• Home
 • |
 • Blog
 • |
 • Reistips
 • |
 • Beste reistijd Vietnam | Het klimaat, weer per maand en de seizoenen

Beste reistijd Vietnam | Het klimaat, weer per maand en de seizoenen

Het is een veelgestelde vraag door iedereen die een vakantie naar dit mooie land aan het voorbereiden is.

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

Het is een vraag waarop je op deze pagina zonder twijfel het antwoord zult vinden, maar vanwege de lengte van het land en de verschillende klimaatzones zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.

Op deze pagina leg ik je uit hoe het klimaat van Vietnam in elkaar steekt, ik geef suggesties voor de beste reisperiode per deelregio en een compleet overzicht van het weer per maand. 

Het klimaat van Vietnam

Vietnam is een langgerekt land en strekt van Noord naar Zuid uit over een lengte van ongeveer 1650 kilometer. Er is daarom aardig wat verschil in de weersomstandigheden in verschillende gebieden.

Voordat ik toe kom aan het beschrijven van de beste reisperiode is het daarom goed om eerst inzicht te krijgen in hoe het klimaat hier werkt.

Voor mijn reizen houdt ik hier voornamelijk rekening mee en een weerbericht heb ik al jaren niet meer bekeken.

Ik zou je aanraden om hetzelfde te doen. 

Drie klimaatzones

Toegegeven, er zijn eigenlijk meer dan drie klimaatzones maar de verschillen zijn marginaal en bij het plannen van je vakantie is inzicht in deze drie deelregeio's voldoende.

We gaan uit van het noorden, het centrale gedeelte en het zuiden waaronder ook de Mekong Delta en de eilanden Phu Quoc en Con Dao vallen. 

Klimaat Noord - Vietnam

Noord Vietnam kent een subtropisch klimaat met een duidelijk onderscheid in seizoenen.

De relatief koude winter duurt van november tot maart waar temperaturen schommelen tussen de 16 en 23 graden. De zomer loopt ongeveer van mei tot oktober en is heet en vochtig.

De meeste regen valt in de maanden juli, augustus en september.

Klimaat Centraal - Vietnam

Centraal Vietnam heeft een tropisch klimaat maar krijgt te maken met elementen vanuit de noordelijke zone. Tussen februari en augustus is het droog en heet waarna langzaam de temperaturen dalen en er een heftig regenseizoen aankomt met oktober en november als piek. Afgezwakte tyfoons kunnen overstromingen veroorzaken.

Klimaat Zuid - Vietnam

Zuid Vietnam kent een tropisch klimaat met hoge temperaturen het hele jaar door. Het klimaat kenmerkt zich door een milde droge periode tussen december en maart. Een hete droge periode tussen april en juni en een regenseizoen tussen juni en november. De regen komt meestal kort maar hevig. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 32 graden.

Gemiddelde temperatuur

Gemiddelde temperatuur in Vietnam

Gemiddelde neerslag

gemiddelde neerslag in vietnam

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?

 • december
 • januari
 • februari
 • maart

Dit is de beste periode om in Vietnam te reizen. De luchtvochtigheid is laag in vergelijking met de zomermaanden, er valt vrijwel geen regen en de temperaturen zijn aangenaam.

Beste reistijd Vietnam

Dit betekent echter niet dat als je buiten deze perioden reist slechte omstandigheden aan zult treffen. 

Vietnam is prima het hele jaar door te bezoeken.

Maar...

Je wilt sommige plaatsen misschien overslaan, of op een andere bestemming graag langer verblijven.

Het volgende gedeelte van dit artikel gaat je daar bij helpen. 

Bekijk voor een snel overzicht ook de inforgraphic hieronder.

