Nieuwe bus service tussen HCMC airport en het centrum - verrassendvietnam.nl

Nieuwe bus service tussen HCMC airport en het centrum

vervoer vietnam

Het centrum van Ho Chi Minh City was al lange tijd bereikbaar met bus 152. Maar om een of andere reden was de route nooit echt bekend bij toeristen. En ofschoon taxi’s goedkoop zijn is de bus absoluut de goedkoopste optie.

De autoriteiten in Ho Chi Minh City vonden het tijd om het vervoer per bus vanaf de luchthaven Tan Son Nhat een prominentere plek te geven. Vanaf nu kun je ook met bus route 109 naar verschillende bestemmingen in het centrum waaronder Ben Tanh Market en de populaire backpacker straten Bui Vien en Pham Ngu Lao.

Bus 109 rijdt tussen 5:30 in de ochtend en 1:30 in de nacht. Bussen vertrekken elk kwartier en je vind de bussen bij de aankomsthal. De prijs voor een kaartje is VND 20.000 wat omgerekend op zo’n 70 cent uitkomt.

Afhankelijk van de drukte in het verkeer zal de rit zo rond de 40 minuten in beslag nemen. Verblijf je niet in de backpacker straten dan kun je het beste uitstappen bij Ben Tanh Market en vanaf daar een taxi of de benenwagen nemen naar je hotel.

Kom je laat in de nacht aan en heb je geen zin om de bus te pakken? Een taxi naar het centrum kost rond de VND 150.000 – 200.000 ( 8 euro ).


Leave a Comment: