Familiereis Vietnam - Een droomreis met de kinderen

De familie Jansen is vorig jaar naar Thailand op vakantie geweest en ze hebben de Aziatische smaak inmiddels goed te pakken.

Dit jaar staat Vietnam op de planning en iedereen legt de wensen op tafel.

‘’Ik heb gehoord dat we Halong Bay niet mogen missen’’ zegt Gert.

 ‘’Ik weet niet wat voor beest dat is maar ik wil niet alleen maar rijst eten ‘’ zegt Anne. ‘’Oh ja, en ook niet allemaal van die saaie tempels.’’

‘’ Ik las ergens dat het dan het regenseizoen is, en ik wil wel een beetje zon, zee en strand’’ ‘’ Ik ga niet 12 uur in een vliegtuig zitten voor dezelfde nattigheid die ik hier gratis kan krijgen’’ zegt Conny.

‘’Waarom gaan we niet naar Frankrijk?’’ vraagt Bart.

Bovenstaande schets adresseert een paar belangrijke punten met betrekking tot de invulling van een familiereis.

Het programma moet…

 • Spannend en actief zijn voor kinderen
 • Een route volgen waarbij het regenseizoen niet de plannen in het water gooit
 • Voldoende ruimte hebben voor ontspanning. Het liefste aan een mooi strand

Daarom ben ik aan de tekentafel gaan zitten en heb een reis ontworpen speciaal voor de zomervakantie met een programma dat perfect aansluit op families met kinderen van alle leeftijden.

Een reis vol spanning en avontuur, prachtige natuur en dagen aan het strand op bestemmingen waar we op dat moment de beste weersomstandigheden treffen.

Klaar om te gaan?

Let’s go!

Vraag over de familiereis?

Stel je vraag direct

 • Dag Tot dag
 • Prijzen
 • offerte

Programma familiereis Vietnam

Duik in het programma van onze toffe familiereis en kom erachter waarom deze zo leuk is. Wil je meer vrijheid bij de samenstelling van het programma neem dan ook eens een kijkje op onze pagina met Vietnam reizen op maat

Dag 1. Aankomst in de hoofdstad van Vietnam

Welkom in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Jullie worden netjes opgehaald van het vliegveld en naar het hotel in de oude wijk gebracht.

Om 18.00 worden jullie opgehaald en beginnen we de reis gelijk op de beste manier mogelijk. Een streetfood tour waarbij je met de gids al wandelend door de Old Quarter kennis maakt met de beste gerechten van de lokale keuken.  Rond 21.30 zijn jullie terug in het hotel.

streetfood tour
 • 3 sterren hotel

Dag 2. Vrije dag in Hanoi

Doe het vandaag even rustig aan om wat bij te komen van de lange vlucht. We hebben genoeg tips om de dag naar eigen inzicht goed te besteden. 

 • Optioneel: Een toffe 4 uur durende fietstocht door Hanoi
 • 3 sterren hotel

Dag 3. Naar Sapa

Vandaag hebben jullie nog meer tijd om naar eigen inzicht in Hanoi te besteden. Om 20.30 worden jullie opgehaald en naar het treinstation gebracht. Daar gaan jullie aan boord van de nachttrein naar Lao Cai waar een paar dagen avontuur in de natuur te wachten staat.

 • Nachttrein - soft sleeper 4 beds cabin

Dag 4. Trekken langs de rijstterassen

Na aankomst op Lao Cai Trainstation worden jullie naar het Cat Cat View hotel in Sapa gebracht.

Daar staat het ontbijt klaar op de zevende verdieping en is er de gelegenheid om een douche te nemen.

Om 09.00 zal de lokale Hmong gids jullie verwelkomen en kan het grote avontuur starten. De gids spreekt prima Engels en kan jullie werkelijk alle ins en outs over het leven in de valleien geven.

Deze dag trekken jullie zo'n 12 kilometer vanuit Sapa naar de Tavan Valley. Dit is de vallei waar de homestay gelegen is en het uitzicht daar is adembenemend.

