Over mij en Verrassend Vietnam

September 2013. Na een aantal jaar als docent economie gewerkt te hebben op een school in Den Haag besluit ik om er een jaar tussenuit te gaan om te reizen en werken in Vietnam. Het land dat mij al lang intrigeerde vanwege de roerige geschiedenis en de beelden van prachtige natuur en cultuur. Dat jaar zou echter een stuk langer duren, maar dat wist ik op dat moment nog niet.

Aangekomen in het drukke Ho Chi Minh City besluit ik om een kamer te huren in een gedeeld huis en op zoek te gaan naar werk. Gewapend met een stapel CV’s, een gehuurde scooter en stropdas besluit ik de verkeerschaos te trotseren om bij elke school die ik tegenkom een CV op het bureau te deponeren. Diezelfde avond nog heb ik een baan. 

Die nieuwe baan was wel even een uitdaging. Het enige dat ik te horen kreeg was ‘’begin morgen maar’’ en ‘’dit is het adres. Het lesmateriaal ontvang je daar’’.

Bleek dat ik een groep van 30 kleuters les moest geven. In een lokaal met een paar gammele ventilatoren. Dat was zweten als een beest kan ik je zeggen.

Gelukkig werd ik ook naar andere scholen gestuurd waar de omstandigheden wel een stuk beter waren. ( buitenlandse leraren werken in Vietnam meestal voor een agency die contracten hebben met verschillende scholen. Je werkt dan ook vaak op 2 of meer plekken in de stad. )

Mijn favoriete bezigheid. Eilandhoppen rond de An Thoi eilanden.

Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren zo’n beetje alle uithoeken van dit prachtige land gezien. Wonen en reizen in Vietnam is voor mij een geweldige ervaring en ik ben dankbaar voor het feit dat ik dit nog steeds kan blijven doen.

Verrassend Vietnam

Lesgeven was leuk maar ik had ook al snel door dat ik dit niet voor altijd wilde blijven doen. In 2016 besloot ik een blog te maken met als naam ‘’Verrassend Vietnam’’. In eerste instantie was dit een website waar ik informatie en foto’s deelde van mijn reizen door het land.

De website is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar je terecht kunt voor de beste tours en rondreizen, een handige visumservice en eerlijke informatie waar je wat aan hebt tijdens het plannen van je reis.

Naast de website kun je mij ook volgen op Facebook of bekijk mijn foto’s op Instagram en video’s op Youtube. Bijna alle foto’s en video’s zijn door mijzelf gemaakt en maken het niet mooier dan het is.

‘’What you see is what you get’’

Met een goed gevoel op reis

Verrassend Vietnam is aangesloten bij het garantiefonds voor gespecialiseerde tour operators (GGTO) onder lidmaatschap nummer 1563. Hierdoor kun je met een gerust gevoel op reis.

Tijdens mijn tochten diep in de Mekong Delta is er altijd wel een vriendelijke bewoner die mij uitnodigd voor een kop thee.

Over jou

Waarom een over jou op mijn over ons pagina?

Ik ben begonnen met Verrassend Vietnam om te laten zien wat het reizen in het land voor mij zo speciaal maakt. Met de tips die ik verzamel tijdens mijn reizen hoop ik je reisvoorbereiding net weer even leuker en makkelijker te maken.

Een goed begin is om in ieder geval op de mailinglijst te springen. Laat hieronder je naam en emailadres achter en dan ontvang je een serie met e-mails. In deze serie neem ik je verder mee door dit prachtige land en ontvang je informatie en tips die niet op de website staan.

Bovendien ontvang je een prachtige reisgids met de beste tips en inspiratie gratis in je mailbox. 

Download de gratis reisgids en plan een absolute droomreis

93 pagina's met de beste tips, inspiratie en reisinformatie in handig pdf formaat

Op een fantastische reis,

Thomas Dijkhuizen


Meer over Verrassend Vietnam