Avontuurlijke Rondreis Noord-en-Centraal-Vietnam 3 weken 

Deze rondreis door Noord-en-Centraal-Vietnam in 3 weken is er een die het hart van de avontuurlijke reizigers sneller zal doen kloppen. Ga trekken langs rijstterrassen, spring achterop de scooter voor de Ha Giang Loop en duik de jungle van Phong Nha Ke Bang National Park in. 

In vogelvlucht

Tam Coc
  • 21 dagen
  • Start in Hanoi
  • Vertrek uit Da Nang
  • Hanoi - Sapa - Ha Giang -Bai Tu Long Bay - Tam Coc - Phong Nha - Hue - Hoi An

Maak dromen werkelijkheid!


Programma rondreis Noord-en-Centraal-Vietnam 3 weken

Dag 1. Aankomst in Hanoi 

Welkom in Hanoi. De rit van het vliegveld naar jullie hotel neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
Nadat jullie zijn ingecheckt kun je alvast de buurt gaan verkennen of lekker uitrusten in de kamer.

Om 18.00 worden jullie opgehaald en starten we de reis gelijk op de beste manier mogelijk.

Tijd om de Vietnamese keuken te verkennen! Tijdens deze streetfood tour neemt de gids jullie mee door de nauwe straatjes van Hanoi Old Quarter en verteld jullie alles over het ontstaan en het reilen en zeilen in de straten. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 2. Fietsen door Hanoi 

Rond 08.00 worden jullie opgehaald voor een 4,5 uur durende fietstocht door de stad en de Rode Rivier Delta. Dit is het platteland grenzend aan Hanoi. 

Je zou het niet verwachten maar het is helemaal niet moeilijk om door het drukke verkeer te manoeuvreren. 

Jullie komen langs highlights als het Mausoleum en de poorten van de oude stad. Ook fietsen jullie door nauwe steegjes, langs B52 lake en langs het grote Westlake. 

En wat te denken van de beroemde Train Street! 

Een betere kennismaking met Hanoi is er niet. 

Jullie eindigen deze ochtend met een lekkere lunch. 

Rond 13.00 zijn jullie terug in de stad waar jullie de rest van de middag naar eigen inzicht kunnen besteden. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 3. Hanoi - Ta Van

Deze ochtend worden jullie rond 06.30 opgehaald voor een comfortabele busrit naar Sapa. Jullie komen daar rond 13.00 aan en hebben de rest van de middag en avond vrij te besteden. 

  • Comfortabele homestay of luxe ecolodge

Dag 4. Muong Hoa Valley

Om 09.00 zal de lokale Hmong gids jullie verwelkomen en kan het grote avontuur starten. De gids spreekt prima Engels en kan jullie werkelijk alle ins en outs over het leven in de valleien geven.

Deze dag trekken jullie zo'n 8km door de Muong Hoa Vallei, een van de mooiste gebieden in deze regio. 

  • Comfortabele homestay of luxe ecolodge

Dag 5. Ta Van - Ha Giang

Na de lange tocht van gisteren staat er vandaag een kortere wandeling op het programma. Jullie wandelen naar Giang Ta Chai, een dorp omringd door rijstterrassen. Hier lunchen jullie bij een lokale familie. Na de lunch lopen jullie terug naar de homestay om op te frissen om vervolgens door te reizen naar Ha Giang per bus of privé vervoer. 

  • 3 sterren hotel

Dag 6. Ha Giang - Dong Van 

Na het ontbijt springen jullie achterop de scooter. Tijd voor de Ha Giang Loop, een ongekend avontuur langs de mooiste berglandschappen, rijstterrassen, markten en dorpen. 

Jullie rijden vandaag richting Dong Van en maken onderweg verschillende interessante stops. 

  • 3 sterren hotel

Dag 7. Dong Van - Meo Vac

Vandaag vervolgen jullie je weg door het verbluffend mooie landschap van deze regio. 

Jullie stoppen onderweg voor een boottocht over de Nho Que Rivier. Deze diepgroene rivier wordt geflankeerd door indrukwekkend hoge rotsen en kliffen. 

Ook rijden jullie over de spectaculaire Ma Pi Leng Pass. Het uitzicht hier is echt van een andere planeet. 

Jullie eindigen de dag in de plaats Meo Vac. 

  • 3 sterren hotel

Dag 8. Meo Vac -Du Gia - Ha Giang - Hanoi

jullie rijden vandaag via een andere route terug naar Ha Giang. Onderweg maken jullie nog verschillende mooie stops. Vanuit Ha Giang reizen jullie in de middag terug naar Hanoi per gedeelde limousine bus of privé vervoer. 

TIP: elke zondag wordt in Meo Vac een bijzondere markt gehouden. Een bezoek aan deze markt is absoluut de moeite waard. Bij het plannen van de reis kunnen we hier rekening mee houden. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 9. Hanoi - Bai Tu Long Bay 

Na de enerverende tocht door het hoge noorden is het tijd voor wat ontspanning op het water. De komende twee dagen spenderen jullie op een boot in Bai Tu Long Bay. Geniet van activiteiten zoals kajakken, zwemmen en relaxen op het dek. 

