Pu Luong Nature Reserve: Mooier wordt het niet

pu-luong-nature-reserve

Buiten de gebaande paden op een kleine 147km afstand van Hanoi vind je een prachtig natuurreservaat en is wat mij betreft één van de mooiste plekken in Vietnam. 

Het Pu Luong Nature Reserve heeft een beeldschoon landschap dat gekenmerkt wordt door rijstterrassen, uitgestrekte velden, bossen en beekjes.

De etnische minderheden die in dit gebied leven behoren tot de ‘’White Thai’’ en zijn waarschijnlijk bekend bij de reizigers die het nabijgelegen Mai Chau al bezocht hebben.

Waar Mai Chau al een populaire bestemming is vanwege de prachtige omgeving is het Pu Luong Nature Reserve toch echt wel van een andere grootte van schoonheid.

Een absolute aanrader voor als je in het noorden van Vietnam bent aanbeland.

Hoe kom je in Pu Luong?

De meeste reizigers gaan naar Pu Luong met een georganiseerde tour vanuit Hanoi. 

Zowel groepstours als prive tours brengen je naar dit fantastische gebied in twee of drie dagen. De rit naar het national park duurt een kleine 4 uur.

Wil je op eigen gelegenheid, vraag dan aan je hotel in Hanoi of ze een busticket voor je boeken. Houd rekening met het feit dat Pu Luong een lang geisoleerd gebied was en dat er weinig tot geen Engels gesproken wordt. 

Ben je al in het nabijgelegen Mai Chau dan kun je daar een taxi, prive auto met chauffeur of een bus regelen. 

Klimaat en de beste reistijd

Pu Luong is gedurende het hele jaar prima te bezoeken maar de beste omstandigheden tref je tussen maart t/m mei en september t/m oktober. 

Onze zomermaanden zijn heet en vochtig maar de rijstterrassen zijn in die tijd felgroen wat het landschap erg mooi maakt. 

Leuk voor de zomervakantie

heart

Pu Luong is een prima plek om tijdens de zomervakantie te bezoeken. Erg leuk ook met kinderen van alle leeftijden.

De wintermaanden zijn een stuk minder omdat het vaak mistig is en koud maar ook dan heeft het landschap een bijzondere uitstraling.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het moge duidelijk zijn dat je naar Pu Luong komt voor het indrukwekkende karstgebergte en de uitgestrekte rijstterrassen. 

Maar er is meer en we duiken daar nu direct in...

Kijk om te beginnen eens naar onderstaande video om alvast in de stemming te raken.

De indrukwekkende waterwielen

Tijdens tijden van droogte is er niet genoeg water om alle rijstterassen te kunnen voorzien. De lokale bevolking heeft daar  een uitstekende oplossing voor. 

De waterwielen verplaatsen water van lager gelegen gebieden naar de hoger gelegen rijstvelden.  Zo kan er het hele jaar door rijst groeien. 

Erg handig en een genot om als reiziger naar te kijken.

waterwielen

De waterwielen zijn een topuitvinding in harmonie met de natuur

Eindeloze rijstterassen

je bent tijdens je onderzoek naar Vietnam vast vaak tegengekomen dat je de rijstterrassen van Sapa moet bekijken. 

Weinig mensen weten echter dat je een vergelijkbaar landschap ook in het Pu Luong Nature Reserve kunt zien. Ondanks dat de terrassen hier minder stijl zijn, zijn ze zeker net zo mooi. 

rijstterrassen in Pu Luong

Dorpjes van de etnische minderheden

De grootste etnische groep die in dit gebied leeft zijn de White Thai. Deze groep stamt af van volkeren uit Thailand en de taal die zij spreken heeft ook meer weg van Thai dan Vietnamees. 

Vietnamees is dan ook niet de eerste taal die hier gesproken wordt ondanks dat de kinderen wel Vietnamese les op school krijgen.

Tijdens je tocht kom je door deze bijzondere dorpjes en krijg je een kijkje in een manier van leven die hopelijk nog lang blijft bestaan. De harmonie die de mensen hebben met de natuur is zeldzaam.

vriendelijke locals in Pu Luong National Park

Vriendelijke locals groeten je

trekken-pu-luong
Bijna op het einde van de wandeling
HEt begin van de afdaling

Trekking tours

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn allemaal onderdeel van onze trekking tours naar het Pu Luong Nature Reserve. 

Je kunt de tour doen met een prive chauffeur en een eigen gids maar er is ook de mogelijkheid om dit in een kleine groep te doen om zo kosten te besparen. 

Wat je ook kiest, de ervaring is onvergetelijk en de accommodatie waar je overnacht is prachtig bij beide tours.

Zin gekregen om Pu Luong te Bezoeken?

Ik dacht het wel!


Ga mee op een bijzondere privé trekking met overnachtingen in een bijzondere bungalow.


Of sluit je aan bij de toffe trekking in kleine groep als je op een kleiner budget reist. 

Reis door vanuit Pu Luong Nature Reserve

Je gaat waarschijnlijk met een georganiseerde tour waarmee je ook weer terug gaat naar Hanoi maar als je wilt kun je ook met prive vervoer of de bus direct door naar het mooie gebied van Ninh Binh en Tam Coc. Dat is de perfecte bestemming om hierna te bezoeken. 


Meer prachtige bestemmingen...

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

  1. Wat een prachtige beelden, van die man ook! Wij gaan volgend jaar (terug) naar o.a. het noorden van Vietnam en Laos, heb je post dus even opgeslagen 😉 Thanks!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.