Visum Vietnam

Iedereen die Vietnam wilt bezoeken is verplicht om voor aankomst over het juiste visum te beschikken.

Met het nieuwe elektronische visum Vietnam is de aanvraag in 5 minuten afgerond.

Snel

Veilig

In het Nederlands

Het visum Vietnam - alles wat je moet weten

Tegenwoordig kunnen reizigers met de Nederlandse of Belgische Nationaliteit het visum Vietnam online aanvragen. Dit visum, ook wel e-visum genoemd ontvang je binnen 4 tot 5 werkdagen per e-mail. Dit is het officiële visum voor Vietnam en je kunt hiermee direct door de paspoort controle. Iedere reiziger moet beschikken over zijn of haar eigen visum, dus ook kinderen.

Het visum voor Vietnam in 5 minuten online aanvragen

1. Visum aanvragen

Vul in 5 minuten het online aanvraagformulier in.

2. Betaal online

Betaal veilig met IDeal, PayPal of Bancontact.

3. Ontvang jouw visum

Ontvang het officiële visum voor Vietnam per e-mail

Wat is het nieuwe e-visum Vietnam 

Voordat ik het nieuwe e-visum Vietnam beschrijf eerst even kort over hoe het vroeger ging. Voorheen ging je naar de Vietnamese ambassade en kreeg je een visumsticker in je paspoort. Deze nam een hele pagina in beslag. Deze methode was duurder en nam veel tijd in beslag.

Sinds 2018 kun je de aanvraag online afhandelen. Je betaalt eenmalig €49,95. Je hoeft dus niet meer bij aankomst op het vliegveld extra kosten te betalen.

Het enige wat je na aanvraag nog moet doen is het visum printen en meenemen op reis.

Het e-visum is bedoeld voor toerisme, is 30 dagen geldig en je kunt er eenmalig Vietnam mee inreizen ( single entry ). Met het e-visum mag je zowel over land als op de internationale luchthavens binnenkomen.

Het is ook een uitkomst voor reizigers op een cruise want met het e-visum is het ook toegestaan om aan te komen via verschillende havens.

Update 2023: Het is nu ook mogelijk om een e-visum te krijgen met een geldigheidsduur van 90 dagen. Dit 3 maanden visum is verkrijgbaar als single entry of multiple entry. 

Prijzen

Levertijd

30 dagen single entry visum

3 maanden single entry visum

3 maanden multiple entry visum

5-7 werkdagen

€49,95

€70

€110

Voorwaarden en geldigheid van het visum

  • Je paspoort moet na vertrek uit Vietnam nog minimaal 30 dagen geldig zijn
  • Op je paspoortpagina mag je een bril dragen maar niet op de extra pasfoto die je instuurt
  • Je moet het visum in bezit hebben voordat je op het vliegtuig stapt. Dit wordt gecontroleerd bij het inchecken

Je hoeft bij het aanvragen nog niet de exacte aankomst en vertrekdatum te weten maar pas op. De aankomstdatum die je bij de visumaanvraag opgeeft is de datum waarop de 30 dagen beginnen. Kom je dus later aan dan heb je minder dan 30 dagen om in Vietnam te verblijven.

Je hoeft op het moment van aanvragen nog niet over een internationale retourvlucht te beschikken maar zorg ervoor dat je weet op welk vliegveld, haven of landsgrens je Vietnam in wilt reizen. Van waar je vertrekt maakt verder niet uit.

Hoe lang van te voren kan ik het visum aanvragen?

Je kunt het visum Vietnam al maanden voor vertrek aanvragen, dat is geen enkel probleem. Zorg er in ieder geval voor dat je op tijd voor vertrek het visum hebt aangevraagd.

Het is mogelijk om met spoed een visum aan te vragen, zelfs binnen een paar uur maar probeer dit te voorkomen. Er zijn hoge kosten aan verbonden en het levert een hoop stress op.

Wil je een visum met spoed aanvragen neem dan a.u.b. contact met ons op via WhatsApp of email. We kijken dan wat de beste optie is en hoe we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden.

Conclusie

Het visum voor Vietnam online aanvragen is de snelste en gemakkelijkste manier. Vraag nu je visum aan via onze visumservice.

Elke aanvraag wordt handmatig gecontroleerd op fouten. Mochten we fouten in je aanvraag zien dan nemen we direct contact op om dit te herstellen.

Je kunt de aanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week indienen. 

Je ontvangt het visum binnen 4 tot 5 werkdagen per email of sneller indien je gebruik maakt van spoedservice.