Infographic

Infographic met informatie over de beste reistijd in Vietnam

Beste reistijd voor Vietnam naar plaats

Plaats

Beste reistijd

Hanoi

september, oktober, maart, april

Sapa

september t/m november, maart t/m mei

Halong Bay

september, oktober, maart, april

Ha Giang

oktober t/m april

Phong Nha

februari t/m augustus

Hue

januari t/m mei

Hoi An

februari t/m augustus

Quy Nhon

januari t/m mei

Nha Trang

januari t/m mei

Mui Ne

november t/m april

Ho Chi Minh City

november t/m februari

Mekong Delta

november t/m april

Phu Quoc

december t/m maart

Con Dao

december t/m april

Beste reistijd Zuid - Vietnam

 • Januari, februari, maart: Droog seizoen in het zuiden

We starten het nieuwe jaar in het zuiden van Vietnam. Dit is de droge periode en is absoluut de beste reistijd in deze regio. De luchtvochtigheid daalt en temperaturen zijn zeer aangenaam, vooral in de ochtend en de avond. Verwacht blauwe luchten, een kalme zee en maximale zonneschijn. Kortom prima strandweer. En stranden zijn er genoeg in Zuid Vietnam. Dit is de tijd van het jaar om optimaal te genieten van badplaatsen als Mui Ne. Nha Trang en de heerlijke eilanden zoals Phu Quoc, Hai Tac en Con Dao.

Het droge seizoen heeft ook zijn intrede gedaan in de centrale hooglanden waar de temperatuur overdag zo rond de 25 graden is en de nachten koud. Dit maakt het ideaal weer om te gaan trekken in de omgeving rond Dalat.

beste reisperiode Vietnam voor het zuiden

Prima strandweer in Zuid Vietnam

Beste reistijd Noord - Vietnam

 • April, mei, juni-september en oktober. Lente in het hoge noorden

Nu de temperaturen in Zuid Vietnam tot grote hoogten stijgen is het tijd om het hoge noorden te gaan bezoeken. De lente ontluikt wat betekent dat de kou voorbij is en de nevels optrekken. Dit is de tijd om te gaan trekken in Sapa of Ha giang. De temperaturen zijn aangenaam en de vergezichten adembenemend. Dit is ook de tijd dat alles in bloei staat wat prachtige foto’s oplevert.

Vergeet in deze periode niet om ook het gebied iets ten zuiden van Hanoi aan te doen. De omgeving rond Mai Chau, Pu Luong national park en Ninh Binh is werkelijk prachtig.

Temperaturen zijn over het algemeen aangenaam en warm maar op grote hoogte in de bergen kan het nog aardig fris zijn. Wij raden aan om in ieder geval wat warme kleren mee te nemen.

Heerlijk weer voor een lange wandeling

Beste reistijd Centraal - Vietnam

 • Juli, augustus, september: Zomer in centraal Vietnam

Onze zomermaanden brengen hoge temperaturen over heel Vietnam. In het zuiden is het regenseizoen begonnen en het Noorden is erg vochtig en heet. Het midden van Vietnam is gedurende deze periode het meest aangenaam. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn het Phong nha ke bang national park, Danang, Hue, Hoi An de stranden van Quy Nhon en Nha Trang. Hier vind je alles wat een vakantie naar Vietnam zo geweldig maakt. Historie, prachtige stranden en indrukwekkende natuur. 

Lees ook: Vietnam in de zomervakantie

De beste reisperiode voor Centraal Vietnam

Heerlijk zomerweer in centraal Vietnam

Aanbevelingen per maand

Benieuwd hoe het weer in Vietnam gedurende een specifieke maand is?

Bekijk dan het overzicht hieronder.

Je kunt hier bijna de klok op gelijk zetten wat de noodzaak van het continue bekijken van het weerbericht overbodig maakt. 

Klik op de maand om de tekst uit te klappen.

Januari

Het weer in januari leent zich uitstekend om Vietnam als geheel te bezoeken. Het regenseizoen in Centraal Vietnam komt ten einde en in het zuiden en noorden is het droog en schijnt de zon volop. Je zult rekening moeten houden met temperatuurverschillen. In delen van het noorden zijn de temperaturen namelijk een stuk lager dan je zou verwachten van een tropisch land.

Zuid Vietnam

Verwacht niets anders dan zonneschijn en heerlijke temperaturen. Januari is een perfecte maand voor de strandliefhebber. De eilanden Phu Quoc en Con Dao zijn op hun best evenals de stranden van Nha Trang en Mui Ne. De temperatuur is aangenaam en door de lagere luchtvochtigheid voelt het heerlijk aan. Neem een jas mee voor Dalat en de centrale hooglanden.

Centraal Vietnam

Het einden van het regenseizoen breekt aan in de Centrale regio. De stranden van Hoi An zijn waarschijnlijk nog niet optimaal dus zoek je portie strand in het zuiden. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 23 graden.

