Veelgestelde vragen over het visum voor Vietnam

Op deze pagina vind je het antwoord op de meest voorkomende vragen omtrent het visum voor Vietnam.

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact op.

Algemene vragen

Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Vietnam?

Ja, een visum is verplicht voor Vietnam. Je moet over een geldig visum of een visumautorisatiebrief beschikken voor je vertrekt.

Iedere reiziger moet over een visum beschikken dus ook kinderen.

Wat voor soort visum heb ik nodig voor mijn reis naar Vietnam?

Toeristen hebben een toerismevisum nodig. Ga je korter dan 30 dagen naar Vietnam en heb je genoeg aan een enkele entree dan is het nieuwe visum Vietnam de beste keuze. Ga je langer dan 30 dagen en/of je hebt meerdere entrees nodig dan is visum on arrival een uitkomst.

Vragen over het aanvragen van het visum

Wanneer kan ik het visum aanvragen?

Je kunt het visum voor Vietnam al maanden voor vertrek aanvragen. Het is wel verstandig om de aankomst en vertrekdatum al rond te hebben. Begin nu met het e-visum aanvragen

Hoe kan ik het visum aanvragen?

Het visum voor Vietnam vraag je snel en veilig aan op ons online aanvraagformulier. Voor meer informatie kun je ook de pagina met uitleg over de aanvraagprocedure bekijken.

Wat zijn de kosten van het visum voor Vietnam?

De kosten van het e-visum zijn €49,95 per persoon. Er zijn verder geen bijkomende kosten bij aankomst. De kosten van visum on arrival bestaan uit de servicekosten van de autorisatiebrief en een stamping fee bij aankomst. Meer informatie over de kosten.

Hoe kan ik het visum betalen?

Je betaalt de kosten van het visum gemakkelijk online met iDeal, PayPal of Bancontact.

Wat is de levertijd van het visum?

Zodra we je visumaanvraag ontvangen hebben controleren we de volgende werkdag handmatig alle gegevens. Als alles correct is ontvangen dan kun je het visum binnen 4 a 5 werkdagen verwachten.

Zijn er incorrecte gegevens ingevuld dan nemen we direct contact met je op om dit te herstellen.

Welke documenten moet ik meenemen naar Vietnam?

Neem het geprinte e-visum mee en houd dit bij de handbagage. Je moet het e-visum bij het inchecken kunnen laten zien. Je kunt het visum voor de zekerheid twee keer printen.

Wat doe ik bij aankomst?

Met het e-visum kun je direct door de paspoortcontrole en je hoeft dus niet nog in een extra rij te gaan staan. Gooi het e-visum absoluut niet weg als je door de controle bent. Je moet het bij vertrek uit Vietnam nog een keer tonen.

Heb je een visum on arrival aangevraagd omdat je langer dan 30 dagen wilt blijven dan moet je naar de ‘’landing visa’’ balie. Daar dien je de documenten en wacht je tot je visum gereed is. Dit duurt vaak lang en we raden deze methode af als je slechts korter dan 30 dagen in het land blijft.

Staat er een cijfer 0 of een letter O in mijn paspoortnummer?

Voor Nederlandse paspoorten geldt dat het altijd om het cijfer 0 gaat. De letter O komt niet voor op het Nederlands paspoortnummer.

Voor Belgische paspoorten geldt dat het wel mogelijk is dat het om het cijfer 0 of om de letter 0 gaat. Controleer dit dus goed.

bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/bevat-mijn-paspoortnummer-het-cijfer-0-of-de-letter-o

Vragen over het visum

Hebben kinderen een visum nodig?

Ja, kinderen hebben een eigen visum nodig.

Wat is de geldigheidsduur van het visum?

Het e-visum is 30 dagen geldig. De geldigheid gaat in vanaf de aankomstdatum die je op het aanvraagformulier hebt ingevuld.

Krijg ik mijn geld terug als ik het visum niet meer nodig heb?

Nee, zodra het visum is geleverd is restitutie niet meer mogelijk. Ook als de aanvraag al in behandeling is kan deze niet meer stopgezet worden.

Kan ik meerdere keren inreizen met het visum?

Met het e-visum kun je eenmalig Vietnam inreizen. Zodra je Vietnam verlaat en weer opnieuw in wilt reizen heb je een nieuw visum nodig. Wil je meerdere keren inreizen dan heb je een multiple entry visum nodig. Deze is alleen aan te vragen bij de Vietnamese ambassade of via onze online visum on arrival service.

Kan ik het visum in Vietnam verlengen?

Dit is mogelijk maar kost veel tijd en extra geld. Probeer dit te voorkomen. Meer informatie over hoe je het visum voor Vietnam kunt verlengen

In vijf minuten je visum voor Vietnam geregeld