Dit is echt ''off the beaten track'' en je zult op plekken komen waar andere toeristen niet weten te komen.

dag -4-trekken-in-sapa
 • Privé kamer in de homestay op een prachtige locatie

De homestay is gelegen in de Tavan vallei direct aan de rijstterrassen. Wat een prachtige plek is dit om wakker te worden zeg.

Dag 5. Tavan – Giang Ta Chai – Sapa – Hanoi

Na de lange trek van gisteren doen we het vandaag wat rustiger aan. Vandaag neemt de gids jullie dieper de valleien in richting Giang Ta Chai.

Dit is het gebied van de ''Red Dao Minority''. Zoals de naam suggereert zie je de kleur rood veelal terug in hun tradiotionele kleding.

Het landschap is spectaculair en jullie komen ook nog langs een fraaie waterval.

Rond 14.30 worden jullie teruggebracht naar Sapa town. Daar zal de luxe bus terug naar Hanoi om 16.00 vertrekken.

De verwachte aankomst in Hanoi is 21.30. De bus stopt in de Old Quarter. Neem vanaf daar een taxi naar jullie hotel of loop een klein stukje.

dag 5 van de rondreis
 • 3 sterren hotel

Dag 6. Cruisen door Lan Ha Bay

Vandaag worden jullie rond 08.00 opgehaald bij het hotel om even lekker twee dagen te ontspannen op het water. 

De cruise vaart vanuit Halong Bay naar het meer rustige Lan Ha Bay. Dit is de baai aangrenzend aan Cat Ba Island. Hier worden minder boten toegelaten waardoor het massatoerisme vermeden kan worden. 

Na het inchecken op de boot, het eerste stuk varen en de lunch kunnen de activititen beginnen. 

Vandaag worden er verschillene kleine eilandjes en grotten verkend. Het beste ervaar je de rust van het prachtige landschap vanuit een kajak. 

Om 17.00 gaan we terug aan boord voor een borreltje op het dek en wachten we tot het bbq diner gaat beginnen. Het diner wordt geserveerd op het dek ( als het weer het toelaat ) of in de restaurant ruimte. 

De rest van de avond is vrij te besteden en er is de mogelijkheid om op inktvis te vissen. 

dag 7
 • Privé cabine op de boot

Dag 7. Lan Ha Bay - Hanoi

Het is aan te raden om vandaag vroeg op te staan. De zonsopkomst in de baai is namelijk erg fraai om te zien. 

Het ontbijt staat klaar vanaf 07.00 - 08.30. 

In de ochtend ontdekken we een aantal verscholen lagoons en zien we een traditioneel drijvend vissersdorp. 

Na de lunch meren we aan in de haven en gaan we terug naar Hanoi. De verwachte aankomsttijd is daar 17.00. 

 • 3 sterren hotel

Dag 8. Hanoi - Trang An - Dong Hoi

Vanavond gaan jullie met de nachttrein naar Dong Hoi maar eerst staat er nog een mooie dagtrip op het programma naar de Bai DinhPagoda en Trang An. 

De Bai Dinh Pagode is het grootste Boeddhistische complex in Zuidoost - Azië. Jullie combineren een bezoek aan de pagode met een boottochtje door het prachtige Trang An Ecosystem. Dit gebied staat ook wel bekend als ''Halong Bay on land'' en je begrijpt snel waarom dat zo is. 

Aan het eind van de trip nemen jullie zelf een taxi naar het nabijgelegen treinstation van Ninh Binh waar jullie aan boord gaan van de nachttrein naar Dong Hoi.

dag8-familiereis-vietnam
 • Nachttrein - Soft sleeper 4 beds cabin

Dag 9. Een prachtig National Park

Na een vroege aankomst op Dong Hoi Trainststation worden jullie opgehaald en naar ons partnerhotel in Dong Hoi gebracht. 