Noord Vietnam

Het noorden is in januari droog en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 19 graden. Ideaal weer voor wandeltochten in de natuur en Hanoi. Een cruise door Halong Bay is aan de frisse kant en kan mistig zijn. Dit geeft echter weer een mysterieuze ambiance aan het geheel die veel reizigers zal aanspreken.

Tet festival. Chinees nieuw jaar         

Afhankelijk van de maankalender valt Tet in het einde van de maand. Houdt rekening met een enorme run op vlieg, bus en boot tickets. Enige planning in het vooruit is zeker aan te bevelen.

Februari

Februari is een topmaand voor Vietnam als geheel. De regenval is op een minimum in het gehele land en de temperaturen zijn aangenaam. In het noorden nog wel wat aan de lage kant maar het maakt het uitstekend weer om lange wandeltochten door de prachtige hooglanden te houden.

Zuid Vietnam

Een van de beste maanden voor duik en strandliefhebbers. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden, er valt nauwelijks regen en het duiken en snorkelen op de eilanden is voortreffelijk.

Centraal Vietnam

Het regenseizoen is hier inmiddels voorbij. De temperatuur stijgt naar een aangenaam gemiddelde van 25 graden en de stranden van Hoi An zijn weer uitstekend om te bezoeken. Kortom: geen vuiltje aan de lucht.

Noord Vietnam

Februari is een van de droogste maanden maar het kan nog steeds behoorlijk fris zijn. Warme kleding is een must. Verder heeft het gebied rond Halong Bay te maken met mist. Het is moeilijk om te voorspellen hoe de condities zijn. Het beste bekijk je het ter plekke en maakt daaruit je beslissing.

Tet festival. Chinees nieuw jaar         

Afhankelijk van de maankalender valt Tet in het begin van februari. Houdt rekening met een enorme run op vlieg, bus en boot tickets. Enige planning in het vooruit is zeker aan te bevelen.

Maart

Temperaturen in het Noorden stijgen wat maart een van de beste maanden maakt om Vietnam in haar geheel te bereizen. Over de gehele lengte van het land is het droog en de dagen worden gekenmerkt door blauwe luchten wat het ideaal strandweer maakt. De aangename temperaturen maken het ideaal weer voor lange trekkingen door de hooglanden.

Zuid Vietnam

Het wordt heter in het zuiden. De temperaturen stijgen in maart naar een gemiddelde van 29 graden. Verder is het weer hetzelfde als in februari en je kunt dus rekenen op de beste condities die je kunt wensen.

Centraal Vietnam

Alleen maar goed nieuws uit deze regio. Het is warm, droog en de zon schijnt elke dag.

Noord Vietnam

De temperatuur in het noorden wordt langzaam aan aangenamer. In combinatie met overwegend blauwe luchten, zonneschijn en uitstekende trekkingscondities is maart een van de beste maanden voor deze regio.

Maart roert in Vietnam dus zeker niet haar staart en is een van de topmaanden voor een bezoek.

April

Temperaturen in Zuid Vietnam gaan in april door het dak. De hoge temperaturen maken fysieke activiteiten zwaarder maar met weinig regen en perfect strandweer nog steeds een erg goede tijd. In Noord Vietnam is het uitstekend weer om hoogtepunten als Sapa en Halong Bay te bekijken met milde temperaturen. Centraal Vietnam is een en al zonneschijn. April is een topmaand.

Zuid Vietnam

Verwacht nog steeds veel zonneschijn en heldere luchten met heel af en toe een buitje. De temperaturen en luchtvochtigheid stijgen en maken dat het hel erg heet aanvoelt. Een stadswandeling rond het middaguur neigt naar zelfpijniging. Een middagdutje of lekker eten in een aircon restaurant is een tip. Behalve de hogere temperaturen is het een en al goed nieuws uit het zuiden.

Centraal Vietnam

Het is een en al goed nieuws in het midden van Vietnam. Zonneschijn, blauwe luchten en lekkere temperaturen.

Noord Vietnam

Een van de beste maanden voor een trekking door Sapa. De temperaturen stijgen en de meeste dagen zijn droog. Een prima maand ook voor een Halong Bay cruise.

