Rondreis Noord-Vietnam 3 weken 

Fantastische natuur en cultuur

Deze rondreis door Noord-Vietnam in 3 weken neemt je mee langs de absolute hoogtepunten van deze regio. Van het drukke en gezellige Hanoi Old Quarter tot de serene rust van Pu Luong Nature Reserve en dramatische bergpassen in Ha Giang en Cao Bang. 

Aangevuld met bijzondere markten en de cultuur van etnische minderheden en je hebt een super bijzondere reis te pakken. 

We sluiten de reis vervolgens af in stijl met een ontspannende cruise door Halong Bay. 

In vogelvlucht

Tam Coc
  • 21 dagen
  • Start in Hanoi
  • Vertrek uit Hanoi
  • Hanoi - Sapa - Ha Giang - Dong Van - Meo Vac - Ban Gioc - Ba Be National Park - Mai Chau - Pu Luong - Tam Coc - Bai Tu Long Bay

Maak dromen werkelijkheid!


Programma rondreis Noord-Vietnam 3 weken

Dag 1. Aankomst in Hanoi 

Welkom in Hanoi. De rit van het vliegveld naar jullie hotel neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
Onderweg kijk je al je ogen uit. De stroom aan scooters waarop van alles en nog wat vervoerd wordt, de bedrijvigheid in de winkels langs de weg en de rook van gegrilde karbonades. Je hebt het door, het leven speelt zich hier af op straat.


Nadat jullie zijn ingecheckt kun je alvast de buurt gaan verkennen of lekker uitrusten in de kamer.

Om 18.00 worden jullie opgehaald en starten we de reis gelijk op de beste manier mogelijk.

Tijd om de Vietnamese keuken te verkennen! Tijdens deze streetfood tour neemt de gids jullie mee door de nauwe straatjes van Hanoi Old Quarter en verteld jullie alles over het ontstaan en het reilen en zeilen in de straten. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 2. Fietsen door Hanoi 

Rond 08.00 worden jullie opgehaald voor een 4,5 uur durende fietstocht door de stad en de Rode Rivier Delta. Dit is het platteland grenzend aan Hanoi. 

Je zou het niet verwachten maar het is helemaal niet moeilijk om door het drukke verkeer te manoeuvreren. 

Jullie komen langs highlights als het Mausoleum en de poorten van de oude stad. Ook fietsen jullie door nauwe steegjes, langs B52 lake en langs het grote Westlake. 

En wat te denken van de beroemde Train Street!

Het laatste deel van de tocht fietsen jullie het platteland in ook wel bekend als ''The Banana Plantation''. Het stikt hier van de bananenbomen. Heerlijk ontspannend over de smalle paden bereiken jullie Long Bien Bridge. Over deze iconische brug fietsen jullie terug de oude stad in. 

Een betere kennismaking met Hanoi is er niet. 

Jullie eindigen deze ochtend met een lekkere lunch. 

Rond 13.00 zijn jullie terug in de stad waar jullie de rest van de middag naar eigen inzicht kunnen besteden. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 3. Hanoi - Ta Van

Deze ochtend worden jullie rond 06.30 opgehaald voor een comfortabele busrit naar Sapa. Jullie komen daar rond 13.00 aan en hebben de rest van de middag en avond vrij te besteden. 

  • Comfortabele homestay of luxe ecolodge

Dag 4. Muong Hoa Valley

Om 09.00 zal de lokale Hmong gids jullie verwelkomen en kan het grote avontuur starten. De gids spreekt prima Engels en kan jullie werkelijk alle ins en outs over het leven in de valleien geven.

Deze dag trekken jullie zo'n 8km door de Muong Hoa Vallei, een van de mooiste gebieden in deze regio. 

  • Comfortabele homestay of luxe ecolodge

Dag 5. Ta Van - Ha Giang

Na de lange tocht van gisteren staat er vandaag een kortere wandeling op het programma. Jullie wandelen naar Giang Ta Chai, een dorp omringd door rijstterrassen. Hier lunchen jullie bij een lokale familie. Na de lunch lopen jullie terug naar de homestay om op te frissen om vervolgens door te reizen naar Ha Giang per bus of privé vervoer. 

  • 3 sterren hotel

Dag 6. Ha Giang - Dong Van 

Na het ontbijt stappen jullie met de gids in de auto voor de eerste etappe. Jullie reizen vandaag richting Yen Minh en komen langs prachtige viewpoints zoals Quan Ba Heaven's Gate en de Twin Mountains. Onderweg maken jullie verschillende stops waaronder ook een korte wandeling.

