Bai Sao: Het mooiste strand in Vietnam?

Sao beach

Hagelwit zand en helder blauw water op Phu Quoc eiland

Als het gaat over de mooiste stranden in Vietnam dan is er altijd een die door bijna iedereen genoemd wordt. Sao beach in het zuidoosten van het eiland Phu Quoc. Hier tref je een 7km lang hagelwit strand geflankeerd door wuivende palmbomen en kristalhelder lichtblauw water.

Lang is Sao beach een geheim gebleven en er was een tijd dat je dit prachtige strand vrijwel voor jezelf kon hebben. Die tijden zijn voorbij en tegenwoordig vind je hier een groot aantal restaurants, bars en tour organisaties. Met de toenemende populariteit komt helaas ook vervuiling en je vind hier dan ook soms stukken plastic zoals op veel Zuidoost Aziatische stranden. De uitbaters van het strand doen echter tegenwoordig hun best om het strand schoon te houden om de schoonheid van het strand aan de bezoekers te kunnen tonen.

Wat is er te zien en te doen?

Het beste kom je hier om gewoon van de schoonheid van het strand te genieten, relaxen op een loungestoel en genieten van lekker eten en drinken. Voor het mooiste stuk strand ga je het beste naar Paradiso restaurant op de noord kant van het strand. Dit gebied ziet een stuk minder toeristen en de eigenaars houden het strand schoon. Kayaks ( VND 100.000 per uur ) en loungestoelen (VND150.000 per dag )zijn te huur voor een schappelijke prijs.

paradiso restaurant op Bai Sao

Paradiso restaurant. De beste plek op het strand.

Phu Quoc Sao beach paradijs

Het paradijs van Vietnam

Andere restaurants op het strand

  • My Lan Resort & Restaurant – Vietnamees en westerse gerechten
  • Long Beach Resort & Restaurant – Vietnamees en westerse gerechten

Hoe kom je er?

Tenzij je in een van de hotels rond Sao beach verblijft zul je een stuk moeten reizen om hier te komen. Vanuit Duong Dong kun je een taxi nemen maar de kosten lopen dan al gauw op tot VND400.000 voor een enkele reis. Probeer een vaste prijs af te spreken om een goede prijs te krijgen. Minibusjes vanuit Duong Dong gaan naar het strand voor VND40.000 per persoon.

Een andere manier is om Bai Sao te bezoeken als onderdeel van een snorkeltour. De meeste tours die de An Thoi eilanden aandoen stoppen aan het eind van de middag ook op het strand. Je hebt dan echter maar 3 kwartier om van het strand te genieten.

De beste manier is om de rit zelf te doen op een gehuurde scooter. De wegen op Phu Quoc zijn veilig en rustig maar houdt er rekening mee dat de meeste verzekeraars niet uitkeren als je geen geldig rijbewijs hebt. Vanuit Duong Dong volg je de weg Tran Hung Dao richting het vliegveld. Vanaf daar volg je de TL46 naar het zuiden. Na ongeveer een half uur kom je over een brug in een klein dorp. Een stukje verder zie je het bord dat de weg naar Bai Sao aangeeft. Sla linksaf over het zandpad. Volg de borden naar het restaurant van je keuze.

Sao beach fotoshoot

De plek om je eens mooi te laten fotograferen

Is een hotel op Sao beach de moeite waard?

Phu Quoc ontwikkelt in een razend tempo en er worden steeds meer resorts en hotels gebouwd. Zo ook op Sao Beach. Het kan dus voorkomen dat je last hebt van bouwgeluiden en momenteel is er door het gebrek aan gezelligheid in de avond weinig reden om je strandvakantie hier door te brengen. Als dagtrip is Bai Sao zeker de moeite waard.

Lees in de hotelgids waar je het beste kunt verblijven op het eiland

Kom snel om van het mooiste strand in Vietnam te genieten. Wat is volgens jouw het mooiste strand in Vietnam en wat vond je van Bai Sao? Laat het weten in de comments.

Lees meer over het eiland


bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.