Rondreis Zuid-Vietnam 

Avontuur en ontspanning in het altijd warme zuiden

Deze rondreis door Zuid-Vietnam neemt je mee langs het bijzondere Cat Tien National Park en de indrukwekkende Centrale Hooglanden, het bruisende Saigon en de bedrijvige Mekong Delta. Aangevuld met de nodige ontspanning aan de stranden van Mui Ne en Phu Quoc en je hebt de ideale vakantie te pakken. 

In vogelvlucht

Kaart Rondreis Zuid Vietnam
 • 16 dagen
 • Start in Ho Chi Minh City
 • Vertrek uit Phu Quoc
 • Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park - Dalat - Mui Ne - Mekong Delta-Phu Quoc

Maak dromen werkelijkheid!


Programma rondreis Zuid -Vietnam

Dag 1. Aankomst in Ho Chi Minh City 

Welkom in Saigon! De bruisende en hete metropool van Zuid-Vietnam. Onze chauffeur brengt jullie naar het hotel voor wat extra rust waarna we de reis gelijk met een klapper beginnen. 

Om 18:00 worden jullie namelijk opgehaald voor een fantastische street food tour achterop de scooter. De gidsen zijn grappig en weten enorm veel te vertellen over het leven in de stad en de fascinerende street food cultuur. Jullie proeven allerlei heerlijke gerechten en hebben het enorm gezellig met de gidsen. De ideale kennismaking met deze boeiende stad

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 2. Ho Chi Minh City

Vandaag kunnen jullie op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden van de stad bekijken of met een gids op pad. De keuze is aan jullie. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 3. De Cu Chi Tunnels

Vandaag duiken jullie in het verleden van de Vietnamoorlog. Jullie worden rond 07.00 opgehaald voor een tocht per speedboot over de Saigon Rivier naar de Cu Chi Tunnels. 

Na aankomst bekijken jullie een documentaire waarna de gids jullie meeneemt over het terrein. 

Na de lunch varen jullie terug naar de stad waar jullie de rest van de middag en avond naar eigen inzicht kunnen besteden. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 4. Naar Cat Tien National Park

Tijd om de natuur in te duiken. Cat Tien National Park ligt op 3 uur rijden van de stad en heeft van alles en nog wat te bieden aan de natuurliefhebber. 

Jullie komen aan rond lunchtijd en hebben vandaag een middag en avondprogramma.  

In de namiddag maken jullie een wandeling door het gebied van de wilde gibbons naar de 500 jaar oude boom. 

In de avond gaan jullie met een zaklamp op pad om wilde dieren te zoeken. De jungle komt tijdens deze tijd letterlijk tot leven. 

 • Lodge aan de rand van het park

Dag 5. Cat Tien National Park

Vandaag staat er een stevige wandeling op het programma. Jullie trekken naar het door UNESCO erkende biosfeer reservaat ''Crocodile Lake''.  Jullie rijden eerst zo'n 9km met een jeep door de jungle waarna jullie nog 5km naar het meer lopen en 5km terug naar de jeep. 

In de namiddag staat er een boottocht op het programma over de imposante Dong Nai River. Een heerlijke activiteit om de jungle vanaf het water te bekijken. 

Jullie overnachten weer in de gezellige lodge aan de rand van het National Park. 

 • Lodge aan de rand van het park

Dag 6. Naar Dalat

Tijd om de jungle te verlaten en door te rijden naar de Centrale Hooglanden. Onze chauffeur brengt jullie vandaag naar Dalat. We vertrekken na het ontbijt zodat jullie aan het begin van de middag aankomen. De rest van de middag en avond kunnen jullie ontspannen bij de accommodatie. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 7. Achterop bij de Easyriders

De komende twee dagen gaan jullie avontuur met de Easyriders. Jullie gezellige motorgidsen nemen jullie vandaag mee door de Centrale Hooglanden in de richting van Bao Loc. 

Onderweg genieten jullie van het fabelachtige landschap en mooie stops bij watervallen, koffieplantages en authentieke dorpjes. 

Jullie overnachten in een simpel hotel in de buurt van Bao Loc. 

 • Hotel

Dag 8. Van de hooglanden naar de kust

Jullie motormuizen brengen jullie vandaag naar de kust. Onderweg maken jullie verschillende mooie stops. Aan het eind van de middag komen jullie aan in Mui Ne waar jullie de komende twee dagen lekker kunnen bijkomen aan het strand.