De dorpjes van de etnische minderheden zijn erg interessant en kleurrijk. Ook interessant is het paleis van de Hmong koning. 

  • 3 sterren hotel

Dag 7. Dong Van - Meo Vac

Jullie avontuur bereikt vandaag nieuwe hoogten, letterlijk en figuurlijk, met als hoogtepunt de epische Ma Pi Leng Pass. Deze indrukwekkende pas, op een duizelingwekkende hoogte van 1500 meter, is met vakmanschap gebouwd door de etnische minderheden die dit betoverende gebied thuis noemen. Bereid je voor op een verbluffend panorama dat je hart sneller doet kloppen.


Na deze onvergetelijke passage wacht een nieuw avontuur op de Ngo Rivier ( afhankelijk van weersomstandigheden ). Stap aan boord van een boot en laat de majestueuze kliffen van de indrukwekkende canyon je omringen.


De reis gaat vervolgens verder, door schilderachtige landschappen, richting het sfeervolle Meo Vac, waar jullie de komende nacht zullen doorbrengen. Laat je onderdompelen in de lokale charme, proef de heerlijke gerechten en laat de indrukken van vandaag bezinken terwijl je je voorbereidt op de volgende dag vol ontdekkingen. 

  • 3 sterren hotel

Dag 8. Meo Vac - Ban Gioc

TIP: elke zondag wordt in Meo Vac een bijzondere markt gehouden. Een bezoek aan deze markt is absoluut de moeite waard. Bij het plannen van de reis kunnen we hier rekening mee houden. 

Vandaag rijden jullie richting één van de mooiste provincies van Vietnam. Cao Bang. Het is de plek waar je de fantastische Ban Gioc waterval gaat bekijken. Onderweg naar Cao bang stoppen jullie in een bijzonder dorp en maken jullie een stop bij de markt in Bao Lac. Deze markt wordt gebruikt door de Black Lo Lo en San chi minderheden. Aan het einde van de middag komen jullie aan bij de homestay in Cao Bang.

  • 3 sterren hotel

Dag 9. Ban Gioc - Ba Be National Park

Vandaag bezoeken jullie de meest spectaculaire waterval van Vietnam. De Ban Gioc Waterval is een absoluut plaatje. De Quay Son Rivier vormt hier een natuurlijke grens tussen China en Vietnam en de Ban Gioc waterval ligt dan ook voor een gedeelte op Chinees grondgebied.


Het omringende landschap met rijstvelden en uitgestrekt Karst gebergte is fenomenaal. Het water klettert van zo’n 60 meter hoogte naar beneden en de breedte van deze enorme waterval is meer dan 300 meter. Na de lunch rijden jullie door naar Ba Be Lake waar jullie neerstrijken in een leuke homestay.

  • Homestay of 3 sterren hotel

Dag 10. Ba Be National Park

Vandaag genieten jullie van de mooie natuur in Ba Be National Park. Jullie maken een boottocht over het imposante Ba Be Lake, een van de grootste meren ter wereld. Het landschap is magisch. Onderweg stoppen jullie bij de Puong Cave, een grot waar duizenden vleermuizen hun huiskamer van hebben gemaakt. Je hoeft niet bang te zijn voor deze dieren.


Langs de overs van het meer liggen ook verschillende dorpjes van de Tay minderheid. Jullie strekken even de benen en maken een hier interessante wandeling. Tijdens de warme maanden kun je ook prima zwemmen in Ba Be Lake. Aan het einde van de middag worden jullie teruggebracht naar de homestay.

  • Homestay of 3 sterren hotel

Dag 11. Ba Be National Park - Hanoi 

Deze ochtend doen jullie het rustig aan. Na de lunch rijden jullie terug naar Hanoi met nog enkele korte stops onderweg.

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 12. Hanoi - Mai Chau 

Vandaag reizen jullie naar het westen. Rond 08.00 haalt onze chauffeur jullie op voor de rit naar Mai Chau, een van de mooiste valleien in Noord Vietnam. Een gebied met uitgestrekte rijstvelden, rotsformaties en gemoedelijke dorpje. Jullie komen bij de accommodatie aan rond het middaguur. Tijd om te lunchen.

Na de lunch komt de gids jullie halen voor een fietstour door de de vallei. 

