• Home
  • /
  • Tours
  • /
  • Van Hanoi naar Hue: Grotten, valleien en tunnels

Van Hanoi naar Hue: Grotten, valleien en tunnels

Je dacht dat je het stuk van Hanoi naar Hue wel even moest vliegen?

Ik dacht het niet want je doet jezelf echt te kort. Dit stuk van je reis is fantastisch en we hebben de perfecte tour voor je.

Je bezoekt twee indrukwekkende grotten in het Phong Nha Ke Bang National Park, fietst door de Bong lai Vallei en je gaat ondergronds in de Vinh Moc Tunnels.

Vraag over deze tour?

Stel je vraag direct

  • Omschrijving
  • Prijzen
  • Boek nu

Dag 1. De nachttrein van Hanoi ( of Ninh Binh ) naar Dong Hoi

Vandaag stappen je in de nachttrein naar Dong Hoi. Jullie slapen in een soft sleeper cabin voor 4 personen. Reis je met zijn tweeen en wil je graag een privé cabine dan is dat ook mogelijk. Geef dit aan bij de aanvraag van het reisvoorstel.

Dag 2. Een vroege aankomst en een fantastisch National Park

Jullie komen rond 6.00 of 6.30 aan op het treinstation van Dong Hoi. Daar staat de taxi al te wachten om jullie naar ons partnerhotel in Dong Hoi te brengen.

Tijd om te ontbijten en nog wat te ontspannen. Om 8.00 vertrekken jullie met een kleine groep ( max 12p ) internationale reizigers voor een bezoek aan twee indrukwekkende grotten in het Nationaal Park van Phong Nha.

Als eerste staat de Paradise Cave op het programma. Deze indrukwekkende grot is de langste droge grot van Azië met een lengte van zo’n 31km. Alleen de weg ernaartoe is al prachtig omdat je door het dichtbegroeide National Park gaat om er te komen.

In de grot kunnen jullie tot ongeveer 5km diepte komen. Laat je verbluffen door dit spectaculaire bouwwerk van moeder natuur.

Als tweede staat de Dark Cave op het programma. Het is een waar avontuur om deze grot in te komen. Je kunt namelijk abseilend de grot in. Verwacht dat je vies wordt van de modder. De rivier rond de Dark Cave is heerlijk om in te zwemmen dus je kunt je gelijk even opfrissen.

Wie niet wil abseilen of door de modder wilt raden we aan om de Dark Cave in te ruilen voor een boottocht door de Phong Nha Cave.

Aan het eind van de middag worden jullie afgezet bij de accommodatie.

paradise cave

Zwemmend de Dark Cave in.

Of maak een boottocht naar de Phong Nha Cave.

Accommodatie

De komende twee nachten slapen jullie in een mooi resort aan het meer net buiten Phong Nha Town. 

Het resort heeft een zwembad en jullie mogen gratis gebruik maken van de fietsen. Ook zijn er kajaks die je mag gebruiken en er is een gym. 

Dag 3. Fietsen door de Bong Lai valley

Vandaag heb ik een doe-het-zelf tour voor jullie. Jullie krijgen een fietsroute met omschrijving en kaart. Met de fietsen van de accommodatie verkennen jullie zelf de prachtige Bong Lai Valley. Dit is het platteland van Vietnam op haar best.

bong lai valley

Geniet van de rust op het platteland.

Dag 4. Naar Hue met een bijzondere stop onderweg

Vandaag worden jullie rond 08.00 opgehaald bij het hotel. De bus brengt jullie naar Hue maar met een erg interessante stop onderweg.

In Vinh Moc bezoeken jullie namelijk de Vinh Moc Tunnels en de DMZ. Tijdens de Vietnamoorlog werd er in dit gebied enorm veel gevochten en de dorpelingen brachten daarom veel tijd door in het tunnelstelsel.

Vanwege de bombardementen brachten de dorpelingen soms dagen en weken door onder de grond.

Naast schuilplaats dienden de tunnels ook als aanvoerplek van wapens en proviand voor de Noord Vietnamese soldaten die zich ten zuiden van de DMZ bevonden.

De bus stopt in het centrum van Hue. Neem aub van daar zelf een taxi naar het hotel ( 5 min )


Meer mooie tours en bouwstenen