kamer en heerlijk eten. Het zou mooi zijn als ze de geplande activiteiten konden aanpassen aan het weer, maar dat is mischien te veel gevraagd. We hebben met eigen ogen gezien hoe ongelofelijk druk het is en dus big bussiness. De cruise die wij hebben gedaan is denk ik een van de rustigere. Niet te veel mensen op de boot en vooral op dag twee in een heerlijk rustig gebied.


Dus wij zijn dik tevreden.

groet


Katja

Katja Bais  //  

Fijn en goed gergeld...

Dag Thomas,


Wij zitten met een kop koffie op de vlucht naar huis te wachten. Wij hebben mogen genieten van een kennismaking met een bijzonder land en hebben veel mooie herinneringen opgedaan in de afgelopen weken.


Graag wilden wij jou bedanken dat het programma fijn en goed was geregeld.

Groeten,

Vincent

Familie Vailliant  //  

Een geheel nieuwe ervaring...

beste Thomas,


Om te beginnen: wij hadden een geweldige tijd in Vietnam. Wij kunnen er met veel plezier aan terugdenken, het was voor ons beiden een geheel nieuwe ervaring.


De meeste afspraken klopten exact, de accommodaties waren goed tot zeer goed met als absoluut hoogtepunt ons verblijf in Pu Luong.


De gidsen deden hun werk naar vermogen, soms in goed Engels en soms met handen en voeten, omdat hun Engels wat te wensen over liet, maar ook dat heeft zijn charme. De chauffeurs hanteerden hun eigen Vietnamese rij-stijl, waarbij je af en toe je hart vasthoudt, maar ook dat is goed afgelopen.


De boottocht in Trang An hebben wij aan ons voorbij laten gaan omdat vanwege de TET vakantie ca. 47.000 vietnamezen tegelijkertijd op het zelfde idee waren gekomen als wij. Zij hadden het er wel voor over om uren in de rij te staan en wij niet. Maar geamuseerd hebben wij ons ook daar.


Nogmaals bedankt voor alle bemoeienissen en met vriendelijke groeten,


Mocht de gelegenheid zich voordoen dan zal ik je zeker aanbevelen.


Adriaan van Unnik

Adriaan  //  

3 fantastische dagen...

Hoi Thomas,


We zijn net, 5 minuten geleden, goed en wel in ons hotel aangekomen in Tamcoc.


De cruise was fenomenaal. Weinig andere woorden voor. Prachtig schip, zalige kajuit, super vriendelijke mensen, en het eten.... Véél en van hoogstaand niveau! Kortom 3 fantastische dagen waarvan we nu al weten dat ze een hoogtepunt van onze reis zullen zijn. 


Bedankt voor de tip op je site en bedankt voor de verdere opvolging en hulp! 


Groetjes, Serge en Katrien

Serge en Katrien  //  

Ontzettend genoten...

Hoi Thomas,


Het was heerlijk! We hebben ontzettend genoten! Veel geluk gehad met het weer, erg lekker en uitgebreid gegeten, gezellige medereizigers en vriendelijk personeel!


We zijn blij dat we jouw website met deze bijbehorende tours gevonden hebben! Bedankt!


Groetjes Leoni

Familie Jansema  //  

Zin gekregen in een reis door Vietnam?

Stel dan je eigen droomreis samen door te kiezen uit de beste tours of laat een individuele rondreis op maat samenstellen. Zo wordt je vakantie gegarandeerd een succes. 


En bekijk ook eens de galerij met foto's van Vietnam gemaakt door onze klanten.