Bevrijdingsdag in Vietnam

30 april 1975. Tanks en troepen van het Noord Vietnamese leger vallen Saigon binnen en maakten een einde aan de slepende oorlog tussen Noord en Zuid Vietnam. Saigon werd omgedoopt naar Ho Chi Minh City en markeerde het begin van de Socialistische republiek van Vietnam.

De dag staat bekend als ‘’Bevrijdingsdag’’ , ‘’herenigingsdag’’ of ‘’De val van Saigon’’. Het is maar net welke partij je steunde. Tegenwoordig zijn de optimistische Vietnamezen minder met het verleden bezig en doordat de dag precies voor de ‘’dag van de arbeid’’ valt genieten de meesten van een korte vakantie.

feestdagen vietnam

Hoe wordt Bevrijdingsdag hier gevierd?

Veel Vietnamezen maken van de gelegenheid gebruik door familie te bezoeken in de provincies, wat tot grote verkeerschaos leidt de dag voor 30 april. Het laat echter een stad achter die verrassend rustig is voor een aantal dagen. Geen files, minder geluid en frissere lucht.

Op de dag zelf is er een parade in de stad en de dag wordt afgesloten met prachtig vuurwerk. De beste plek om wat mee te krijgen van de viering is op Nguyen Hue, die ook wel ‘’walking street’’ genoemd wordt. De straten rondom Nguyen Hue worden afgesloten voor verkeer zodat de stad voor even eindelijk eens van de voetgangers is. Om 9 uur start het vuurwerk. De beste plek om het vuurwerk te zien is op het punt waar Nguyen Hue overgaat in Ton Duc Thang street.

feestdagen vietnam

Activiteiten op Nguyen Hue

feestdagen vietnam

Voor even zijn de straten eindelijk eens voor de voetgangers

bericht van de schrijver

Hoi. Leuk dat je er bent. Als inwoner van dit prachtige land wil ik je informeren en inspireren zodat ook jouw reis een onvergetelijke wordt. Heb je na het lezen van de site nog vragen? Voel je vrij om een bericht achter te laten. 

Veel reisplezier,
Thomas

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achter


Je emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

VerrassendVietnam

Nieuw!

Alles wat je moet weten voor vertrek

Download de gratis reisgids met de beste reistips, handige voorbeeldroutes en de leukste inspiratie over de verborgen pareltjes. In handig Ebook formaat.