Rondreis Noord Vietnam 2 weken 

Duik eens echt goed de verbluffend mooie natuur in. 

Deze rondreis door Noord Vietnam in 2 weken neemt je mee langs steile rijstterrassen, tochtige bergpassen, eeuwenoude karst formaties en bijzondere accommodatie. 

Raak alvast razend enthousiast door de voorbeeldreis hieronder en neem daarna contact met ons op om deze reis verder naar wens aan te passen.

In vogelvlucht

 • 15 dagen
 • Start in Hanoi
 • Vertrek uit Hanoi
 • Hanoi - Sapa - Ha Giang - Hanoi - Bai Tu Long Bay - Tam Coc - Pu Luong - Mai Chau - Hanoi

Maak dromen werkelijkheid!


Programma rondreis Noord Vietnam

Dag 1. Aankomst in Hanoi 

Een warm welkom in Hanoi. Onze chauffeur haalt jullie op van het vliegeveld en brengt jullie in een kleine 40 minuten naar het hotel. 

Geniet onderweg van deze wonderlijke nieuwe wereld. Het getoeter, de zee aan brommers, de oude huizen en de bedrijvigheid op straat zullen grote indruk maken. 

Aan het begin van de avond haalt onze gids jullie op voor een enerverende wandeling door Hanoi Old Quarter. Jullie proven verschillende gerechten en kletsen gezellig met de gids. 

De perfecte kennismaking met deze bruisende hoofdstad. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 2. Hanoi

Bekijk Hanoi eens van een volledig andere kant. Jullie verkennen Hanoi vanochtend op de fiets. De gids neemt jullie mee langs de bekende bezienswaardigheden maar ook door nauwe steegjes, de fameuze treinstraat, de Long Bien Bridge en het rustige platteland grenzend aan de stad. Rond 12.00 zijn jullie terug in de stad waar jullie met de gids lunchen. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 3. Hanoi - Sapa

Rond 6.30 worden jullie opgehaald voor een comfortabele busrit naar Sapa. Jullie komen aan rond het middaguur en hebben de rest van de middag en avond vrij te besteden. Bezoek de markt van Sapa of maak een uitstapje met de kabelbaan naar de top van Fansipan. Een andere mooie plek om te bezoeken is de Tram Ton Pass. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 4. Sapa - Y Linh Ho - Lao Chai - Tavan

Na het ontbijt haalt de lokale Hmong gids jullie op voor een fantastische tocht langs bergen, bossen en rijstterrassen. Als je dacht dat dit gebied overlopen was met toeristen heb je het mis. Dit is off the beaten track en de landschappen zijn fabelachtig mooi. Jullie lopen vandaag zo'n 12km. De overnachting is in een traditionele Hmong homestay, gelegen op een fraaie locatie. 

 • Homestay

Dag 6. Tavan - Giang Ta Chai - Sapa - Ha Giang

Na de lange tocht van gisteren staat er vandaag een kortere wandeling op het programma. Jullie wandelen naar Giang Ta Chai, een dorp omringd door rijstterrassen. Hier lunchen jullie bij een lokale familie. Na de lunch lopen jullie terug naar de homestay om op te frissen om vervolgens teruggebracht te worden naar Sapa. Vanuit Sapa reizen jullie per bus naar Ha Giang. Jullie komen daar rond 22.00 aan. 

 • Hotel 

Dag 6. Ha Giang - Dong Van 

Het gaat beginnen, de Ha Giang Loop. Vandaag springen jullie achterop de scooter bij jullie gidsen of jullie reizen per auto als jullie dat liever willen. 

Jullie stoppen onderweg bij highlights als Quan Ba Heaven's Gate, het Hmong King Palace en Dong Van Geopark. Onderweg maken jullie ook een korte maar mooie wandeling door het landschap. Jullie overnachten in Dong Van. 

 • Hotel 

Dag 7. Dong Van - Du Gia

Vandaag vervolgen jullie deze enerverende tocht door de magistrale omgeving. Jullie rijden over de slingerende Happiness Road, 

Een ander hoogtepunt is de koning van de bergpassen, de Ma Pi Leng Pass. Als het weer het toelaat maken jullie ook een boottochtje over de Nho Que River. 

Jullie vervolgen de tocht richting Meo Vac en Du Gia, een prachtg gebied met dorpjes en rijstterrassen. De overnachting is in Meo Vac of Du Gia. 

 • Hotel

Dag 8. Du Gia - Ha Giang - Hanoi

Na het ontbijt begint het laatste deel van de loop. Terug naar Ha Giang via Du Gia en Bac Me. Onderweg maken jullie nog enkele fraaie stops. Rond 16.00 reizen jullie vanuit Ha Giang terug naar Hanoi per limousine bus. Jullie komen aan rond 22.00. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 9. Varen in Bai Tu Long Bay

Na de inspannende tocht door het hoge noorden is het tijd om even te ontspannen tijdens een cruise door Bai Tu Long Bay. Bai Tu Long Bay grenst aan Halong Bay en is het meest rustige gebied. Jullie overnachten op de boot. 

