• Home
  • /
  • Tours
  • /
  • De leukste trekking in Sapa ( 3 dagen 2 nachten )

Trekking in Sapa | Buiten de gebaande paden

Dit is met afstand de beste trekking in Sapa. Met een ervaren lokale Hmong gids kom je langs de mooiste plekjes van Sapa en de omliggende valleien. Van uitgestrekte rijstterrassen tot authentieke dorpjes en magische vergezichten.

Dit is een plek om verliefd op te worden. In het gebied wonen etnische minderheden als de Dzay, Dzao, Hmong en Xa Pho en je ervaart het bijzondere leven van deze mensen als we hun dorpen passeren.

De route brengt je ver buiten de standaard toeristen plekken voor een echte ‘off the beaten track’ ervaring.

Deze trekking is één van de absolute hoogtepunten tijdens je reis door het noorden van Vietnam.

review-marieke

Onze gids Mie was fantastisch...

We zitten nu in de bus terug naar Hanoi. We hebben het geweldig gehad. De drie Nederlandse meisjes hebben we voor drie dagen geadopteerd en dat was erg gezellig! 


Veel gelachen en voor een moeder van een gezin met vier jongens echt een hele leuke ervaring.


Onze gids Mie was fantastisch, wat een mooi mens is dat! De bungalow was prima en het restarant gezellig met lekker eten.


Wandelingen waren mooi, ik was blij met mn bergschoenen. De meisjes hebben rubberlaarzen aangeschaft, de eerste dag kwam de regen met bakken uit de hemel... gister en vandaag was prachtig weer. 


Mooie uitzichten!

Marieke en Frans  //  

review peter

Heel bijzonder gebied...

Het was echt fantastisch. Heel bijzonder gebied met gastvrije inwoners. Gids was erg prettig en wist zeer veel te vertellen over het gebied. Heeft beide dagen een heerlijke lunch voor ons gemaakt. Het hotel was ook erg gemoedelijk, echt lekker sfeertje. Vervoer liep ook op rolletjes. 


Alles serieus ver boven verwachting. Enorm bedankt!!


Nu terugkijkend was het overigens de mooiste activiteit die we hebben gedaan in Vietnam.

Peter en Helen  //  

Vraag over de Sapa trekking?

Stel je vraag direct

  • omschrijving
  • prijzen
  • Boek Nu
  • Paklijst

Dag 1. Hanoi- Lao cai

Je wordt zo rond 20.30 opgehaald en naar het treinstation gebracht waar je op de nachttrein naar Lao Cai stapt. ( air-contioned soft sleeper wooden cabin ). Kies je voor de groepstour dan is het vervoer per luxe bus. Wil je liever met de trein geef dit dan aan tijdens de reservering.

Dag 2. Lao Cai – Sapa - Y Linh Ho - Lao Chai – Ta Van

Je komt rond 06.00 aan op het treinstation van Lao Cai waar je opgewacht wordt door de chauffeur die je naar het Cat Cat View Hotel in Sapa brengt. Hier kun je een douche nemen en even lekker ontbijten. Ondertussen heb je een fantastisch uitzicht over Sapa stad en de Muong Hoa vallei. Rond 09.00 wordt je opgehaald door je eigen lokale Hmong gids. De trekking gaat beginnen. We beginnen de trekking met een bezoek aan de lokale markt om proviand in te slaan voor de lunch. Goed voorbereid beginnen we aan de trek naar Y Linh Ho, Lao Chai en Ta Van in de Muong Hoa Vallei.

Tijdens de 15km lange trekking bezoeken we 3 dorpjes van etnische minderheden. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de vallei met in de verte de Fansipan, Vietnam’s hoogste berg. De trek leidt ons vervolgens door het dorp van de ‘Black Hmong’ waar je kennismaakt met de traditionele manier van weven en borduren. Na een vullende lunch trekken we door en overnachten we in een traditioneel Hmong huis in Ta Van. Met afstand de beste accommodatie in de vallei.

Dag 3. Ta Van – Giang Ta Chai – Sapa

Na een lekker ontbijt verlaten we Ta Van en zetten onze trek voort voor een bezoek aan de ‘Red Dao’ minderheid in het dorpje Giang Ta Chai. We komen langs een prachtige waterval, lopen over smalle paden tussen de rijstterrassen en steken de Muong Hoa Rivier over om te lunchen op een fantastische plek. Langzaam keren we terug naar Ta Van waar je nog even kunt douchen en wat relaxen voordat je opgehaald wordt om terug te keren naar Sapa. Vanuit Sapa stap je in de comfortabele bus terug naar Hanoi waar je rond 22.00 aan zal komen.

Combineer de trekking in Sapa met de volgende tours