Hier zal het ontbijt klaar staan en hebben jullie de gelegenheid om je op te frissen. 

Rond 08.00 worden jullie opgehaald voor een dagtrip naar twee indrukwekkende grotten in het Phong Nha Ke Bang National Park. 

Zowel de Paradise Cave als de Dark Cave liggen diep in het park en alleen de rit er naar toe is genieten geblazen. 

Eenmaal in de grotten kun je aanschouwen hoe machtig moeder natuur is. De Paradise Cave is bijvoorbeeld de langste dry cave in Azië met een lenget van 31km. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nog steeds nieuwe plant en diersoorten in dit gebied van de wereld ontdekt worden. 

De Dark Cave mag er ook zijn en het is een waar avontuur om er te komen. Eerst moet je een stuk kajaken over de rivier en vervolgens kun je al abseilend de grot is of zwem met een zaklantaarn dieper de grot is. Houd rekening met modder dus draag geen driedelig kostuum deze dag.

Na de tour worden jullie afgezet bij de accommodatie in Phong Nha.

 • Overnachten op een wonderschone locatie - keuze uit homestay of resort

Vandaag slapen jullie op een prachtige lokatie tussen het karstgebergte. Een heerlijke plek om wat te ontspannen aan het eind van de dag.

Dag 10. Phong Nha - Hue

Vandaag hebben jullie een vrije dag in Phong Nha. Dit is een uitstekende gelegenheid om het platteland op de fiets te verkennen. 

Rond 15.30 worden jullie opgehaald voor de busrit naar Hue. Daar worden jullie bij het hotel afgezet.

 • 3 sterren hotel

Dag 11. Hue

Ontdek het beste van de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hue staat bekend om haar keizerlijke tombes, de Citadel en de Thien Mu pagode.. 

Vandaag kun je daarom je camera overuren laten draaien want Hue is erg fotogeniek. 

In de ochtend bezoeken jullie de Dong Ba Markt. Hier zien jullie het reilen en zeilen van de lokale mensen. 

Na de markt zien jullie de stad vanaf het water en varen we over de Parfum Rivier nar de Thien Mu Pagode. Een interessant bouwwerk. Na de pagode is het tijd voor de Citadel en we sluiten de ochtend af met een bezoek aan het Royal Antique Museum. 

Na de lunch trekken we de stad uit en bezoeken we de indrukwekkende tombes van Keizers Minh Mang en khai Dinh. Dit is niet slechts een klein graf maar een enorm complex dat zich uitstrekt over een aantal hectares. 

Aan het eind van de middag worden jullie weer afgezet bij het hotel en kunnen jullie de rest van de avond naar eigen inzicht besteden.

hue-city-tour
 • 3 sterren hotel

Dag 12. Achterop de motor naar Hoi An

Vandaag staat er alweer een geweldige tour op het programma. Jullie worden namelijk om 08.30 opgehaald door de Easy Riders voor een onvergetelijke rit achterop de motor. 

De tocht zal jullie in een dag naar Hoi An brengen met een aantal prachtige stops onderweg. 

De Hai Van Pass is de meest in het oog springende en het kreeg wereldwijde bekendheid toen de pas in het programma Top Gear genoemd werd als één van de mooiste kustwegen ter wereld. 

Naast de pas staan ook de volgende plekken op het programma:

 • Elephant Springs
 • Lang Co Lagoon
 • Marble Mountains
 • An Bang Beach

Jullie komen rond 16.00 aan in Hoi An en worden dan bij de accommodatie afgezet. 

Maak je over de bagage geen zorgen. Deze wordt of achterop de motor geplaatst of zal per auto apart vervoerd worden.

 • Keuze uit homestay of resort

De accommodatie in Hoi An is gunstig gelegen tussen de rijstvelden net buiten het oude centrum en dichtbij het strand. 

Dag 13. Hoi An - Fietsen over het platteland

Hoi An is omringd door rijstvelden en rustiek platteland. Wat nu beter dan deze omgeving te verkennen op de fiets. 