 • 3 of 4 sterren resort

Dag 9. Mui Ne

Geniet van een vrije dag in Mui Ne. Bezoek het vissersdorp, maak een wandeling door de Fairy Stream of blijf lekker relaxen aan het strand. 

 • 3 of 4 sterren resort

Dag 10. Mui Ne

Geniet van een vrije dag. 

 • 3 of 4 sterren resort

Dag 11. Mui Ne - Ho Chi Minh City

Na deze twee dagen ontspanning is het tijd om terug te keren naar de grote stad waar jullie overnachten om morgen uitgerust aan de laatste etappe van deze reis te beginnen. De Mekong Delta en Phu Quoc Island. 

 • 3 of 4 sterren hotel

Dag 12. Ervaar de Mekong Delta

Na het ontbijt haat onze chauffeur jullie op voor een rit naar het platteland rond Can Tho. Na de lunch gaan jullie fietsen over het platteland om het echte lokale leven te ervaren. Jullie stoppen bij verschillende werkplaatsen en een interessante tempel. 

In de avond bereiden jullie samen het diner. Geen kookles maar gewoon leuk samen koken. 

 • Homestay of resort

Dag 13. Mekong Delta - Phu Quoc

Vroeg op vandaag. Jullie maken een boottocht over de Cai Rang drijvende markt. Als een echte local hebben jullie het ontbijt aan boord. Op de markt heb je een koffieboot, een soepboot en een broodjesboot ronddobberen. De Vietnamese versie van de Mcdrive. 

Verder varen jullie door smalle kanalen met overhangende palmen en maken jullie nog een aantal interessante stops. 

Na de tour brengt de chauffeur jullie naar de haven van waaruit jullie met de snelle veerboot de oversteek maken naar Phu Quoc. 

 • 3 of 4 sterren resort 

Dag 14 en 15. Phu Quoc 

Deze dagen zijn geheel ter vrije besteding. Phu Quoc heeft prachtige stranden maar ook het binnenland is nog leuk om te bezoeken. Als jullie willen snorkelen dan zijn er leuke tours te boeken naar de An Thoi eilandjes. 

 • 3 of 4 sterren resort 

Dag 16. Terug naar huis

De rondreis door Zuid-Vietnam komt vandaag helaas ten einde. We brengen jullie naar het vliegveld en zien jullie graag nog een keer terug. 

Tot ziens. 

Hallo Thomas,


Onze reis is fantastisch gelopen. We leerden verschillende facetten van het land kennen. We tuimelden van de ene verbazing in de andere. 


De reis was goed opgebouwd en alles was tot in de puntjes georganiseerd. 


We proefden het land van Noord naar Zuid en kwamen toffe vriendelijke  mensen tegen. Alle gidsen waren enorm onderlegd en behulpzaam.

 

Het is een reis die ons lang zal bijblijven. 


We bevelen zeker uw reisorganisatie aan bij vrienden en kennissen.

Bedankt voor de goeie service. 


Hartelijke groeten van Marie en Marijke

marie en marijke

Praktische informatie

Budget vanaf

Vanaf €1400,00 Per persoon

Deze reis is volledig naar wens op maat te maken. De prijs hangt af van het type accommodatie en het aantal excursies. 

Inclusief

 • Tours en entreegelden
 • Ontbijt
 • Lunch tijdens excursies
 • Transfers en treinreizen
 • Binnenlandse vlucht
 • 24/7 ondersteuning

Exclusief

 • Intercontinentale retourvlucht
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Klantbijdrage GGTO Garantiefonds
 • Reserveringskosten

Tijd om jullie vakantieplannen vorm te geven.

Offerte Aanvraag Rondreis Zuid Vietnam

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Een indicatie is voldoende. Onze reizen kunnen op elk gewenste dag gestart worden.
Een indicatie is voldoende. Hiermee kunnen we de juiste hotels kiezen en inschatten welke excursies we kunnen opnemen in het reisvoorstel.
Geef aub zo uitgebreid mogelijk aan wat jullie wensen zijn voor deze rondreis. Zijn er bepaalde bestemmingen die jullie niet willen missen of hebben jullie voorkeur voor bepaalde activiteiten?Veel strand of veel natuur? Hoe duidelijker je bent, des te beter kunnen we je een passend voorstel aanbieden.