Ba Be National Park | Wonderschone natuur ( Tips 2024 )

Welkom in het Ba Be National Park. Ook wel bekend als Ba Be Lake. Een bestemming in Noord Vietnam die langzaamaan steeds meer harten voor zich wint.

En met reden.

Het landschap is bizar mooi met uitgestrekte meren, regenwoud, valleien met rijstvelden en een aantal fraaie grotten. In het Ba Be National Park leeft ook een enorme verscheidenheid aan bijzondere vogels en wilde dieren.

Dit is dan ook een perfecte plek voor het maken van lange wandelingen.

Het is ook een gebied waar nog steeds veel etnische minderheden in kleine dorpjes van de landbouw en visserij leven. Onder hen vind je de Tay, Hmong en Dzao minderheden.

Kort gezegd, het Ba Be National Park zal niet teleurstellen en is zeker een aanrader om in je route op te nemen. (Nog meer keuzestress met al dat moois in dit land )

Tijd om eens in deze bestemming te duiken. Wat er zoal te doen is en meer lees je in dit artikel.

Here we go.

De beste reistijd voor Ba Be National Park

Ba Be National Park is het gehele jaar door prima te bezoeken maar lange trekkingen tijdens het regenseizoen zijn minder comfortabel. De beste tijd voor een bezoek is tussen januari en mei en tussen september en november. Het regenseizoen loopt hier van mei tot oktober met de meeste regenval in juli en augustus. Het Ba Be Lake krijgt dan soms te maken met overstromingen maar er is geen reden om deze bestemming over te slaan.

Hoe je er komt

Het National Park ligt op zo’n 235km ten noorden van Hanoi. Andere voor de hand liggende bestemmingen in de buurt zijn Ha Giang en Cao Bang.

Vanuit Hanoi

De busreis van Hanoi naar Ba Be National Park duurt ongeveer 4 uur en je kunt deze boeken bij je hotel of elk reisbureau in de oude wijk. Vaak wordt je opgehaald bij je hotel. Makkelijk dus.

Vanuit Cao Bang

Wil je deze bestemming combineren met een bezoek aan de Ban Gioc Waterval dan kom je uit Cao Bang. Deze stad ligt 125 km oostelijk. De rit duurt nog best lang omdat de wegen niet echt goed zijn. Reken op 2,5 tot 3 uur rijden. Lokale bussen boek je het beste via je accommodatie.

Vanuit Ha Giang

De afstand tussen Ba Be en Ha Giang is zo’n 240 km. Ook dit is ondanks de geringe afstand weer een lange rit. Je moet er wat voor over hebben om te kunnen genieten van het prachtige noordelijke landschap. Reken op 5 uur in de bus. Ook hier is het weer het beste als je bij je hotel vraagt of ze de lokale bus voor je reserveren.

Kaart

Ba Be National Park bezienswaardigheden en activiteiten

‘’Wat te doen in Ba Be National Park’’ vraag je?

Nou, sowieso dit.

Varen over Ba Be Lake

Ba Be Lake bestaat uit 3 meren die aan elkaar verbonden zijn. Het meer is zo’n 8 km lang en 400 meter breed. Uit het water rijzen een aantal kalkstenen rotsen en eilandjes die je kunt bezoeken. Kajakken is daar een perfecte activiteit voor. Wie niet wil kajakken kan Ba Be Lake verkennen met een motorboot.

ba be lake

Varen over Ba Be Lake is machtig mooi.

Trekken in het National Park

Een trekking in het Ba Be National Park is top. Je zult dit met een lokale gids moeten ondernemen en deze kun je via je accommodatie inhuren. Je loopt door regenwoud, langs uitgestrekte rijstvelden en bijzondere afgelegen dorpjes van de etnische minderheden.

Fietsen

De meeste homestays in dit gebied hebben fietsen die je kunt gebruiken. De rustige paden zijn uitstekend om op de fiets te verkennen. Je kunt zo een hele dag onderweg zijn en genieten van het prachtige landschap. Ideaal voor wie echt de tijd wilt nemen tijdens het reizen.

landschap ba be national park

Het landschap in Ba Be National Park leent zich uitstekend voor wandel en fietstochten.

Puong Cave

Tijdens een boottocht over het meer kun je via de noordelijke kant de Nang rivier op. Via deze rivier kun je de Puong Cave bezoeken. Een indrukwekkende grot van 300 meter lang en 30 meter breed.

Puong Cave op de Nang Rivier

Hua Ma Cave

De Hua Ma grot ligt iets ten zuiden van het National Park. Ook dit is weer een fraai kunstwerk van moeder natuur. Je komt tijdens je reis door Vietnam nogal wat grotten tegen en zeker als je het Phong Nha Ke Bang National Park nog gaat bezoeken kun je deze best overslaan.

An Ma Pagode

Op een klein eilandje in Ba Be Lake ligt de mooi An Ma Pagode. Tijdens je tocht kun je er stoppen en naar de top van de pagode wandelen. Daar heb je een mooi uitzicht over het meer.

Cam Ha Village

Dit traditioneel Tay dorp is te bezoeken als onderdeel van een tour over Ba Be lake en de Nang Rivier. De Tay leven hier in harmonie met de natuur en gebruiken nog steeds eeuwenoude landbouw en visserij technieken.

Dau Dang Waterval

De Dau Dang waterval is ook te bezoeken tijdens een boottochtje over de Nang Rivier. Niet zo spectaculair als andere watervallen in Vietnam maar leuk om te bezoeken als je over de rivier vaart.

dau dang waterval

Eten en drinken

Het lokale eten is fantastisch met verser vis, vlees en groenten die op een duurzame manier gevangen en verbouwd zijn. In de buurt van het National Park vind je niet veel restaurants en de meeste reizigers zullen de maaltijden bij de accommodatie nuttigen. En daar zul je van genieten.

bamboe rijst

Rijst wordt in deze regio vaak gekookt in de stronken van bamboe. De rijst wordt samen met zout water in de bamboe geperst en in een bananenblad gewikkeld. Dit wordt vervolgens gekookt. Soms wordt het zoute water vervangen door het water uit een jonge kokosnoot wat een bijzondere smaak aan de rijst geeft.

Tours en trekkingen naar Ba Be National Park

Tours naar Ba Be Lake en het National Park worden vaak gecombineerd met een bezoek aan de Ban Gioc Waterval in Cao Bang. Deze tours duren altijd 3 dagen en 2 nachten en je overnacht dan bij homestays op bijzondere locaties.

Het is ook mogelijk om een tour naar alleen Ba Be te boeken. Deze torus zijn 2 dagen en 1 nacht met de overnachting aan de rand van het meer in een homestay.

Overnachten

Verwacht geen luxe hotels in deze regio. Het draait hier echt om de ervaring in een homestay. In Vietnam wordt deze term vaak gebruikt om aan te geven dat het om een accommodatie gaat die door een familie gerund wordt.

Deze homestays variëren van heel basic met matrassen op de vloer in een gedeelde slaapruimte tot meer comfortabele privé kamers met een eigen badkamer.

Wat is je volgende bestemming?

Vanuit Ba Be reis je gemakkelijk verder naar Cao Bang om daar de Ban Gioc Waterval te bezoeken. Heb je zin in de mooiste motorroute van het land reis dan door naar Ha Giang voor de Ha Giang Loop of bekijk deze pagina voor een overzicht van alle bezienswaardigheden in Vietnam.

Of ga terug naar Hanoi en vertrek van daaruit naar een van de onderstaande bestemmingen. 

In de buurt:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.