 • Cabin op de boot

Dag 10. Bai Tu Long Bay - Tam Coc

Sta vandaag eens vroeg op voor de zonsopkomst. Jullie kunnen een Tai Chi sessie volgen op het dek. Er staan deze ochtend nog wat andere leuke activiteiten op het programma. Na de lunch komen jullie aan in de haven waar onze chauffeur staat te wachten. Hij brengt jullie naar het ''Halong Bay on land'' in Ninh Binh Province. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 11. Tam Coc

Vandaag ontdekken jullie de wonderlijke omgeving van Tam Coc op de fiets. Jullie gids weet de mooiste paden te vinden en kan echt de diepte in gaan met de verhalen over de bezienswaardigheden. 

Tussendoor maken jullie ook een ontspannende boottocht door dit sprookjeslandschap. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 12. Tam Coc - Pu Luong 

Na het ontbijt haalt de chauffeur jullie op voor een 3 uur durende rit naar Pu Luong Nature Reserve. Bij aankomst bereid de accommodatie een heerlijke lunch voor jullie. 

De middag kunnen jullie gebruiken om te ontspannen bij de lodge, jullie kunnen zelf wat wandelen of we organiseren een wandeling met gids voor jullie. 

 • Ecolodge

Dag 13. Pu Luong Nature Reserve

Samen met een lokale gids wandelen jullie vandaag door het prachtige landschap van Pu Luong Nature Reserve. Jullie bezoeken onder andere Uong Village en Kho Muong Village. Die laatste is misschien wel één van de mooist gelegen dorpjes in deze regio. 

 • Ecolodge

Dag 14. Pu Luong - Mai Chau

Neem vandaag lekker de tijd voor het ontbijt. Rond 10.30 haalt de chauffeur jullie op voor een kort ritje naar Mai Chau. Na de lunch fietsen jullie met een gids door de vallei en tussen de rijstvelden. 

 • Ecolodge

Dag 15. Mai Chau - Noi Bai Airport

De rondreis door Noord Vietnam komt vandaag tot een einde. We hopen dat jullie genoten hebben van de reis en zien jullie graag een volgende keer weer terug. 

Onze chauffeur brengt jullie naar het vliegveld in Hanoi. Hebben jullie een vroege vlucht dan brengen we jullie de middag ervoor al naar Hanoi. 

Scroll nu verder om een offerte aan te vragen of bekijk onze pagina met meer voorbeelden van individuele rondreizen om een idee te krijgen van de mogelijkheden. 

Mijn partner en ik zijn pas terug van onze reis en genieten nog na van een geweldige trip van 3 weken door het prachtige Noord Vietnam.
Een dikke proficiat aan Thomas en zijn team voor de geweldige ondersteuning en organisatie!
Reeds bij het inplannen was er een vlotte communicatie met Thomas die er in slaagde de reis volledig naar onze wensen te organiseren.
Ook ter plaatse verliep alles van een leien dakje ; vervoer, logies, activiteiten,... alles verliep zonder één hapering. De app en het whatsapp groepje zijn een extra meerwaarde : mijn vragen werden steeds binnen de 5 minuten beantwoord.
Wij genoten dan ook volop, zonder enige stress, van dit prachtige land met zijn vriendelijke bevolking.
En we zijn in de toekomst klaar voor een nieuwe ontdekking : Zuid Vietnam én Cambodja - uiteraard opnieuw met Verrassend Vietnam!!

Inge en Philippe

Praktische informatie

Budget vanaf

Vanaf €1300 Per persoon

Deze reis is volledig naar wens op maat te maken. De prijs hangt af van het type accommodatie en het aantal excursies. 

Inclusief

 • Tours en entreegelden
 • Ontbijt
 • Lunch tijdens excursies
 • Transfers en treinreizen
 • 24/7 ondersteuning
 • Programma in app voor IOS of Android

Exclusief

 • Intercontinentale retourvlucht
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Klantbijdrage GGTO Garantiefonds
 • Reserveringskosten

Tijd om jullie vakantieplannen vorm te geven.

Offerte Aanvraag Rondreis Noord Vietnam

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Een indicatie is voldoende. Onze reizen kunnen op elk gewenste dag gestart worden.
Een indicatie is voldoende. Hiermee kunnen we de juiste hotels kiezen en inschatten welke excursies we kunnen opnemen in het reisvoorstel.
Geef aub zo uitgebreid mogelijk aan wat jullie wensen zijn voor deze rondreis. Zijn er bepaalde bestemmingen die jullie niet willen missen of hebben jullie voorkeur voor bepaalde activiteiten?Veel strand of veel natuur? Hoe duidelijker je bent, des te beter kunnen we je een passend voorstel aanbieden.