Meepakken:

De dag van de hereniging ook wel de val van Saigon genoemd afhankelijk vanuit welke zijde je het bekijkt. 30 april

Mei

De maand mei is nog steeds een perfecte mand om Vietnam als geheel te zien. De beste condities zijn te vinden in Centraal Vietnam waar blauwe lucht en zonneschijn nog steeds de boventoon voert. In Zuid Vietnam staan we aan het begin van het regenseizoen maar verwacht het grootste deel van de maand nog steeds voornamelijk droog en warm weer. In Noord Vietnam stijgen de temperaturen en komt er langzaam wat meer regen.

Zuid Vietnam

Het begin van het regenseizoen zit er aan te komen wat betekent dat het wat vaker zal gaan regenen zeker tegen het einde van de maand. Het is nog steeds snoeiheet maar de stranden en eilanden liggen er prima bij.

Centraal Vietnam

Nog steeds goed nieuws. De maand mei is ook een prima tijd om te gaan duiken of snorkelen op de Cham eilanden voor de kust van Hoi An.

Noord Vietnam

De temperaturen stijgen en daarmee ook de kans op een bui maar deze vallen niet vaak. Uitstekende condities in Sapa en Mai Chau. Goed nieuws voor de liefhebbers van wandeltochten in de natuur. Halong Bay ligt er ook goed bij ondanks dat het een moeilijk te voorspellen gebied is

Juni

In Zuid Vietnam wordt in juni het regenseizoen inmiddels met open armen ontvangen. De verzengende hitte van de maanden april en mei is op zijn eind en langzaam krijgen we te maken met meer regen, gekenmerkt door korte buien aan het einde van de dag. Centraal Vietnam is nog steeds buitengewoon uitstekend terwijl in het Noorden de luchtvochtigheid en neerslag toeneemt. De valleien van Mai Chau en Ninh Binh worden erg heet. Voor langere trekkings is het aan te raden om de hoogte van Sapa op te zoeken.

Zuid Vietnam

Het regenseizoen is aangebroken. Over het algemeen heb je daar in juni weinig last van. Af en toe een hevige bui aan het einde van de dag is de enige ongemakkelijkheid of verfrissing afhankelijk van hoe je het bekijkt. Er zijn verder geen noemenswaardigheden te vermelden.

Centraal Vietnam

Nog steeds volop zomer. Juni i is een uitstekende maand voor de Centrale regio.

Noord Vietnam

Het is volop zomer in het noorden van Vietnam. Dit betekend hoge temperaturen en af en toe regen. Juni is niet een ideale maand voor lange trekkings door de bergen. Informeer even bij een touroperator. Deze kunnen je de situatie schetsen en afhankelijk daarvan bepaal je of je gaat of niet.

Juli

Het weer in juli is grotendeels gelijk aan dat van de maand juni met Centraal Vietnam nog steeds als beste regio. Zuid Vietnam zit nu midden in het regenseizoen maar de piek moet nog komen. De meeste dagen zijn droog met af en toe een bui. In het Noorden is het nu volop zomer met regelmatig regen en hoge temperaturen. Al met al nog steeds een goede maand om het gehele land te zien.

Zuid Vietnam

Wisselvallig weer is wat je kunt verwachten. Het begint vaker te regenen maar de buien zijn niet frequent en van korte duur. Verwacht wat meer bewolkte dagen en een lekkere gevoelstemperatuur. Er is geen noemenswaardige reden om bestemmingen over te slaan. Nha Trang lijkt door haar microklimaat te ontsnappen aan het zuidelijke regenseizoen en is de beste strandbestemming in Zuid Vietnam op dat moment.

Centraal Vietnam

De centrale regio heeft in de maand juli de beste weer condities. De temperatuur zal iets lager liggen dan de voorgaande maanden en er zal af en toe een bui vallen.

Noord Vietnam

Heet en af en toe regen. De regen zorgt ervoor dat trekkings niet ideaal zijn. Het beste ga je met een gids en kijkt even de condities ter plekke aan. Verder is wisselvalligheid het sleutelwoord. Niet uitstekend maar zeker ook niet slecht.

