Zuid Vietnam – Tips, bezienswaardigheden en beste reistijd

  • Home
  • /
  • Zuid Vietnam – Tips, bezienswaardigheden en beste reistijd

Unieke kenmerken van Zuid Vietnam

Zuid Vietnam is de regio om lekker bij te komen na een intensieve rondreis, maar wil je actief bezig zijn dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. 

Overweeg in ieder geval het volgende.

Zuid Vietnam warm klimaat

Een heerlijk klimaat

Zuid Vietnam is het hele jaar door warm / heet, heeft een mild regenseizoen en is daarom het hele jaar goed te bezoeken. Kom je in de wintermaanden dan is het echt genieten. Lage luchtvochtigheid en comfortabele temperaturen maken het een waar tropisch paradijs.

Tropische eilanden in Zuid Vietnam

Tropische eilanden

Geniet van een paar dagen ontspanning op een van de tropische eilanden. Vooral Phu Quoc Island is een heerlijke plek om te genieten van een kraakheldere zee, wuivende palmen en een romantische zonsondergang.

nachtleven

Nachtleven 

Het voormalige Saigon is een heerlijk chaotische megastad. Naast dat het enkele interessante bezienswaardigheden heeft en mogelijkheid tot dagtrips heeft het ook een bruisend nachtleven. Dompel je onder in de lokale restaurant en bar scene.

oorlogsverleden Zuid Vietnam

Het verleden

Bezoek de Cu Chi Tunnels, leer over de val van Saigon en bezoek het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City. In Zuid Vietnam zie je ook nog steeds invloeden van het koloniale verleden. Met name in de gebouwen , maar ook zijn er veel elementen van de Franse keuken in de Zuid Vietnamese gerechten terug te vinden.  

Easyriders

Easyriders

Als je Dalat gaat bezoeken, spring dan eens een dag of twee achterop bij de Easyriders en ervaar het Vietnamese platteland op de best mogelijke manier. Een van de mooiste routes die je kunt doen is vanuit Dalat richting de kust in Mui Ne.

De mooiste bezienswaardigheden in Zuid Vietnam 

Benieuwd naar wat je zoal kunt doen in Zuid Vietnam? Hieronder vind je per bestemming een korte beschrijving. Klik op de links voor een uitgebreide reisgids met tips, bezienswaardigheden en praktische informatie..

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh Stad

Neem zeker twee dagen om deze bruisende stad goed te ervaren. Bezoek de Cu Chi Tunnels en bekijk de bezienswaardigheden in de stad. In de avond moet je echt op pad om de lokale keuken te ontdekken. Een leuke manier is met een street food tour.

Ho Chi Minh City reistips

Dalat

Dalat

Dalat is een heerlijke plek om de hitte van Zuid Vietnam te ontvluchten. Het wordt ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd, vanwege de lekkere temperaturen.  Het is een uitstekende plek voor lange wandelingen en motorbike tours.

Dalat reistips

Mui Ne

Mui Ne

Mui Ne is een ideale plek om een reis af te sluiten. Het heeft een mooi strand, toffe zandduinen en een aantal andere mooie bezienswaardigheden. Door aanleg van een nieuwe weg ben je er nu ook erg snel.

Mui Ne reistips

Cat Tien National Park

Cat Tien National Park

Een bijzonder National Park. Je kunt hier nog echte jungle trekkings maken en een toffe boottocht over de Dong Nai River. Het is ook een ideale plek voor vogelspotters en liefhebbers van wildlife. 

Cat Tien National Park reistips

Con Dao

Con Dao

Dit voormalige gevangeniseiland heeft een duistere geschiedenis. Het is echter ook een plek met verbluffend mooie natuur, prachtige stranden en onderwaterwereld. Con Dao is ook een plek waar zeeschildpadden hun eieren komen leggen.

Con Dao reistips

Phu Quoc

Phu Quoc

Dit tropische paradijs heeft alles om een mooie vakantie af te sluiten. Witte stranden, wuivende palmen, kabbelend water, snorkel tours en meer. Je kunt hier dus van alles doen, maar je zou ook lekker een paar dagen bij je resort kunnen blijven voor totale ontspanning.

Phu Quoc reistips

Mekong Delta

Mekong Delta

De Mekong Delta is een regio op zich. Dit vlakke gebied vol waterwegen is enorm vruchtbaar en het is dan ook een gebied rijk aan fruitplantages en rijstvelden. Leuk om te fietsen en te varen.

Mekong Delta reistips

Vung Tau

Vung Tau

Vung Tau is snel te bereiken over de weg of per boot vanuit Ho Chi Minh Stad. Het was tijdens de Vietnamoorlog een plek voor R&R en is tegenwoordig een moderne stad met een aardig strand. 

Vung Tau reistips

Individuele rondreizen in Zuid Vietnam

Zuid Vietnam wordt meestal gecombineerd met andere regio’s van Vietnam. Bekijk hieronder enkele voorbeeldreizen waarin deze regio is opgenomen. Het kan echter ook een uitstekende regio zijn om een paar weken door te brengen. Met name tijdens de wintermaanden als het weer optimaal is.

Bouwstenen

Houd je ervan om zelf je reizen te plannen en heb je hulp nodig bij bepaalde onderdelen, dan bieden onze bouwstenen uitkomst. Ga direct aan de slag met je planning via de links hieronder. 

Hoeveel dagen of weken heb je nodig voor Zuid Vietnam?

Combineer je Zuid Vietnam met andere regio’s, neem dan in ieder geval 2 dagen voor Ho Chi Minh City en een dag of 2 a 3 voor de Mekong Delta. Wil je ook nog een paar dagen strand in je reis, voeg er dan nog 2 dagen in Phu Quoc of Mui Ne aan toe. 

Heb je de tijd, overweeg dan om langer in het zuiden te blijven en neem 2 weken voor deze regio. Onze rondreis door Zuid Vietnam in 2 weken is de ideale route om het beste van dit gebied te beleven. 


Beste reistijd Zuid Vietnam

De beste reistijd voor Zuid Vietnam is van november t/m maart. Het is dan het droge seizoen en je kunt dan rekenen op zon, blauwe lucht en heerlijke temperaturen. 

April en mei zijn de maanden dat het enorm heet wordt. Het is dan nog wel droog, maar de temperaturen zijn aangenaam om echt actief te zijn. Je moet dan je tempo wat aanpassen.

Beste reistijd Vietnam

Het regenseizoen loopt hier ongeveer van juni tot half oktober, maar je hebt hier nauwelijks last van. De regen beperkt zich meestal tot een stevige bui aan het einde van de dag, maar het kan ook dagenlang achter elkaar droog zijn.

Hoe je er komt

Vrijwel iedereen zal in Zuid Vietnam landen op Tan Son Nhat Airport in Ho Chi Minh City. Kom je vanuit Centraal Vietnam, overweeg dan om te vliegen op Can Tho zodat je direct in de Mekong Delta bent.

Vervoer in de regio

Zuid Vietnam heeft een groot netwerk met busroutes en de bus is dan ook een ideale manier om je te verplaatsen. Duurder, maar comfortabeler is om gebruik te maken van privé  vervoer op afstanden die zo’n 3 tot 4 uur reistijd nemen.

Kaart van Zuid Vietnam

Kaart Zuid Vietnam

Ontdek de andere regio's van Vietnam

Download onze gratis reisgids!

De perfecte voorbereiding begint met onze gratis reisgids van Vietnam. Boordevol tips en inspiratie.