De fietstocht start om 08.30, is in een kleine groep van ongeveer 10 personen en neemt jullie mee langs kleine eilandjes in de Thu Bon River en laat jullie kennismaken met lokale bewoners die nog maar zelden toeristen zien.

De lunch zal vandaag plaatsvinden bij een lokale familie waar jullie leren over hun gebruiken en tradities. En wees niet ongerust, na de lunch is er voldoende tijd om wat uit te rusten in de schaduw van de mango bomen. 

Na goed uitgerust te zijn fietsen jullie kriskas over de smalle paden van het platteland terug naar Hoi An. Jullie komen daar weer rond 15.00 aan.

 • Keuze uit homestay of resort

Dag 14. Hoi An

Geniet van een vrije dag in Hoi An. De stranden Cua Dai en An Bang zijn vlakbij en ook de oude stad ligt op steenworp afstand. 

 • Keuze uit homestay of resort

Dag 15. Hoi An

Vandaag hebben jullie nog een vrije dag in Hoi An. Geniet van het heerlijke weer, de stranden en de fantastische lokale keuken.

 • Keuze uit homestay of resort

Dag 16. Hoi An - Da Nang - Ho Chi Minh City

Vandaag zeggen jullie Centraal Vietnam vaarwel en vliegen jullie naar het zuiden. Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld in Da Nang gebracht. 

De vlucht naar Ho Chi Minh City neemt ongeveer een uur in beslag. Na aankomst worden jullie weer opgehaald en naar het hotel in de stad gebracht. 

De rest van de avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. 

vliegen naar ho chi minh city
 • 3 sterren hotel

Dag 17. Naar de Mekong Delta

Vandaag gaan jullie rond 08.15 met de bus naar de Mekong Delta. Bij aankomst staat de gids te wachten.

De komende twee dagen krijgen jullie een uitstekend beeld van het leven in de Delta en overnachten jullie bij de gids thuis tussen de rijstvelden. 

De kamers zijn basic maar hebben airconditioning en zijn verder van alle gemakken voorzien. 

Na de lunch verkennen jullie het gebied rond de homestay per fiets en per boot. 

Ook bezoeken jullie de lokale markt waar natuurlijk ingrediënten ingeslagen worden voor het avondeten.

 • Privé kamers bij de gids thuis

Dag 18. Mekong Delta - Mui Ne

Vroeg op vandaag om de beroemde drijvende markten rond Can Tho te bezoeken. Het is indrukwekkend om te zien hoe de afgeladen boten hun handelswaar komen verkopen. 

Na een vroege lunch keren jullie terug naar HCMC en reizen jullie door naar Mui Ne voor een paar heerlijke dagen aan het strand.

 • Resort aan het strand - keuze uit 3 of 4 sterren resort

Geniet de komende dagen van het strand en de rust in de tuin van het resort. Een heerlijke afsluiter van een enerverende reis.

Dag 19 - 20 Mui Ne

Geniet van een paar heerlijke dagen in het resort aan het strand. Naast het strand is het ook erg leuk om een wandeling te maken door het markante landschap van de fairy stream en natuurlijk mag een bezoek aan de zandduinen niet ontbreken.

dag20-familiereis
 • Resort aan het strand - keuze uit 3 of 4 sterren resort

Dag 21. Terug naar Ho Chi Minh City

Geniet nog van een vrije ochtend in Mui Ne. Rond het middaguur gaan jullie met de bus terug naar Ho Chi Minh City. 

Dit is jullie laatste avond in de stad en die zou je eigenlijk moeten besteden door rond zonsondergang wat te gaan drinken in een skybar om daarna heerlijk te dineren in één van de vele fantastische Vietnamese restaurants die de stad rijk is.

 • 3 sterren hotel

Dag 22. Terug naar huis

Het zit er helaas weer op. Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar het vliegeveld gebracht voor jullie vlucht naar huis.