Sapa en sneeuw? Ja zeker - verrassendvietnam.nl

Sapa en sneeuw? Ja zeker

sapa vietnam

Sneeuw in Sapa

Wie denkt dat een reis door Vietnam altijd zweten geblazen is, kan bedrogen uitkomen. Het noorden van het land kent namelijk vier seizoenen waardoor het in de winter behoorlijk koud kan worden. Zo ook deze winter waarin sneeuwval het prachtige landschap van Sapa wit gekleurd heeft. Reis je tijdens de wintermaanden door Noord Vietnam zorg er dan voor dat je wat warme kleren meeneemt.

Winter in Noord Vietnam

Ofschoon Noord Vietnam 4 seizoenen kent is het klimaat in de Noord west regio rond Sapa en Lao Cai iets anders. Deze regio kent twee seizoenen, namelijk een droog en een nat seizoen. Het droge Seizoen loopt van oktober tot april en het natte seizoen van april tot september. Vooral in december en januari kan het erg koud worden in de regio en sneeuwval is een verschijnsel dat jaarlijks wel een keer voorkomt. Dit kan een extra mooie dimensie geven aan je reis door de bergen en levert prachtige foto’s op. Iets minder leuk is het als je met je korte broek en slippertjes aankomt denkende dat je in een tropische sauna op reis gaat.

Trekken in Sapa

De beste maanden om te gaan trekken in Sapa zijn van september tot november en van maart tot mei. Temperaturen variëren van 14 tot 28 graden overdag en 10 tot 18 graden ’s nachts. Wil je buiten deze ideale maanden trekken door de regio zorg dan dat je warme kleren bij je hebt tijdens het droge seizoen en regenkleding tijdens het natte seizoen. Trekken in Sapa is een fantastische ervaring maar er is wel iets om rekening mee te houden. Veel treks gaan niet ver de bergen in en er is vaak een horde aggressieve verkopers die wandelaars de hele tocht volgt. Zorg er voor dat je met een goede aanbieder op stap gaat die je buiten de toeristen gebieden brengt. 

Fotocredit: Phil Hoolihan

sapa
sapa
sapa
sapa vietnam
sapa winter

Leave a Comment: