Traditioneel eten bij Secret Garden

Het interieur van Secret Garden

De afgelopen jaren is er een trend gaande waarin steeds meer restaurants in Ho Chi Minh City het traditionele ‘’home cooking’’ omarmen. Deze restaurants serveren gerechten die je bij de Vietnamees thuis ook kunt verwachten. Recepten doorgegeven van moeder tot dochter. De restaurants perfectioneren deze gerechten en maken er een waar feest voor de smaakpapillen van.

ingang naar secret garden

De ingang van het trappenhuis

Zo ook Secret Garden. Een gezellig restaurant op het dak van een oud pand in een zijstraatje van Pasteur. Een korte klim door een oud trappenhuis van een appartementen complex brengt je naar een oase in de drukke stad. Na binnenkomst zie je als eerste de open keuken en de geuren komen je al vriendelijk tegemoet. Het dak waar een verkoelende wind waait staat vol met planten, mooie traditionele eettafels en de kippen scharrelen hier vrij rond.

Toen ik hier 3 jaar geleden voor het eerst kwam was ik direct verkocht aan de smaak van het eten en de gezellige sfeer die er hangt. Het restaurant was toen nog niet zo lang in bedrijf en werd langzaamaan steeds populairder. Tegenwoordig is het dan ook aan te raden om even te reserveren voordat je komt, zeker in het weekend.

Vandaag na het overslaan van de lunch kregen we tegen een uur of 4 ineens immense honger. Tijd voor een late lunch dus. Het restaurant was rustig rond deze tijd. We bestelden morning glory met knoflook, babyribbetjes met citroengras en vis in tomatensaus. Aangevuld met witte rijst. Om de dorst te lessen een frisse ‘’tra da’’ ( Vietnamese ijsthee ) en een glas lemongrass juice. Kosten: VND300.000 ( een kleine 12 euro ).

Heb je hier ook gegeten? Deel je favoriete gerechten in de comments hieronder.

morning glory met knoflook

morning glory met knoflook

baby ribs met citroengras

baby ribs met citroengras

Vis in tomamtensaus

Vis in tomamtensaus

Adres: bovenste verdieping 158 Pasteur, Ben Nghe ward

Openenigstijden: 8.00-22.00

Telefoon: 090 990 46 21


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.