• Home
  • /
  • Tours
  • /
  • Mekong Delta tour 2 dagen 1 nacht | Unieke ervaring als een local

Mekong Delta tour 2 dagen 1 nacht | Cai Rang drijvende markt

''Je kunt de Delta zien of je kunt de Delta ervaren.''

Als je een kijkje wilt nemen in het echte leven van een Vietnamees in de Mekong Delta dan is deze tweedaagse tour een must do.

Vanuit het platteland rond de stad Can Tho bezoek je onder andere de beroemde drijvende markt Cai Rang, geniet je van een typisch Vietnamees familiediner en rust je uit in de tuin van de prachtig gelegen homestay. En de nachtegaaltjes onder ons kunnen hun kunsten vertonen tijdens een echte karaokesessie.

Vraag over deze tour?

Stel je vraag direct

  • omschrijving
  • prijzen
  • Boek nu

Dag 1. Van Ho Chi Minh City naar Can Tho ( inclusief lunch en diner )

Vertrek in de ochtend met de bus of privé auto richting Can Tho, de grootste stad in de Delta omringd door een prachtig plattelandslandschap.

Na aankomst wordt je opgehaald door je lokale gids en is het tijd voor een eerste kennismaking met de lokale keuken. Lunch tijd!

Voldaan en uitgerust stap je op een traditionele boot en vaar je door de kanalen van de Delta langs een rijstfabriek en een dorpje dat helemaal gewijd is aan het kweken van planten. Laatste stop is natuurlijk de lokale markt want er moet inkopen gedaan worden voor het avondeten. En dat is hoe het gaat in de Delta, altijd dagvers van de markt.

Met alle ingredienten voor het avondeten op zak vaar je nog een kleine 20 minuten door de nauwe waterwegen naar de homestay. Een prachtig gelegen huis aan een kanaal met een mooi uitzicht over het platteland. En geen zorgen, de kamer is van alle gemakken voorzien zoals een muskietennet, ventilator en airconditioning.

Nog even geduld voor het avondeten en dit is dan ook het uitgelezen tijdbestek om de omgeving te verkennen op een fiets. En wie even helemaal niets wilt doen gaat even plat in de hangmat onderwijl genietend van de rust op het platteland. Geniet de rest van de avond samen met de familie van dat echte Mekong Delta gevoel.

De kamer waar je overnacht op het terrein van de familie.

Dag 2. De drijvende markt van Cai Rang ( inclusief ontbijt en lunch )

Ok, dus je wilt de Delta echt ervaren als een local. Dan wordt je ook vroeg uit de veren gejaagd. Je vertrekt om 05.00 op de boot naar de beroemde drijvende markt van Cai Rang. Geniet van de zonsopkomst en zie de markt tot leven komen tijdens het ontbijt op de boot.

Dit is waarom je vroeg op moet. Vanwege de hitte stopt de markt al vrij vroeg en als je laat komt zoals heel veel tours doen dan zijn de meeste boten al weg.

Gelukkig heb je de markt nu in vol ornaat kunnen bewonderen. Tijd om nog wat te varen door de aansluitende kanalen en mangroven en een bezoek te brengen aan een fruitplantage. Grote kans dat dit de eerste keer is dat je deze soorten fruit zult proeven.

Na de lunch ga je met de bus terug naar Ho Chi Minh City.

Deze tour is ook te boeken in combinatie met een privé chauffeur voor extra reiscomfort.

2 dagen tour in de Mekong Delta

Meer unieke ervaringen