Noord Vietnam buiten de gebaande paden | 6 dagen 5 nachten


 • Home
 • /
 • Tours
 • /
 • Noord Vietnam buiten de gebaande paden | 6 dagen 5 nachten

Privé tour per auto met chauffeur en gids

Op zoek naar plekken die nog niet zijn platgelopen door andere toeristen? Plekken die zo mooi zijn dat je mond ervan open valt? Een combinatie van natuur en inheemse cultuur?

Dan is dit DE tour die je moet doen.

Vanuit Hanoi maak je een rondje langs natuurwonderen als Ba Be Lake en de Ban Gioc watervallen, kijk je uit over valleien vol rijstterrassen in Meo Vac , ervaar je het lokale leven op de bijzondere Lung Phin markt en verken je de beeldschone Ha Giang provincie die nog voor 90% door etnische minderheden bevolkt wordt.

Deze tour laat je het beste van Noord Vietnam zien en zorgt ongetwijfeld voor fantastische herinneringen. Ook uitstekend te combineren met een cruise door Bai Tu Long Bay of Halong Bay.

Dag 1. Hanoi – Ba Be Lake

Vroeg uit de veren voor het ontbijt want je wordt al om 07.00 bij je hotel in Hanoi opgehaald voor deze onvergetelijke tour.

07.00 Pick up in Hanoi voor de rit naar Ba Be Lake

10.00 Stop bij de Duom tempel, de plek waar de Tay minderheid hun leider aanbidden

12.00 Lunchen bij een restaurant in Cho Ra

14.30 Aankomst in Buoc Lom. Hier stappen we op de boot en varen over de Nang rivier richting Ba Be Lake. Het Ba Be meer is één van de grootste meren ter wereld. Onderweg stoppen we bij de Puong grot die beroemd is om de duizenden vleermuizen die hier rondrazen.

16.00 Aankomst Ba Be lake en we brengen een bezoek aan de An Ma tempel waar we meer leren over de verschillende religies in Vietnam.

17.00 Bamboo rafting en zwemmen bij het kleine eilandje Ba Goa

18.00 We maken een korte wandeling ( 1km ) naar de homestay in het dorpje Pac Ngoi. Een klein dorpje van de Tay minderheden. Hier checken we in bij de Ba Be Lake View Homestay van waaruit we een parchtig uitzicht hebben over het meer.

19.00 Tijd voor het diner. Ook kun je een traditionele Tay voorstelling bijwonen.

Ba Be Lake

Dag 2. Ba Be – Ban Gioc Watervallen – Cao Bang

07.30 Vertrek vanuit Ba Be

12.30 Lunchen in Quang Uyen

14.00 We bezoeken de spectaculaire Ban Gioc Watervallen

15.00 Bezoek aan de Nguom Ngao grot ( Tiger Cave )

16.00 Richting Cao Bang voor de overnachting

Dag 3. Cao Bang – Bao Lac – Meo Vac

Na het ontbijt gaan we richting Bao lac. Onderweg stoppen we bij een lokale markt die gebruikt wordt door de Red Dzao en Tay minderheden die in deze regio wonen. In Bao Lac zie je meer van het lokale leven en hebben we een lunch bij de markt. Deze markt wordt voornamelijk gebruikt door de Black Lo Lo en San Chi minderheden.

Na de lunch rijden we door naar Meo Vac en bezoeken een dorpje dat bevolkt wordt door de Flower Lo Lo minderheid.

We overnchten in Meo Vac.

Dag 4. Meo Vac – Lung Phin markt – Lung Cu vlaggenmast – Lung Cu

Na het ontbijt bezoeken we de iconische Lung Phin markt. Het is de drukste en meest traditionele markt in de Ha Giang provincie en is alleen actief op specifieke dagen volgens de maankalender.

Vanaf de markt keren we terug in de richting van Meo Vac waar we het spectaculaire Karst Plateau en de Ma Pi Leng Pass bezoeken. Het landschap hier is werkelijk waar van een andere planeet.

We hebben vandaag lunch in Dong Van waar de oude wijk en het kantoor van de Hmong koning bezoeken.

De volgende stop is de vlaggenmast van Lung Cu, bijna op de grens met China. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het bijzondere landschap. Vanaf hier vervolgen we onze weg richting de homestay bij een lokale Lo Lo familie.

Ma Pi Leng Pass.

Dag 5. Lung Cu – Ha Giang

Na het ontbijt zeggen we de familie gedag en vertrekken we richting Vuong’s Villa waar we leren over het leven van de Hmong en koning Vuong Chi Sinh. Verder bezoeken we Lung Cam, een traditioneel dorpje waar prachtig houtwerk geproduceerd wordt door de lokale Hmong.

Na de lunch gaan we richting Ha Giang en stoppen onderweg bij de mooie ‘Fairy Bosom’ een belangrijk symbool voor het toerisme in deze regio. Na aankomst genieten we van het avondeten en checken we in bij het resort waar we overnachten.

Dag 6. Ha Giang – Hanoi

Na het ontbijt bezoeken we de Thanh Thuy Border Gate tussen Vietnam en China. Vanaf daar beginnen we aan de terugreis naar Hanoi en stoppen we onder andere nog bij een aantal tempels en een thee plantage.

Rond 5 uur zijn we terug in Hanoi na een memorabele 6 dagen langs de meest bijzondere plekken van Noord Vietnam.

Prijzen

Prijs op aanvraag.

Inclusief

 • privé vervoer
 • Engels sprekende gids
 • Maaltijden zoals aangegeven in de omschrijving
 • Entreegelden
 • Belastingen

Exclusief

 • Drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • €9,00 bijdrage per reiziger aan het GGTO Garantiefonds

Reserveren

Zodra we je aanvraag hebben ontvangen controleren we de bechikbaarheid en sturen je spoedig een bevestiging. Je hoeft nu nog niet te betalen.

 • DD slash MM slash JJJJ
 • Wil je deze tour combineren met een Halong Bay of Bai Tu Long Bay Cruise, heb je een speciaal dieet of heb je andere opmerkingen? Vul deze hier in.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vraag over deze tour?

Stel je vraag direct

Meer unieke ervaringen