Ben Thanh Markt

ben thanh markt in ho chi minh city

Je kunt er niet omheen. Iedereen die door Ho Chi Minh City of Saigon zoals velen het nog steeds noemen wandelt, loopt er vroeg of laat tegenaan. De Ben Thanh markt. Dit iconische gebouw heeft een prominente plek in district 1, het hart van de stad. De rotonde voor de markt verbindt de belangrijkste straten van het centrum met elkaar en het 23-9 park vlakbij is de plek voor locals en toeristen om even tot rust te komen of juist te sporten.

Geschiedenis van de Ben Thanh markt

In de 17e eeuw was deze plek al in gebruik als markt waar de mensen hun waar verkochten, echter de markt was in de open lucht. In 1870 is het marktgebouw door de Fransen gebouwd en had de naam ‘’Les Halles Centrales’’ waarna de markt in 1912 verhuisde naar de huidige locatie en omgedoopt werd tot ‘’Cho Ben Thanh’’. In 1985 is de markt gerenoveerd.

De markt vandaag de dag

De Ben Thanh markt dient tegenwoordig vooral een functie voor het toenemende toerisme en de markt is dan ook de plek bij uitstek om te gaan shoppen. Je vind hier alles van nep horloges tot ‘’designer’’ kleding alsmede een scala aan schoenen en souvenirs. Afdingen is hier iets dat je absoluut moet doen. Deel de gevraagde prijs door 3 en je bent aardig op weg. Naast toeristen wordt de markt toch nog steeds veelvuldig gebruikt door de locals. Er is een grote afdeling met verse groente, vis en vlees waar de locals hun boodschappen komen doen. Ook het foodcourt in het midden van de markt is populair. Aan te raden is om hier iets te eten. De gerechten zijn vers vanwege de hoge omloopsnelheid en je kunt hier echte klassiekers proeven.

In de avond gaat de markt dicht maar buiten gaat het feest gewoon door. De avondmarkt gaat gewoon door met het verkopen van souvenirs en kleding. Ook worden er openlucht restaurants geopend in de avond waar je heerlijk kunt eten. Loop je een blokje om dan kun je terecht bij de vrij nieuwe ‘’Saigon streetfood’’ market waar je alle klassieke straatgerechten kunt proeven in een schone en modernere atmosfeer.

Ben thanh als uitvalsbasis

Door de centrale ligging in hat hart van de stad vind je in de straten rond de markt een ruime keuze aan prima hotels en restaurants. Vanuit hier ben je in no time bij alle bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City. Vervoer rond de markt is gemakkelijk te regelen. Taxi’s rijden af en aan en ook een ritje op een cyclo is vanuit hier leuk om te doen.


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.