Augustus

De beste weercondities zijn ook in augustus nog steeds in Centraal Vietnam te vinden. Het zuiden en noorden hebben te maken met veel neerslag. In Hanoi en halong Bay valt in deze tijd de meeste regen met af en toe een tropische storm. Halong Bay tours kunnen op het laatste moment afgelast worden vanwege slecht weer.

Zuid Vietnam

Over het algemeen kun je hetzelfde verwachten als in de maand juli. Warm met af en toe een tropische bui. Zeker voor de strandliefhebber niet ideaal. Een eiland als Phu Quoc zal je dan ook niet de prachtige reisfolder foto’s opleveren die je eigenlijk zou willen. Voor strand kun je het beste Nha Trang en de Centrale kust aandoen.

Centraal Vietnam

Er komt langzaamaan iets meer regen over de centrale regio maar dit is nog steeds de regio met de beste weercondities. Geen noemenswaardigheden verder.

Noord Vietnam

Wisselvalligheid troef. Al met al geen slechte maand maar het beste bekijk je de situatie ter plekke. Tropische stormen kunnen voor overlast zorgen en lange trekkings zijn moeilijk.

September

September is niet de meest ideale maand voor een bezoek aan Vietnam. Het zuiden ziet nog steeds meer regen en de regen houdt nu ook langer aan. Centraal Vietnam staat aan het begin van het regenseizoen en het noorden is nog steeds heet maar inmiddels wel aan het eind van het regenseizoen.

Zuid Vietnam

De buien zullen toenemen en september is samen met oktober de piek van het regenseizoen. De eilanden zijn niet ideaal en het komt weleens voor dat het een hele dag naar beneden stort. Op andere dagen kan het ook weer geheel blauw zijn zonder een vuiltje aan de lucht. Moeilijk te voorspellen dus.

Centraal Vietnam

September brengt een behoorlijke verandering in het weer. Er valt steeds vaker grote hoeveelheden regen wat het geen ideale maand maakt. Verwacht wisselvallig maar warm weer. Overstromingen komen soms voor.

Noord Vietnam

In het noorden naderen we het einde van het regenseizoen. De temperaturen zijn nog steeds hoog. Het goede nieuws komt uit de bergregio van Sapa waar de rijstvelden langzaamaan prachtig goudgeel kleuren. Een goede tijd voor een trekking dus.

Oktober

Centraal Vietnam zit in oktober midden in het regenseizoen. In het zuiden verbeteren de condities behoorlijk wat ook een bezoek aan de eilanden weer goed mogelijk maakt. In Noord Vietnam komen we langzaamaan weer in uitstekende condities. De luchtvochtigheid daalt wat de gevoelstemperatuur zeer aangenaam maakt. Ook is het perfect weer voor lange trekkingen in Noord Vietnam en de Centrale hooglanden.

Zuid Vietnam

Naar mate oktober vordert zal er steeds minder regen gaan vallen. Ook daalt de temperatuur een beetje wat een aangenaam gevoel geeft. Het wordt beter strandweer en de eilanden zien een aanzienlijke verbetering in weertype.

Centraal Vietnam

Het is het beste om de centrale regio te vermijden in oktober. Het is inmiddels de piek van het regenseizoen en in combinatie met tropische stormen en de incidentele overstroming alles behalve ideaal.

Noord Vietnam

Heerlijk weer in het noorden. De temperaturen zijn erg aangenaam en de dagen worden gekenmerkt door een blauwe lucht en zonneschijn. Uitstekende trekking condities in Sapa en Mai Chau.

November

Zuid Vietnam begint in november aan het hoogseizoen. De eilanden liggen er prachtig bij en de regen is nog zeer beperkt. In Noord Vietnam zijn de condities inmiddels op haar best met prachtige uitzichten en droge dagen in de Sapa regio en uitstekende trek condities in de regio van Mai Chau. Centraal Vietnam zit op in de piek van het regenseizoen en het prachtige Hoi An krijg af en toe te maken met overstromingen. Probeer deze regio te vermijden en neem een binnenlandse vlucht om de afstand te overbruggen.

Zuid Vietnam

Niets dan goed nieuws. Heerlijke temperaturen en uitstekend strandweer. November is ook een perfecte tijd om nog te genieten van de groene Mekong Delta.

Centraal Vietnam

Regen. Heel veel regen. Hetzelfde liedje als oktober. Er is weinig reden om de regio aan te doen in november.

