Vervoer in Vietnam - Alles wat je moet weten

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het vervoer in Vietnam. We beschrijven exact hoe je snel en voordelig van A naar B reist in het land en welke vervoersmiddelen ideaal zijn.

Vervoer Vietnam

Vervoersmogelijkheden

De bus is het meest voordelige type vervoer in Vietnam. Alle bestemmingen zijn uitstekend met elkaar

‘’Als je naar Vietnam gaat dan moet je echt een scooter huren’’ zegt de één.Een ander

Ok, als je dit leest dan heb je een pagina gevonden over een activiteit die gewoon

Er zijn inmiddels een groot aantal vliegvelden in Vietnam die allen zijn verbonden via een goed

Vliegtickets naar Vietnam zijn over het algemeen gunstig geprijsd. Je moet denken aan prijzen tussen de

Vietnam is een gigantisch land en de afstanden tussen bestemmingen kunnen daardoor behoorlijk groot zijn. Logisch

Wij reizigers willen ons altijd goed voorbereiden op wat je allemaal kunt zien en doen in

Ontdek het echte Vietnam met onze rondreizen!

Treed buiten de gebaande paden, vermijd het massatoerisme en ontdek het echte Vietnam. Individuele rondreizen tot in de puntjes verzorgd. 

Afstanden in Vietnam

De afstanden die je in Vietnam gaat afleggen zijn enorm. Een goede route kiezen is dan ook belangrijk. Hieronder vind je informatie over hoe je de meest populaire afstanden af kunt leggen.

Vervoer naar Sapa: Nachttrein of bus vanuit Hanoi
Van Bangkok naar Vietnam: Een mooie route over land
Van Vietnam naar Cambodja

Type vervoer in Vietnam

Binnenlandse vluchten

Een binnenlandse vlucht is absoluut ideaal en met een groot netwerk zijn alle toeristische bestemmingen verbonden aan de grote steden. Het is vaak makkelijk om een prima prijs te vinden zelfs vlak voor vertrek. Voor de echte koopjes boek je echter verder vooruit.

De beste prijzen vind je bij prijsvechters als Jetstar Pacific en Vietjetair. Voor betere service boek je bij het duurdere Vietnam Airlines.

Bussen

De bus in Vietnam is een veel gebruikt en handig vervoersmiddel. Op lange afstanden rijden nachtbussen waar je een klein bedje hebt wat de rit redelijk comfortabel maakt.

De buschauffeur heeft doorgaans wel een abonnement op de toeter. Probeer plaatsen achter in de bus te regelen zodat je daar minder last van hebt. Busvervoer is redelijk traag en uit ervaring blijkt dat je bij de gequote reistijd een of twee uur extra bij op moet tellen.

De trein

De trein in Vietnam is comfortabel en door de route die grotendeels langs de kust loopt een bijzondere activiteit op zich. Het netwerk verbindt een groot aantal toeristische plaatsen met elkaar en is een perfect vervoersmiddel voor reizigers die de Noord- zuid of zuid-noord route door Vietnam willen doen. Prijzen zijn afhankelijk van het soort stoel dat je boekt. Zo zijn er hard seat, soft seat en bedjes te boeken. Tickets zijn gemakkelijk online te boeken. Reis je overdag neem dan een zitplaats zodat je goed naar buiten kunt kijken.

Taxi of privé chauffeur

Vervoer in Vietnam tussen verschillende plaatsen per taxi of prive chauffeur is vaak te regelen bij je hotel. Vraag naar de prijs en meestal hebben zij wel een vaste chauffeur. Het is uiteraard duurder dan de bus of trein, maar kan zeker voor families erg comfortabel zijn. Heb je een smartphone download dan de apps ''Uber'' en ''Grab''. Hier kun je vaak betere deals vinden voor privé vervoer.

Easy Riders

De Easy Riders zijn gidsen die je meenemen op een fantastische tocht achterop de motor. Van oorsprong komen zij uit Dalat, maar tegenwoordig vind je ze in heel veel toeristische plaatsen. Een tocht met de Easy Riders neemt je mee langs de minder toeristische plaatsen en is een aanrader voor diegene die het ‘’echte Vietnam’’ wilt ervaren.

Afhankelijk van je wensen maken deze gidsen een tour op maat voor je. Zij zijn vaak prima gezelschap en hebben een schat aan kennis over de regio waarin je reist. 

De stadsbus

De grote steden hebben allemaal een busnetwerk wat redelijk efficiënt loopt. Dit is een erg goedkope manier van reizen maar voor de meeste toeristen niet nodig. Voor budgetreizigers is de airport bus echter een aanrader. Spotgoedkoop en efficiënt.

Taxi's

Taxi’s zijn goedkoop en een prima optie om je te verplaatsen in de steden. De kilometer prijs start op VND 12.000. De grootste taxi maatschappijen zijn Mai Linh en Vinasun. Deze taxi’s zijn betrouwbaar en rijden op de meter.

Xe om

De Xe om is een motorbike taxi. Vaak kunnen deze mannen je ook een tour door de stad bieden. Het onderhandelen over de prijs kan soms vervelend zijn dus zorg ervoor dat je de prijs afspreekt voor je opstapt. Zeker in de toeristengebieden zijn deze scooter taxi’s gemakkelijk te vinden.

Xe Om

Cyclo

De cyclo of riksja is een relaxte manier om de stad te verkennen. De bestuurders zijn vaak veteranen en kunnen een redelijk woordje Engels en zijn vaak prima gidsen. Onderhandel vooraf over de prijs en bedenk dat deze mannen een zwaar leven hebben. Een fooi is dan ook goed besteed geld.

Download onze gratis reisgids!

De perfecte voorbereiding begint met onze gratis reisgids van Vietnam. Boordevol tips en inspiratie.