Ervaar Hanoi

Tijd om Hanoi te ervaren, ruiken en proeven. En wat nu beter dan dit te doen met de ouderwetse benenwagen.

Vandaag heb ik een wandelroute voor je uitgestippeld.  Ik stel voor dat je er lekker de tijd voor neemt met een lange lunchpauze zodat je er de hele dag over kunt doen. 

De wandelroute neemt je mee langs historische architectuur en het tijdloze straatleven van de oude wijk. Ook ervaar je de bijzondere koffiecultuur en ga je lunchen in een fantastisch restaurant.

1

Start bij het Hanoi Opera House

Begin de dag bij het Hanoi Opera House. Adres: 1 Trang Tien

Het Opera huis werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw door het Franse koloniale regime. het ontwerp is sterk geinspireerd door het Opera Garnier gebouw in Parijs. 

2

Loop door naar Hoan Kiem Lake

Neem de verplichte foto's en loop over de moderne straat Trang Tien naar de zuidelijke over van het Hoan Kiem Lake. Volg de route naar de noordelijke oever van het meer waarbij je langs de volgende bezienswaardigheden komt. 

  • Hoa Phong Tower
  • Het standbeeld van Ly Thai To en de bloementuin.
  • De schildpad pagode
  • Cau The Huc - De iconische rode brug en de Ngoc Son Pagode

3

Tijd voor koffie

Eenmaal aangekomen aan de noordelijke oever is het tijd om even te ontspannen met een kop koffie. Volg daarvoor de instructies en loop de straat Ngo Cau Go op. Strijk neer bij Cafe Cho en aanschouw het handelsverkeer is deze drukke marktstraat. 

4

Wandelen tot aan de lunch

Na een heerlijke kop koffie is het tijd om al wandelend door de eeuwenoude straten langzaamaan naar de lunchplek te lopen. 


Volg de route tot je uit komt bij het Blue Butterfly restaurant en neem daar lekker de tijd om te genieten van een heerlijke Vietnamese lunch. Naast het restaurant vind je het Hanoi Ancient House. Een traditioneel Vietnamees huis uit de 20e eeuw dat open is voor bezoekers.

5

Door naar Bach Ma Temple

Met een goed gevulde maag is het weer tijd om een stuk te lopen door de oude wijk naar de volgende bezienswaardigheid. De Bach Ma Tempel.

Bach Ma Tempel achtergrond informatie

6

Dong Xuan Market

De volgende stop is de overdekte Dong Xuan Markt. Deze markt die gebouwd is in 1889 huisvest een groot aantal verkopers die een divers aanbod aan verse vis, vlees, groenten, fruit, huisdieren en souvenirs verkopen. 

7

Eindig op Long Bien Bridge

Na de markt is het tijd om deze tour af te sluiten met een wandeling over de iconische Long Bien Bridge. Het zou mooi zijn als je hier rond zonsondergang komt zeker als je van fotograferen houdt. Het avondlicht in combinatie met de metalen brug levert mooie plaatjes op.

Achtergrondinformatie Long Bien Bridge