Noord Vietnam

November is een van de beste maanden in het noorden. Uitstekende trekking condities en een van de beste maanden voor een Halong Bay cruise.

December

Wow. Wat een heerlijk weer is het in december in Zuid Vietnam. Alles wat je wilt kun je doen en de zonaanbidders komen volop aan hun trekken. Ook de condities in het Noorden zijn nog steeds op haar best. In Centraal Vietnam worden de condities langzaam beter. Verwacht wisselvallig weer. December is een prima maand om het hele land te zien.

Zuid Vietnam

December is de tijd om ultiem te relaxen op Phu Quoc eiland, de Mekong Delta te ontdekken of de rest van het zuiden. Alle dagen droog, blauwe luchten en zonneshijn. Een topmaand.

Centraal Vietnam

Het weer in de centrale regio ziet in december langzaam verbetering. Misschien niet de beste maand voor op het strand maar met alle historie en natuur die er te vinden is toch een goede bestemming. Verwacht echter wisselvallig weer.

Noord Vietnam

Nog steeds perfect weer in het noorden. Het wordt inmiddels wel wat frisser dus neem een jasje mee. Verder zijn er geen noemenswaardigheden. Een en al goed nieuws.

Reizen tijdens de Vietnamese feestdagen

Behalve het weer kun je het beste ook rekening houden met reizen tijdens de TET vakantie ( lunar new year). Tijdens deze vakantie lopen de steden leeg doordat mensen hun familie op het platteland gaan bezoeken. Bussen, treinen en vliegtuigen zitten snel vol dus mocht je in deze tijd reizen zorg er dan voor dat je vervoer wat langer van te voren vastlegt. De TET vakantie duurt zo’n 10 dagen en valt meestal eind januari, begin februari.

Veelgestelde vragen over de beste reistijd voor Vietnam

Tot slot probeer ik hieronder nog antwoord te geven op veelgestelde vragen over de beste reisperiode en het klimaat voor Vietnam.

Ik ga ook naar Cambodja. Wat is daar de beste reistijd?

Voor Cambodja geldt dat het klimaat vrijwel naadloos aansluit op dat van zuid Vietnam. Ga daar dus vanuit bij het plannen van je vakantie.

Het actuele weerbericht voorspeld alleen maar regen. Wat nu?

Weerberichten in de tropen hebben wat mij betreft geen functie anders dan een grove indicatie. Als je alleen maar regen ziet dan betekent dat vaak een flinke bui waarna het weer opklaart. Algemene weerpatronen zoals beschreven in dit artikel geven je een betere indicatie.

Komen er gevaarlijke tyfonen voor in Vietnam?

Vietnam heeft af en toe te kampen met stormen die vooral op de Filipijnen huis houden. Echter voordat ze aan land komen in Vietnam zijn deze meestal behoorlijk afgezwakt. Dat gezegd, brengen ze wel enorme regenval mee waar met name de centrale regio veel last van heeft. Meestal september en oktober dus volg het nieuws met een schuin oog om op de hoogte te blijven.

Wanneer is het regenseizoen in Vietnam en wat kan ik ervan verwachten?

Tussen juni en november maar ook dit verschilt iets per regio. Voor uitgebreide informatie kun je het artikel over het regenseizoen in Vietnam lezen. Daar vind je alle handige tips. 

Heb je na het lezen nog vragen over de beste reistijd voor Vietnam. Laat dan even een bericht achter hieronder.

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

 1. Leuk en Interessant artikel. Ik wil graag heel Maart 2017 van Noord naar Zuid Vietnam reizen. Ik dacht dat dit een geschikte maand was om dit te doen i.v.m. het weer in vietnam. Klopt dit? Of denken jullie dat het dan nog behoorlijk koud is in het noorden?

  1. Hi Joany

   Maart is inderdaad een prima tijd om het hele land door te trekken. Als je hoog de bergen in gaat kan het nog een beetje fris zijn maar een simpele jas is prima. De rest van het land heeft hele aangename temperaturen. Veel plezier met het plannen van je reis en als je vragen hebt kun je ze altijd stellen. Groeten Thomas

 2. Hoi Thomas,
  Super leuk en handig om alle tips te lezen.
  Ik had een vraagje over Sapa.
  Wij zullen hier rond begin april zijn, zijn de rijstvelden dan al de moeite waard om te bezoeken of is dit echt alleen in onze zomermaanden het geval?
  Groeten,
  Ewald

  1. Hoi Ewald

   De kans dat de rijstvelden al in bloei staan is begin april wel kleiner als aan het einde van de maand. In april begint alles langzaam te groeien. Niettemin is het zeker de moeite waard hetzij misschien iets minder groen. De temperaturen zijn lekker en er valt erg weinig regen.

