Cat Tien National Park |Een divers regenwoud in Vietnam

Cat Tien National Park is een jungle gelegen in het zuiden van Vietnam. Veel reizigers slaan het park over en dat is eigenlijk onterecht. Met maar liefst 72.000 hectare aan natuur en wildlife, kan je je hier namelijk gerust een aantal dagen vermaken. In dit park vind je een geweldige diversiteit van zowel planten als wildlife. Je kunt er dan ook prachtige wandel- en fietstochten maken. We vertellen je graag meer over deze nog onontdekte bestemming.

Hoe je er komt

Het Nationale park ligt min of meer precies tussen Dalat en Ho Chi Minh City. Om er te komen neem je de bus van de ene naar de andere stad en stap je uit bij Tan Phu Post Office. De rit duurt ongeveer 4 uur.

Vanaf de bushalte is het nog een kleine 10 minuten rijden. Je kunt bij de bushalte gemakkelijk een (moter)taxi regelen om je te brengen. Tot slot moet je om het park binnen te komen met een ferry de rivier oversteken. Dit kost € 2,50. De ferry gaat de hele dag door op- en neer.

Activiteiten in het Cat Tien National Park

Tijd om in de activiteiten te duiken die je hier kunt doen. Er is genoeg te doen om je aan aantal dagen zoet te houden maar de meeste toeristen zullen aan een dag of twee genoeg hebben. 

De ingang van het national park

Wandelroutes

In het park kan je in de eerste plaats natuurlijk heel goed hiken. Er zijn paden met diverse wandelroutes die je kunt volgen. De meeste wandelroutes zijn goed te doen, met name omdat de paden geasfalteerd zijn. Je kunt zelf kiezen hoe lang je wilt hiken. Of je nu een uur wilt wandelen of een hele dag: voor ieder is er een passende route.
Ook kan je in het park fietsen huren waarmee je werkelijk prachtige fietstochten kunt maken over de geasfalteerde paden. Op deze manier kan je relatief snel het park verkennen.

Wildlife spotten


In het park leven beren, gibbons, krokodillen, herten en zelfs olifanten. Helaas laten deze dieren zich niet allemaal vaak zien en leven sommige dieren diep in de jungle. Je kunt in het park een gids vragen om met je mee te gaan op excursie. Een gids kan je helpen met het spotten van wildlife en je meer vertellen over het leven van de dieren in het park.


Voor vogelliefhebbers is het park eigenlijk een must-go. In het park leven namelijk diverse bijzondere vogelsoorten zoals de neushoornvogel en de bisschopsooievaar.

Gibbons in het park

Krokodillenmeer

Een aanrader voor een dagtrip in het park, is om een bezoek te brengen aan het krokodillenmeer. Je vindt dit meer op een paar uur lopen van de ingang van het park. Het wordt aangeraden om deze hike met een gids te doen. Als je wilt kan je een gedeelte van de route afleggen op de fiets. Dit is uiteraard de snellere optie.
Bij het krokodillenmeer zie je als je geluk hebt de krokodillen rondzwemmen. Maar ook zonder krokodillen is het uitzicht over het meer én de wandeling ernaar toe indrukwekkend en zeker de moeite waard

Gibbontrekking & opvang

In Cat Tien National Park kan je een gibbontrekking doen met een gids. Je vertrekt vroeg in de morgen (rond 4:30 uur) omdat de gibbons ’s ochtends het meest actief zijn. De gibbons maken in de ochtend een hard en hoog geluid. Samen met de gids volg je dit geluid net zolang tot jullie de gibbons hebben gevonden. Als de zon opkomt zie je de gibbons hoog in de bomen rondslingeren. Een heel bijzondere ervaring!

Daarnaast is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de Gibbonopvang gelegen aan de overkant van het park. Hier worden gibbons opgevangen die gered zijn uit gevangenschap. De verzorgers werken hier vol passie met als doel de gibbons te trainen om weer in het wild te leven. Een rondleiding in deze bijzondere opvang is leerzaam én een mooie kans om de gibbons van iets dichterbij te bewonderen.

Verblijf in het park

Om het park heen vind je een aantal communities. Omdat deze regio (nog) niet ontdekt is door de meeste toeristen, leven deze communities nog het traditionele Vietnamese leven. Verblijven bij zo’n community is dan ook een bijzondere ervaring en gaaf om te combineren met een bezoek aan het National Park. Veel inwoners uit deze dorpen zijn opgeleid tot rangers. Zij werken dan ook in Cat Tien National Park en kennen de jungle als geen ander.

Je kunt er ook voor kiezen om te verblijven bij een community aan de rand van het park. Bijvoorbeeld in de homestay van mister Binh. Je kunt in deze homestay rekenen op een bijzonder warm welkom. Je verblijft in een simpele maar comfortabele kamer en deelt de badkamer met mister Binh en zijn gezin. Als je hier verblijft kan je rekenen op een echt lokale ervaring. Leef en eet mee met de familie en ontdek het traditionele Vietnamese leven aan de rand van het park. www.thelocalpackage.nl/cattienvillage .

Dit vind je ook interessant

uitgelicht

Het Son Tra Schiereiland | Een prachtig natuurgebied

lees verder
Scooteren over het Son Tra schiereiland | Een prachtig natuurgebied
backpacken vietnam
Backpacken in Vietnam: Routes, tips, kosten en hoogtepunten
Lees Verder
Duiken in Vietnam | Dit zijn de beste plekken
Lees Verder
snorkelen Vietnam
Snorkelen in Vietnam | Ja dat is top
Lees Verder
Hai Van Pass
Hai Van Pass: Een van de mooiste kustwegen ter wereld
Lees Verder
Cu Chi Tunnels in beeld
Cu Chi Tunnels: De Vietnamoorlog van dichtbij
Lees Verder
Treinreis Hue Da Nang
Een prachtige treinreis van Hue naar Da Nang
Lees Verder

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.