Vervoer naar Sapa: Nachttrein of bus vanuit Hanoi

Het prachtige Sapa, gelegen diep in de bergen van het noordwesten en de thuishaven van de mooiste rijstvelden in Vietnam. De nachttrein naar Sapa vanuit het historische Hanoi heeft iets romantisch en is voor velen de vervoerskeuze bij uitstek.

Lange tijd was de trein het enige comfortabele vervoersmiddel maar sinds kort is de noodzaak om de trein te pakken wel minder geworden. Nieuwe wegen en een uitstekende bus service hebben deze highlight een stuk makkelijker bereikbaar gemaakt.

Desalniettemin blijft de trein naar Sapa een perfecte optie. Met name voor wie op zoek is naar een unieke belevenis. Het gezegde ‘’ Het gaat niet om de bestemming maar de reis er naar toe’’ gaat in dit geval goed op. Gaat het je dus om de reiservaring neem dan de trein. Wil je zo snel en goedkoop mogelijk naar Sapa dan is de bus je beste optie.

Op deze pagina kun je lezen wat je kunt verwachten van de nachttrein, trein of de busreis vanuit Hanoi naar Sapa. Hoe je tickets reserveert, de noodzaak van vooruit boeken en hoe je vanaf het aankomstpunt naar je accommodatie komt.

De treinen en treintijden naar Sapa

Ten eerste, als we het over de trein naar Sapa hebben betekent dat eigenlijk de trein naar Lao Cai. Lao Cai (36km van Sapa )is waar het dichtstbijzijnde treinstation te vinden is.

Er zijn verschillende operators op het traject variërend van simpele service tot hotel ervaring. Welke je kiest hangt natuurlijk af van je budget maar wil je minder dan €20 voor een enkele reis betalen dan zou ik er voor kiezen om de nieuwe Sapa Express bus te nemen. De beste prijs/kwaliteitsverhouding voor een comfortabele nacht rit ligt rond de €35. De slaapvertrekken hebben 4 of 2 bedden

Best beoordeelde operators

 • Dream Express
 • Oriental Express
 • King Express

De treinen vertrekken vanuit Hanoi allemaal tussen 21.30 en 22.00. De rit neemt zo’n 8.5 uur in beslag dus verwacht tussen 5.30 en 6.30 aan te komen in Lao Cai. Een extra reisdeken kan van pas komen. De airconditioning maakt de cabines nogal fris.

Als je aankomt op het station van Lao Cai kan het allemaal nogal hectisch zijn. Er komen ongetwijfeld mensen naar je toe die je een transfer naar Sapa aanbieden. En sommigen proberen misbruik te maken van de slaperige toeristen door te hoge prijzen te vragen. Een eerlijke prijs voor vervoer per minibus moet zo rond de VND50.000 liggen. Beter nog is om een hotel te boeken met ophaalservice. Dan staat er iemand met jouw naambordje te wachten wat de ervaring wat prettiger maakt.

De nachttrein naar Sapa reserveren

Wil je vlak voor vertrek de trein reserveren dan heb je kans dat de gewilde plaatsen niet meer beschikbaar zijn. Aan te raden is om wat ruimer van te voren te boeken. Vrijwel elk hotel of reisbureau in Hanoi kan dit voor je doen maar de tijdspanne is soms krap. Wil je meer zekerheid dan is er tegenwoordig de mogelijkheid om online te reserveren. Er zijn echter een aantal websites die behoorlijk opgeblazen prijzen weergeven. Als je online boekt gebruik dan de website van 12GoAsia voor de beste prijzen.

Of beter nog boek direct bij ons dan wordt je in het Nederlands geholpen en je kunt in tegenstelling tot bij de meeste websites de tickets al maanden voor vertrek reserveren.

Het alternatief: De nieuwe bus van Hanoi naar Sapa

Een nieuwe snelweg en goede busmaatschappijen hebben ervoor gezorgd dat de noodzaak van een treinreis is weggenomen. Bovendien gaat de bus direct naar Sapa zodat je niet meer hoeft te pendelen tussen Lao Cai. Maak gebruik van de Sapa Shuttle Bus of de Sapa Express Bus. De rit duurt zo’n 5.30 uur.

Er vertrekt om 6.30 een bus vanuit Hanoi of neem de nachtbus met vertrek om 22.00. 

Georganiseerd naar Sapa? Boek onze Sapa trekking tour. Daarmee maak je een fantastische tocht door niet toeristische gebieden. 

Meer reistips:

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

 1. Hoi,

  ik vraag mij af of er ook toiletten aanwezig zijn in de bussen. Dit kan ik niet terug lezen.

  Is de nachttrein een goede optie? dit omdat je hiermee ook een overnachting bespaard? Wat zou je zelf kiezen? Reis van Hanoi naar sapa

  1. Hoi Sanne,

   Niet elke bus heeft een toilet maar ze maken altijd een stop onderweg. Er gaan sinds kort luxe cabin bussen naar Sapa. Daar kun je languit in liggen dus dat is een goede optie voor de nacht.

 2. Hallo Thomas,
  Wij zijn met z’n drieën en willen graag de nacht bus nemen van Hanoi naar Sapa.
  Wat zijn de kosten voor een retour ticket?
  Je sprak ook over een georganiseerde tour wat zijn de kosten daarvan?En om hoeveel dagen gaat het dan?
  Groet Thelma

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.