  • 3 of 4 sterren hotel

Dag 13. Mai Chau 

Vandaag hebben jullie een vrije dag in Mai Chau. Geniet van de rust aan de rijstvelden of ga op verkenning in de dorpjes vlakbij. Als jullie vandaag een trekking willen doen dan zijn er mogelijkheden voor een halve dag of een hele dag.

Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de enorme glazen brug in Moc Chau. 

  • 3 of 4 sterren hotel

Dag 14. Mai Chau - Pu Luong

Vandaag worden jullie rond 10.30 opgehaald voor een rit naar het niet ver gelegen Pu Luong Nature Reserve. Het Pu Luong Nature Reserve heeft een beeldschoon landschap dat gekenmerkt wordt door rijstterrassen, uitgestrekte velden, bossen en beekjes.De etnische minderheden die in dit gebied leven behoren tot de White Thai.

  • Ecolodge

Dag 15. Pu Luong Nature Reserve

Vandaag staat er een volle dag trekking in Pu Luong Nature Reserve op het programma. Er zijn verschillende routes die gelopen kunnen worden, afhankelijk van het seizoen en de gewenste inspanning. 

  • Ecolodge

Dag 16. Pu Luong - Tam Coc

Na de lange tocht van gisteren kunnen jullie deze ochtend gebruiken om lekker te ontspannen bij de accommodatie. Als jullie nog een trekking willen doen of een raft tochtje op de rivier dan is dat optioneel bij te boeken.
Na de lunch brengt de chauffeur jullie naar Tam Coc.

  • 3 of 4 sterren hotel

Dag 17. Tam Coc 

Ontdek het wonderlijke Tam Coc. De beste manier om het landschap te verkennenj is op de fiets. De gids neemt jullie mee langs de Thai Vi Tempel, de Bich Dong Pagode en het Hang Mua Viewpoint. Ook maken jullie een boottocht door dit wonderlijke landschap. 

  • 3 of 4 sterren hotel

Dag 18, 19, 20. Cruise door Bai Tu Long Bay 

Tijd voor ontspanning en om alle indrukken van de afgelopen weken te verwerken. Onze chauffeur brengt jullie naar de haven waar jullie aan boord gaan van een comfortabel schip om te genieten van heerlijke maaltijden en het wereldberoemde landschap van Halong Bay. 

Dit is een 3 daagse cruise waarbij je de gelegenheid hebt om echt diep het gebied in te duiken. Op de derde dag gaan jullie met de cruise bus terug naar Hanoi voor de laatste overnachting. 

  • Cruise

Dag 21. Einde rondreis Noord-Vietnam 3 weken

Tot ziens! We hopen dat jullie genoten hebben van deze 3weekse reis langs de fabelachtige landschappen van Noord-Vietnam. We zien jullie graag nog een keer terug om de rest van dit bijzondere land te ontdekken. 

Daarom Verrassend Vietnam

Janice en Hendrik

Onze reis door het noorden had niet beter georganiseerd kunnen worden. Alle chauffeurs stonden altijd op tijd klaar, de gidsen waren informatief en vriendelijk. De 6 daagse Ha Giang tour was voor ons een hoogtepunt. Bedankt ook voor het aanpassen van de reis toen onze bagage niet in Hanoi was aangekomen. Hierdoor hebben we optimaal kunnen genieten. 

Praktische informatie

Budget vanaf

Vanaf €2000 Per persoon

Deze reis is volledig naar wens op maat te maken. De prijs hangt af van het type accommodatie en het aantal excursies. 

Inclusief

  • Tours en entreegelden
  • Ontbijt
  • Lunch tijdens excursies
  • Transfers en treinreizen
  • Binnenlandse vlucht
  • 24/7 ondersteuning

Exclusief

  • Intercontinentale retourvlucht
  • Visum
  • Reisverzekering
  • Klantbijdrage GGTO Garantiefonds
  • Reserveringskosten

Tijd om jullie vakantieplannen vorm te geven.

Offerte Aanvraag Rondreis Noord Vietnam 3 weken

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Een indicatie is voldoende. Onze reizen kunnen op elk gewenste dag gestart worden.
Een indicatie is voldoende. Hiermee kunnen we de juiste hotels kiezen en inschatten welke excursies we kunnen opnemen in het reisvoorstel.
Geef aub zo uitgebreid mogelijk aan wat jullie wensen zijn voor deze rondreis. Zijn er bepaalde bestemmingen die jullie niet willen missen of hebben jullie voorkeur voor bepaalde activiteiten?Veel strand of veel natuur? Hoe duidelijker je bent, des te beter kunnen we je een passend voorstel aanbieden.