   Groeten,
   Thomas

 3. Wij zijn van plan volgend jaar in december Vietnam te bezoeken.
  Wij gaan ca. vier weken en willen zoveel.mogelijk per trein reizen en zoveel mogelijk zien.
  Heb je tips voor een goede robdreis

 4. Hoi Thomas,Ik zou graag 6 februari vertrekken naar Vietnam, Sapa, Hanoi, Halong Bay en daarna afzakken naar het zuiden.
  Tet lijkt me erg leuk maar heb je er veel hinder van na 6 februari?
  Groetjes Hans

  1. Hoi Hans,

   Na 6 februari is alles wel weer normaal. Het zijn vooral de dag ervoor en 3 dagen na Tet die echt heel druk zijn. Daarna is het alweer een stuk makkelijker reizen.

 5. Mijn plan is om in November naar Vietnam gaan. Ik wil in het Noorden beginnen en rond eind December in het zuiden aan komen. Is deze periode aan te raden als je het hele land wil zien?

  Ik twijfel zelf nog of de regio Sapa in die periode aan te raden is, in verband met de kou en het feit dat de rijstvelden dan al geoogst zijn. Ook twijfel ik of de midden regio (Hoi an) eind November te doen is.

  Alvast bedankt voor je advies!

  1. Hallo Matthijs,

   November is niet overal ideaal maar je kunt wel goed het hele land bezoeken. Centraal Vietnam kan wel hevige regen hebben in november maar het kan ook zijn dat je gewoon prima dagen hebt. Als je flexibel bent kun je het ter plekke aankijken. Sapa is ook na de oogst een hele interessante bestemming maar je zou ook kunnen gaan voor Mai Chau en Pu Luong in die periode. Dat ligt wat lager en is dus minder koud.

 6. Wij hebben een reis van Noord-Vietnam tot Zuid-Vietnam gepland staan van half November tot half December. Echter twijfelen wij of dit het juiste moment is om te gaan? Wat denk jij?

  En ook zien wij bij vele bekenden, die ook reizen in Vietnam, enorme bewolking op hun foto's en videos. Vooral in Noord-Vietnam. Is het daar überhaupt wel eens strakblauw?

  1. Dag Bas,

   Niet te veel wakker van liggen. November tot half december is een goede tijd om te gaan. Je zult genoeg mooie dagen hebben en ook met bewolking is het een prachtig land.

 7. Hoi Thomas,
  Wij gaan in sept/okt. een rondreis door Vietnam maken. Wij willen van Saigon naar Sapa trekken of raad je ons aan om juist van noorden naar het zuiden te trekken.
  We kunnen onze plannen nog bijstellen dus wil ik jou advies zeker horen.
  Groetjes Annette

  1. Hoi Annette,

   Ik zou er niet wakker van liggen.Beiden richtingen zijn goed maar vaak reizen mensen van noord naar zuid zodat ze op het strand kunnen afsluiten. In het noorden heb je niet echt goede stranden namelijk en daar ga je meer voor avontuur in de natuur.

 8. Beste Thomas,

  Waar zou je aanraden om tijdens de paasvakantie te gaan met 2 18jarigen en ikzelf te reizen en beetje rondreizen ? We houden van draaglijk warm weer (niet
  te heet) strand, fietsen of treinreizen, luxe hotel afgewisseld met lokale cultuur en
  verkenning…
  Ik verneem graag van je .

  Vriendelijke Groeten,
  Christel

  1. Dag Christel,

   Dat hangt ook erg af van hoeveel dagen jullie hebben. In die periode is het over het hele land erg heet dus wat dat betreft maakt het niet uit. Ik zou voor Noord en Centraal Vietnam gaan en als je tijd hebt het zuiden er nog bij pakken.

   Groeten,
   Thomas

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.