  • Cruise

Dag 10. Bai Tu Long Bay - Tam Coc

Na het ochtendprogramma komt de cruise rond 11.45 weer aan in de haven. Hier staat onze chauffeur al te wachten om jullie naar Tam Coc in de provincie Ninh Binh te brengen. Deze bestemming staat ook bekend om de ongekend indrukwekkende landschappen. 

  • 3 of 4 sterren hotel

Dag 11. Tam Coc - Ninh Binh - Dong Hoi 

Jullie gaan op pad met een gids om de highlights van Tam Coc te ervaren. De beste manier om dit gebied te verkennen is per fiets. De gids kent de mooiste en meest rustige paden. Ook staat er een boottocht op het programma. 

  • Nachttrein

Dag 12. Dong Hoi Phong Nha 

Na een vroeg aankomst in Dong Hoi worden jullie naar het hotel in Phong Nha gebracht. Hier kunnen jullie ontbijten en gelijk de kamers gebruiken. De rest van de dag is vrij te besteden. Rust maar even goed uit in deze wonderlijke omgeving. Morgen gaan jullie de jungle in. 

 

  • 3 sterren hotel

Dag 13. Trekking en kamperen in de jungle

Tijd voor een onvergetelijk avontuur in de jungles van het Phong Nha Ke Bang National Park. Jullie gaan op een tweedaagse trekking expeditie door de jungle, rivieren en mysterieuze grotten. 

Er zijn twee routes. De beginnende avonturier zal de Ma Da Valley willen trotseren terwijl de meer ervaren hikers Hang Pygmy, een van de grootste grotten ter wereld willen ontdekken. 

  • Tent

Dag 14. Jungle trek en terug naar Phong Nha

Wat een fantastische manier om wakker te worden zo midden in de jungle. Tijd voor een stevig ontbijt zodat jullie sterk kunnen beginnen aan de trekking van vandaag. Rond 14.00 bereiken jullie de bewoonde wereld waar het busje staat te wachten om jullie terug te brengen naar de accommodatie. Rust de rest van de dag maar even goed uit. 

  • 3 sterren hotel

Dag 15. Phong Nha - DMZ - Hue

Vandaag reizen jullie naar de oude keizerlijke stad, Hue. Onderweg passeren jullie de DMZ, een gebied waar enorm veel geleden en gevochten is tijdens de Vietnamoorlog. Standaard bezoeken we de Vinh Moc Tunnels en het bijbehorende museum. Het is echter ook mogelijk om een vol programma te maken met extra stops bij Truong Son Cemetery en Khe San Combat Base. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 16. Hue

Een dag vol historie en architectuur. Jullie beginnen vandaag met een relaxte boottocht over de Parfum Rivier waarna jullie de highlights van Hue bezoeken zoals de Thien Mu Pagode, de Dong Ba markt, de Citadel en de keizerlijke graven. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 17. Hue - Hoi An

Vandaag staat de ''Top Gear Route'' op het programma. Jullie springen achterop de motor bij de fantastische gidsen waarmee jullie over de Hai Van Pass naar Hoi An rijden. Stops onderweg zijn de Elephant Springs, Lang Co Beach, Lap AN Lagoon en de Marble Mountains. Voor veel reizigers is deze dag een van den absolute highlights van de reis. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 18 en 19. Vrije dagen in Hoi An 

Tijd voor ontspanning en om alle indrukken van de afgelopen weken te verwerken. Jullie verblijven de laatste dagen in een hotel of resort aan An Bang Beach, een mooi strand met een ruim aanbod aan gezellige eetgelegenheden en bars. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 20. Snorkelen rond de Cham Eilanden

Tijd om de onderwaterwereld te verkennen. Jullie gaan vandaag op pad met een duikschool om te snorkelen rond de Cham eilanden. Als je wilt duiken is dat ook mogelijk. Als je nog geen duikbrevet hebt, kun je een intriductieduik doen waarbij je de basis leert. 

  • 3,4 of 5 sterren hotel

Dag 21. Tot ziens!

Vandaag komt deze avontuurlijke rondreis ten einde. Onze chauffeur zet jullie af op Da Nang Airport. Indien jullie een binnenlandse vlucht nodig hebben naar Hanoi, dan kunnen we die uiteraard voor jullie boeken.

Praktische informatie

Budget vanaf

Vanaf €1550,00 Per persoon

Deze reis is volledig naar wens op maat te maken. De prijs hangt af van het type accommodatie en het aantal excursies. 

Inclusief

  • Tours en entreegelden
  • Ontbijt
  • Lunch tijdens excursies
  • Transfers en treinreizen
  • Binnenlandse vlucht
  • 24/7 ondersteuning

Exclusief

  • Intercontinentale retourvlucht
  • Visum
  • Reisverzekering
  • Klantbijdrage GGTO Garantiefonds
  • Reserveringskosten

Tijd om jullie vakantieplannen vorm te geven.

Aanvraag rondreis Noord-en-Centraal Vietnam 3 weken

Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Geef aub een indicatie van het budget per persoon exclusief de intercontinentale vlucht.
Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat jullie wensen en interesses zijn. Hoe reizen jullie graag, wat voor activiteiten vinden jullie leuk, wat voor type hotels verblijven jullie graag en zijn er bepaalde bestemmingen die jullie graag willen bezoeken maar die niet in de voorbeeldreis zijn opgenomen.