Het visum voor Vietnam verlengen | Zo doe je dat

Je hebt een visum Vietnam aangevraagd en nu blijkt dat de beschikbare 30 dagen niet genoeg zijn. En tot overmaat van ramp kom je daar pas achter als je in Vietnam aan het reizen bent.

Dit is geen groot probleem maar het kost wat extra geld en vooral extra tijd. Op deze pagina leggen we uit hoe je het visum voor Vietnam kunt verlengen.

Let op: Het is nu niet mogelijk om te verlengen

Het is sinds kort wel weer mogelijk om een visum voor Vietnam van 3 maanden ( 90 dagen totaal ) te krijgen 


Weet je nog niet zeker of je lang wilt blijven, vraag dan voor de zekerheid direct een 3 maanden visum aan zodat je tijdens de reis niet voor verrassingen komt te staan. 

Je visum in Vietnam verlengen – Waar en hoe

Je kunt het Vietnam visum op veel plaatsen in het land verlengen. In theorie zou je zelf een immigratiekantoor op kunnen zoeken maar in de praktijk worden toeristen daar vaak weggestuurd en verwezen naar een reisagent.

Lokale reisbureaus kunnen het visum dan ook het beste voor je verlengen. In de toeristische gebieden zitten er genoeg. Loop er een paar binnen en vraag naar de prijs. De officiële prijs ligt ergens rond de $30 maar bijna elk bureau rekent een flinke mark up.

Je moet rekening houden dat het verlengen van een visum 5 tot 7 werkdagen in beslag gaat nemen en dat je je paspoort achter moet laten. Je zit dus even vast op een bestemming.

Een visa run is geen goede optie.

Lokale visabureaus kunnen een autorisatiebrief opstellen waarmee je een nieuw visum bij een landsgrens op kunt halen. Je kunt daar dan mee de grens over om gelijk weer terug Vietnam in te keren.

Deze manier is niet aan te raden. Je zit lang in de bus en je moet ook een visum kopen voor het buurland.

Verloopt je visum snel dan kun je beter de spoedservice gebruiken van een lokale agent om je visum binnen een dag te verlengen. Dit uiteraard tegen veel hogere kosten.

Je kunt beter voorkomen dat je het visum moet verlengen

Als je zonder plan gaat reizen dan is het beter om een 3 maanden visum aan te vragen. Je doet dat door een Vietnam visum on arrival aan te vragen.

Moet je het visum toch verlengen doe dit dan via een lokaal reis of visa bureau.

Meer informatie

In vijf minuten je visum voor Vietnam geregeld