Uitleg visum aanvraagprocedure

Het visum voor Vietnam aanvragen hoeft niet langer te duren dan vijf minuten. Op deze pagina lees je welke documenten je bij de hand moet houden en waar je op moet letten bij het invullen.

Het juiste type visum

Op deze pagina leggen we uit hoe de aanvraag van het nieuwe e-visum in zijn werk gaat. Dit is voor bijna alle reizigers de beste keuze.

Ga je langer dan 30 dagen naar Vietnam of heb je een multiple entry visum nodig lees dan de pagina over het visum Vietnam 3 maanden

Het e-visum aanvragen

De uitleg hieronder is bedoeld voor het aanvragen van het e-visum. Dit is voor iedereen die korter dan 30 dagen naar Vietnam gaat de gemakkelijkste manier. Het e-visum kost eenmalig €49,95 en je kunt hiermee na aankomst direct door de paspoortcontrole. Er zijn verder geen bijkomende kosten. Je hoeft dus ook niet meer de ambassade te bezoeken of bij aankomst in het vliegveld nog in een lange rij te staan. Lees meer over de geldigheid en voorwaarden voor het visum.

Hoe lang van te voren kun je het e-visum aanvragen

Je kunt het e-visum al maanden voor vertrek aanvragen maar het is handiger om al een exacte aankomstdatum te hebben. Je vult namelijk een aankomstdatum in en het visum gaat in vanaf deze datum. Kom je dus later dan mag je korter dan 30 dagen in Vietnam blijven.

Hoe aanvragen

Het e-visum kun je in vijf minuten op onze website aanvragen. Je ontvangt het e-visum binnen 4 a 5 werkdagen per email. De betaling kan veilig en snel met IDeal, PayPal en Bancontact.

Het aanvraagformulier bestaat uit 3 delen. Op het eerste deel vul je alle reisgegevens in zoals aankomst en vertrekdatum en via welke grensovergang je Vietnam binnen wilt komen.

Reis je met een gezelschap dan kun je hier ook gelijk meerdere visa selecteren. Zo kun je in een keer de aanvraag voor alle reizigers afronden.

Op het tweede deel vul je alle persoonsgegevens in van de reizigers. Dit is ook het deel waar je de paspoortpagina en de pasfoto kunt uploaden.

Op het derde deel vul je het emailadres in waar je de visa naartoe gezonden wilt hebben. Ook vragen we daar om je telefoonnummer. Alle visumaanvragen worden handmatig gecontroleerd en als we fouten aantreffen dan nemen we direct contact op. Ten slotte kun je de betaling afronden.

Houd deze documenten gereed

Elke reiziger moet een foto van de paspoortpagina en een pasfoto uploaden.

Eisen aan de paspoortpagina
  • Zorg dat alle randen zichtbaar zijn
  • Zorg dat de ICAO lijnen zichtbaar zijn

Het gaat hier om de plastic informatiepagina. Je kunt een scan maken maar het mag ook een foto zijn. Als je een foto met je telefoon maakt zorg er dan voor dat er geen schaduwen over de informatie vallen. Alle gegevens moeten goed zichtbaar zijn.

Eisen aan de pasfoto
  • Draag geen bril
  • Kijk recht in de camera

De pasfoto mag een scan of een zelfgemaakte foto zijn. Maak je zelf een foto met je telefoon zorg er dan voor dat je recht in de camera kijkt.

Je mag ook geen bril dragen op de pasfoto. Het komt voor dat men wel een bril draagt op de foto van de paspoortpagina. Dat is goed.

Het visum ontvangen en controleren

Als je het visum van ons ontvangen hebt dan dien je deze nog een keer goed te controleren.

Controleer:

  • Zijn alle namen correct gespeld
  • Is de geboortedatum correct
  • Klopt het geslacht
  • Is het paspoortnummer correct
  • Klopt de aankomst en vertrekdatum
  • Is de plaats van aankomst juist

Het visum printen

Staan alle gegevens correct op het visum dan moet je het printen. Controleer na het printen nogmaals of alles goed leesbaar is.

Neem het visum mee in de handbagage. Je moet het visum bij het inchecken op de luchthaven laten zien.

Meer informatie

In vijf minuten je visum voor Vietnam geregeld