Lao Cai | Uitvalsbasis voor bijzondere markten

De meeste reizigers zien van Lao Cai niet meer dan het plaatselijke treinstation. En waarom zou je blijven als je vanuit hier snel in het prachtige Sapa kunt komen. Een gebied gezegend met prachtige rijstterrassen en uitstekende mogelijkheden voor lange trekkingen door de bergen.

Wat veel mensen niet weten is dat in de buurt van Lao Cai veel traditionele markten worden gehouden door de ongeveer 20 etnische minderheden die hier leven. Een indrukwekkend schouwspel waar ik verderop in dit artikel meer over vertel.

Rondom Lao Cai kun je ook genieten van indrukwekkende berglandschappen en als Sapa niet had bestaan dan was dit waarschijnlijk de uitvalsbasis geweest voor alle toeristen.

De stad dient verder als grensplaats en je kunt hier de grens met China oversteken. De Lao Cai / Hekou grens is elke dag geopend van 7.00 tot 22.00.

het landschap van de lao cai provincie

Rijstterrassen is wat deze provincie haar aantrekkingskracht heeft gegeven.

Waarom zou je Lao Cai moeten bezoeken?

De nummer 1 reden om Lao Cai te bezoeken zijn de markten die in de buurt gehouden worden door de minderheden die diep in de bergen leven. Deze markten worden op specifieke dagen gehouden dus je moet je reisplan hierop afstemmen.

De meest bekende is de Bac Ha zondagsmarkt maar als je toch deze kant op komt stel ik voor dat je op zaterdag de Can Cau markt bezoekt. Deze markt is misschien nog wel een stuk interessanter. Reis vervolgens op zondag door naar Sapa voor het begin van een mooie meerdaagse trekking.

Een reisschema om Lao Cai en Sapa te combineren zou er als volgt uit kunnen zien.

  • Vrijdag: Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai
  • Zaterdag: Bezoek aan de Can Cau Markt
  • Zondag: Bezoek aan de Bac Ha Markt en doorreizen naar een homestay in een van de valleien rond Sapa
  • Maandag: Een volle dag trekken en overnachten in een homestay
  • Dinsdag: Een halve dag trekken en in de middag met de bus terug naar Hanoi

We organiseren regelmatig dergelijke maatwerktours voor klanten dus neem contact op als je hier interesse in hebt.

De Can Cau markt

De Can Cau markt wordt elke zaterdag gehouden en ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Lao Cai. De voornamelijk mensen van de Hmong groep komen vanuit de dorpjes in de bergen hiernaartoe voor het verhandelen van vee. Andere goederen die verkocht worden zijn groenten en kruiden.

De Can Cau zaterdagmarkt

Mocht je nog een buffel willen kopen dan weet je nu waar je moet zijn.

Een indrukwekkend schouwspel zeker in combinatie met de prachtrige traditionele kleding die de mensen dragen.

Je moet niet verbaasd opkijken als er ook honden en katten verkocht worden. Deze voor ons trouwe huisdieren worden in deze regio nog veel gegeten. Zo komen er ook veel mensen uit China naar deze markt hiervoor.

De Bac Ha Markt

De beroemde Bac Ha markt wordt elke zondag gehouden en ligt op zo’n 55km van Lao Cai. Het is de centrale ontmoetingsplaats voor minderheden als de Black Dao, Tay, Nung en Hmong. Het is een drukste van jewelste en ook hier zie je de tradtionele kleurrijke klederdracht in overvloed. Het is ook een uitgelezen gelegenheid om souvenirs te kopen.

De Bac Ha Markt wordt door veel toeristen bezocht en daarom raad ik aan om in Bac Ha te overnachten als het kan. Je kunt dan vroeg opstaan en als een van de eerste de markt in volle glorie zien. Dit soort traditionele markten starten altijd erg vroeg en zijn rond een uur of 10 al een stuk minder levendig.

Reis door vanuit Lao Cai

Ben je uitgekeken in Lao Cai dan is het tijd om door te reizen. Zoals eerder gezegd is een bezoek hier uitstekend te combineren met een trekking tour in Sapa.

Lao Cai ligt ook op zo’n 4,5 uur rijden van Ha Giang. Een super indrukwekkende bestemming waar je de prachtige meerdaagse motortour kunt doen.

Meer mooie bestemmingen:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.